Uw cardioconditieniveaus bijhouden

Uw Apple Watch kan een inschatting maken van uw cardioconditieniveau en een melding sturen als het niveau laag is.

Over cardioconditie

Cardiofitness of cardioconditie is een meting van uw VO2max, de maximale hoeveelheid zuurstof die uw lichaam kan verwerken tijdens activiteit. Uw cardioconditieniveau is een belangrijke indicatie van uw algehele lichamelijke gezondheid en kan uw gezondheid op de lange termijn voorspellen.  Uw Apple Watch geeft een schatting van uw cardioconditie door te meten hoe intensief uw hart zich moet inspannen tijdens een wandeling buiten, hardloopsessie of wandeltocht.

Als uw cardioconditieniveaus laag zijn voor uw leeftijd en geslacht, krijgt u een melding. Als uw cardioconditieniveaus laag blijven, krijgt u nieuwe meldingen.

De meeste mensen kunnen hun VO2 max verbeteren door de intensiteit en frequentie van hun cardiovasculaire training te verhogen. Bepaalde aandoeningen of medicijnen die uw hartslag beperken, kunnen een te hoge schatting van uw VO2 max veroorzaken.

Een iPhone met een voorbeeldgrafiek van maandelijkse cardioconditiegegevens.

Uw cardioconditiegegevens bekijken

1. Open de Gezondheid-app op uw iPhone en tik op 'Gegevens'.
  2. Tik op 'Hart' en vervolgens op 'Cardioconditie'.
  3. Tik op 'D', 'W' of 'J' om uw gemiddelde voor de dag, de week of het jaar te bekijken.
  4. Tik op 'Toon alle cardioconditieniveaus'.
  5. Tik op een cardioconditieniveau om uw resultaten te vergelijken met andere niveaus op basis van uw leeftijd en geslacht.

U kunt ook op het symbool 'i' tikken om de gemiddelde cardioconditieniveaus voor alle leeftijden te bekijken voor vrouwen, mannen of beide geslachten.

Hoe Apple Watch uw cardioconditieniveaus bepaalt

Apple Watch Series 3 of nieuwer kan een schatting van uw VO2max geven met behulp van de hart- en bewegingssensoren tijdens een wandeling buiten, hardloopsessie of wandeltocht. Uw VO2max kan ook worden ingeschat als u buiten gaat wandelen, hardlopen of een wandeltocht gaat maken en de app Work-out start. Apple Watch ondersteunt een VO2max-bereik van 14-60 ml/kg/minuut dat is gevalideerd voor gebruikers van 20 jaar of ouder.

Om het cardioconditieniveau in te schatten, houdt uw Apple Watch ook rekening met uw:

• Leeftijd
  • Geslacht
  • Gewicht
  • Lengte
  • Medicijnen die uw hartslag kunnen beïnvloeden

Het is mogelijk dat u uw Apple Watch ten minste 24 uur om moet hebben gehad, gevolgd door verschillende work-outs* en passieve metingen met uw Apple Watch, voordat u een eerste schatting ontvangt.

Als de Gezondheid-app vaststelt dat uw eerdere cardioconditieschattingen nauwkeuriger kunnen zijn, kunt u uw gegevens bijwerken. Tik in Cardioconditie op Werk bij onder Werk je gegevens bij. Nadat u hebt bijgewerkt, laat de melding Cardioconditiegegevens bijgewerkt u de resultaten van de update zien en hoe uw schattingen zijn veranderd.

Meer informatie

* Duw-work-outs worden niet ondersteund.