Als je je abonneert op Apple One en een andere Apple ID gebruikt voor iCloud

Gebruik je verschillende Apple ID's voor iCloud- en media-abonnementen en aankopen? Als je je aanmeldt voor Apple One, kun je de functies en opslagruimte van iCloud+ laten gelden voor de Apple ID van je keuze.

Apple One combineert tot zes Apple voorzieningen in één gebruiksvriendelijk abonnement. Als je slechts één Apple ID hebt, werken alle Apple One-voorzieningen automatisch met die account. Als je echter de ene Apple ID gebruikt voor iCloud en de andere voor media-aankopen en abonnementen, gelden de iCloud-opslag en de iCloud-functies die bij je Apple One-abonnement zijn inbegrepen, automatisch voor de account die je gebruikt voor media-aankopen en abonnementen. Als je dit wilt veranderen, ga je naar 'Instellingen' en kies je een andere account.

Een Apple ID kiezen tijdens de configuratie van Apple One

Wanneer je je aanmeldt voor Apple One, wordt je mogelijk gevraagd te kiezen welke Apple ID je wilt gebruiken voor de functies en opslagruimte van iCloud+.

1. In het bericht selecteer je 'Wijzig in Instellingen'.

2. Selecteer het e-mailadres dat je wilt gebruiken en tik op 'Gebruik deze account'. Mogelijk moet je inloggen bij iCloud op je apparaat.

ios-16-iphone-14-pro-settings-subscriptions-apple-one-manage-icloud-storage-accounts
  3. Tik op 'Bevestig'.

Functies en opslagruimte van iCloud+ laten gelden voor een andere Apple ID

Je kunt op elk gewenst moment naar 'Instellingen' gaan en kiezen welke Apple ID je wilt gebruiken voor de functies en opslagruimte van iCloud+ die bij Apple One inbegrepen zijn.

1. Ga naar 'Instellingen'.

2. Tik op je naam en tik vervolgens op 'Abonnementen'.

3. Tik op 'Apple One' en tik vervolgens op 'Beheer iCloud+'.

4. Selecteer het e-mailadres dat je wilt gebruiken en tik op 'Gebruik deze account'.

5. Tik op 'Bevestig'.

Wat gebeurt er wanneer je je Apple One-opslag toepast op de account die je gebruikt voor iCloud?

• Als je al betaalt voor iCloud+ en de iCloud-opslagruimte van Apple One wilt gebruiken voor de Apple ID die je voor iCloud gebruikt, wordt je huidige opslagabonnement vervangen door de opslagruimte die inbegrepen is bij Apple One. Je bestaande iCloud+-abonnement wordt dan beëindigd.

• Als je de functies en opslagruimte van iCloud+ als onderdeel van Apple One laat gelden voor de account die je voor iCloud gebruikt en later je iCloud+-abonnement opwaardeert, wordt de opslagruimte die bij Apple One inbegrepen is, teruggezet naar de Apple ID die je gebruikt voor media-aankopen en abonnementen.