Nieuw voor ondernemingen in macOS Big Sur

Lees hier meer over de zakelijke content die Apple heeft uitgebracht voor macOS Big Sur.

macOS-updates verbeteren de stabiliteit, prestaties of compatibiliteit van uw apparaat en worden aanbevolen voor alle gebruikers. Systeembeheerders kunnen software-updates beheren met behulp van een MDM-oplossing.

Informatie over algemene verbeteringen vindt u in dit artikel over updates voor macOS Big Sur.

macOS Big Sur 11

• Biedt MDM-ondersteuning om standaardgebruikers toe te staan de installatie van legacy kernelextensies te voltooien door hun Mac te herstarten vanuit 'Systeemvoorkeuren' > 'Beveiliging en privacy' zonder dat zij beheerdersreferenties hoeven op te geven.
  • Ondersteunt de sleutels RebuildKernelCache KextPaths bij het item Start apparaat opnieuw op in de MDM-opdrachtenlijst.
  • Biedt MDM-ondersteuning om standaardgebruikers 'Schermopname' of 'Invoer vastleggen' te laten toestaan in het Privacy-paneel van 'Beveiliging en privacy' in Systeemvoorkeuren.
  • Verkeer van de Apple Push Notification-service (APNs) valt correct terug op het gebruik van een proxy als een directe verbinding wordt geblokkeerd door een firewall die geen TCP-reset naar clients verzendt.
  • Hyperlinks in pdf's met procentgecodeerde tekens worden nu correct geopend.
  • Lost een probleem op waarbij een poging om het wachtwoord te wijzigen met deKerberos SSO-extensie mislukte met een foutmelding met de tekst 'Password Change Failed. Configuration file does not specify default realm' (Wachtwoord wijzigen mislukt. In het configuratiebestand is geen standaardrealm opgegeven).
  • Lost een probleem op waarbij de gebruiker na het ontgrendelen van een met FileVault beveiligd opstartvolume niet altijd in de lijst met gebruikers in het inlogvenster verscheen.
  • Lost een probleem op waarbij in bepaalde gevallen de map Verplaatste items niet kon worden verwijderd.
  • Lost een probleem op waarbij 'Wachtwoordvereisten' in Systeemvoorkeuren niet werd weergegeven wanneer een wachtwoord voldeed aan de vereisten wanneer er meerdere lokale beleidsregels werden gebruikt.