Als u Rosetta op uw Mac moet installeren

Met Rosetta 2 kan een Mac met Apple silicon apps gebruiken die zijn gebouwd voor een Mac met een Intel-processor.

Rosetta installeren

Rosetta 2 is alleen beschikbaar voor Mac-computers met Apple silicon.

U wordt gevraagd om Rosetta te installeren wanneer u voor het eerst een app opent die Rosetta nodig heeft. Klik op 'Installeer' en voer vervolgens uw gebruikersnaam en wachtwoord in om verder te gaan met de installatie.

Waarschuwing: 'Als je de app wilt openen, moet je Rosetta installeren. Wil je Rosetta nu installeren?

Als u op 'Nu niet' klikt, wordt de vraag de volgende keer dat u een app opent waarvoor Rosetta vereist is, opnieuw gesteld.

Als Rosetta al is geïnstalleerd, wordt u niet gevraagd om de emulator opnieuw te installeren.

Rosetta gebruiken

Rosetta is niet een app die u moet openen of waarmee u interactie hebt. Rosetta werkt automatisch op de achtergrond wanneer u een app gebruikt die alleen is gebouwd voor Mac-computers met een Intel-processor. Het vertaalt de app voor gebruik met Apple silicon.

In de meeste gevallen merkt u geen verschil in de prestaties voor een app die Rosetta nodig heeft. Maar u moet contact opnemen met de appontwikkelaar om te vragen om een versie die native de volledige kracht en prestaties van Apple silicon kan gebruiken.

Voor welke apps is Rosetta vereist?

Apps identificeren die Rosetta nodig hebben of Rosetta kunnen gebruiken:

1. Selecteer een app in de Finder.
  2. Kies in het Archief-menu in de menubalk de optie 'Toon info'.
  3. Bekijk de informatie met het label 'Soort':
    • App (Intel) betekent dat de app alleen Intel-processors ondersteunt en dat Rosetta vereist is om op een Mac met Apple silicon te werken.
    • App (universeel) betekent dat de app zowel Apple silicon als Intel-processors ondersteunt en standaard Apple silicon gebruikt. Universele apps hebben Rosetta niet nodig.

Safari-informatievenster met 'Open met Rosetta' geselecteerd

Bij universele apps bevat het infovenster de instelling 'Open met Rosetta'. Met deze instelling kan een universele app zoals een webbrowser plugins, extensies of andere add-ons gebruiken die niet zijn bijgewerkt om Apple silicon te ondersteunen. Als een universele app een add-on die u voor de app hebt geïnstalleerd niet herkent, kunt u de app afsluiten, deze instelling selecteren en het opnieuw proberen.