Je cardioconditieniveaus bijhouden

Je Apple Watch kan een inschatting maken van je cardioconditieniveau en een melding sturen als het niveau laag is.

Over cardioconditie

Cardiofitness of cardioconditie is een meting van je VO2 max, de maximale hoeveelheid zuurstof die je lichaam kan verwerken tijdens activiteit. Je cardioconditieniveau is een belangrijke indicatie van je algehele lichamelijke gezondheid en kan je gezondheid op de lange termijn voorspellen. Je Apple Watch geeft een schatting van je cardioconditie door te meten hoe intensief je hart zich moet inspannen tijdens een wandeling buiten, hardloopsessie of wandeltocht.

Als je cardioconditieniveaus laag zijn voor je leeftijd en geslacht, krijg je een melding. Als je cardioconditieniveaus laag blijven, krijg je nieuwe meldingen.

De meeste mensen kunnen hun VO2 max verbeteren door de intensiteit en frequentie van hun cardiovasculaire training te verhogen. Bepaalde aandoeningen of medicijnen die je hartslag beperken, kunnen een te hoge schatting van je VO2 max veroorzaken.

ios15-iphone12-pro-health-browse-heart-cardio-fitness

Je cardioconditiegegevens bekijken

1. Open de Gezondheid-app op je iPhone of iPad.

2. Tik op je iPhone op het tabblad 'Gegevens'. Tik op je iPad op navigatiekolomtik om de navigatiekolom te openen.

3. Tik op 'Hart' en vervolgens op 'Cardioconditie'.

4. Tik op 'D', 'W' of 'J' om je gemiddelde voor de dag, de week of het jaar te bekijken.

5. Tik op 'Toon alle cardioconditieniveaus'.

6. Tik op een cardioconditieniveau om je resultaten te vergelijken met andere niveaus op basis van je leeftijd en geslacht

Je kunt ook op de knop 'Toon informatie'knop rechtsboven tikken om de gemiddelde cardioconditieniveaus voor alle leeftijden te bekijken voor vrouwen, mannen of iedereen.

Hoe Apple Watch je cardioconditieniveaus bepaalt

Apple Watch Series 3 of nieuwer kan een schatting van je VO2 max geven met behulp van de hart- en bewegingssensoren tijdens buiten wandelen, buiten hardlopen of wandelen in de Work-out-app. Apple Watch ondersteunt een VO2 max-bereik van 14-65 mL/kg/min dat is gevalideerd voor gebruikers van 20 jaar of ouder.

Om het cardioconditieniveau in te schatten, houd je Apple Watch ook rekening met je:

• Leeftijd

• Geslacht

• Gewicht

• Lengte

• Medicijnen die je hartslag kunnen beïnvloeden

Het is mogelijk dat je je Apple Watch ten minste 24 uur om moet hebben gehad, gevolgd door verschillende work-outs* en passieve metingen met je Apple Watch, voordat je een eerste schatting ontvangt.

Als de Gezondheid-app vaststelt dat je eerdere cardioconditieschattingen nauwkeuriger kunnen zijn, kun je je gegevens bijwerken. Tik in 'Cardioconditie' op 'Werk bij' onder ’Werk je gegevens bij'. Nadat je hebt bijgewerkt, laat de melding Cardioconditiegegevens bijgewerkt je de resultaten van de update zien en hoe je schattingen zijn veranderd.

Meer informatie

* Duw-work-outs worden niet ondersteund.