Koptelefoonmeldingen op uw iPhone, iPod touch of Apple Watch

Ontvang meldingen dat u het volume lager moet zetten wanneer u de aanbevolen limiet voor blootstelling aan geluid over 7 dagen hebt bereikt.

In verband met regelgeving en veiligheidsnormen kunnen koptelefoonmeldingen in bepaalde landen of regio's niet worden uitgeschakeld.

Koptelefoonmeldingen in- of uitschakelen

1. Open de Instellingen-app op uw iPhone of iPod touch.
  2. Tik op 'Horen en voelen' en vervolgens op 'Koptelefoonveiligheid'.
  3. Schakel 'Koptelefoonmeldingen' in of uit.

U kunt ook 'Verminder harde geluiden' inschakelen om het volume van uw koptelefoon automatisch te verlagen wanneer dit het door u ingestelde decibelniveau overschrijdt.

Over koptelefoonmeldingen en volume

Als u te lang naar te hard geluid luistert op uw koptelefoon, kan dit uw gehoor beschadigen. Koptelefoonmeldingen laten u weten of uw blootstelling aan geluid zo lang zo luid is geweest dat dit gevolgen kan hebben voor uw gehoor, bijvoorbeeld meer dan 80 decibel (dB) gedurende in totaal 40 uur over de afgelopen 7 dagen.

Uw iPhone, iPod touch of Apple Watch kan u nu waarschuwen wanneer u 100% van de blootstellingslimiet voor 7 dagen hebt overschreden tijdens het dragen van een koptelefoon.* Deze meldingen zorgen ervoor dat u zich bewuster wordt van uw luistergewoonten en helpen u uw gehoor te beschermen. Als u een melding ontvangt, wordt u gevraagd om het volume lager te zetten. Als u een melding hebt ontvangen, wordt het volume automatisch lager gezet als u de volgende keer een koptelefoon aansluit of via Bluetooth verbindt. U kunt het volume echter hoger zetten als u dat wilt.

* De blootstellingslimiet voor 7 dagen geldt alleen voor mediageluid. Telefoongesprekken tellen niet mee bij de berekening van uw blootstelling aan geluid via uw koptelefoon.

Uw meldingen bekijken

1. Open de Gezondheid-app op uw iPhone of iPod touch.
  2. Tik op het tabblad 'Gegevens' en tik vervolgens op 'Gehoor'.
  3. Tik op 'Koptelefoonmeldingen'.

Audioniveaus voor koptelefoons in realtime bekijken

U kunt op elk moment de huidige audioniveaus van uw koptelefoon controleren om er zeker van te zijn dat u zich binnen een veilig luisterbereik bevindt.

• Veeg op uw Apple Watch omhoog om het bedieningspaneel te openen en tik vervolgens op het symbool 'Horen' .
  • Veeg op uw iPhone of iPod touch vanuit de rechterbovenhoek van uw scherm omlaag en tik vervolgens op het symbool 'Horen' .