Ingebouwde apps van Apple verwijderen van het beginscherm op uw apparaat met iOS 14 of hoger of iPadOS, of op uw Apple Watch

Met iOS 14 en hoger en iPadOS kunt u bepaalde ingebouwde Apple apps verwijderen van uw iPhone, iPad of Apple Watch.

Wanneer u een ingebouwde app verwijdert van uw apparaat, verwijdert u ook eventuele bijbehorende gebruikersgegevens en configuratiebestanden. Dit kan gevolgen hebben voor dingen als bijbehorende systeemfuncties of informatie op uw Apple Watch.

Ingebouwde apps die u kunt verwijderen van uw apparaat

Als u iOS 14 of hoger of iPadOS gebruikt, kunt u de volgende apps verwijderen van uw apparaat:

• Activiteit7
  • Boeken1
  • Apple TV
  • Rekenmachine7
  • Agenda
  • Klok
  • Kompas7
  • Contacten2
  • FaceTime3
  • Bestanden
  • Zoek mijn4
  • Gezondheid5 7
  • Woning
  • iTunes Store
  • Mail
  • Kaarten1
  • Meten
  • Muziek1
  • News (indien beschikbaar)
  • Notities
  • Podcasts1
  • Herinneringen
  • Opdrachten
  • Aandelen
  • Tips
  • Vertaal7
  • TV (waar beschikbaar)
  • Dictafoon
  • Wallet
  • Watch-app6 7
  • Weer

Een ingebouwde app verwijderen van uw apparaat

1. Op uw iOS- of iPadOS-apparaat houdt u uw vinger op het symbool van de app.
  2. Tik op 'Verwijder app' in het contextmenu.
  3. Tik op 'Verwijder app' in het submenu.

Als u een Apple Watch hebt en u een app van uw iPhone verwijdert, wordt die app ook van uw Apple Watch verwijderd.

Een ingebouwde app herstellen die u hebt verwijderd

1. Ga op uw iOS- of iPadOS-apparaat naar de App Store.
  2. Zoek de app. Zorg ervoor dat u de exacte naam van de app gebruikt.
  3. Tik op de downloadknop om opnieuw te downloaden.
  4. Wacht tot de app is teruggezet en open deze in het beginscherm.

Als u een Apple Watch hebt en u een app terugzet op uw iPhone, wordt deze app ook teruggezet op uw Apple Watch.

Wat er gebeurt als u ingebouwde apps van uw apparaat verwijdert

Het verwijderen van ingebouwde apps van uw apparaat kan gevolgen hebben voor andere systeemfuncties:

• Als u een Apple Watch aan uw iPhone hebt gekoppeld, wordt een app ook van uw Apple Watch-beginscherm verwijderd als u de app verwijdert van uw iPhone.
  • Als u de Podcasts-app verwijdert van uw apparaat, is Podcasts niet meer beschikbaar met CarPlay.
  • Als u de Aandelen- of Weer-app van uw apparaat verwijdert, zijn deze apps niet meer beschikbaar op uw andere apparaten. Informatie over aandelen en het weer wordt bijvoorbeeld niet weergegeven in het meldingencentrum op uw iPhone of als complicaties of snelle blikken op uw Apple Watch.
  • Als u de Rekenmachine-app verwijdert, wordt de rekenmachine niet meer weergegeven in het bedieningspaneel.

Om een getroffen functie te herstellen, kunt u ingebouwde apps weer toevoegen aan uw apparaat.

1. Als u de Boeken-, Kaarten-, Muziek- of Podcasts-app verwijdert, kunt u deze apps ook niet meer gebruiken met CarPlay. Als u de Muziek-app verwijdert, kunt u bepaald geluidsmateriaal in de bibliotheek niet afspelen dat gebruikmaakt van Apple apps of apps van andere fabrikanten op sommige autoradio's of radio-ontvangers.

2. Als u de Contacten-app verwijdert, blijft al uw contactinformatie in de Telefoon-app staan.

3. Als u de FaceTime-app verwijdert, kunt u nog wel FaceTime-gesprekken voeren en ontvangen in Contacten en in de Telefoon-app.

4. Als u de Gezondheid-app verwijdert, blijven al uw gegevens op uw apparaat staan.

5. Als u de Zoek mijn-app verwijdert, worden de relaties voor het delen van locaties niet verbroken. Nadat u Zoek mijn hebt verwijderd, selecteert u 'Instellingen' > 'Apple ID' > 'Zoek mijn' > 'Vrienden'. Tik op een vriend en tik vervolgens op 'Stop delen van mijn locatie' onderaan de infokaart. Voor AirTag en andere accessoires die niet van Apple zijn en die gebruikmaken van het Zoek mijn-netwerk, worden deze eerder gekoppelde items onzichtbaar voor hun eigenaren.

6. Als u de Watch-app probeert te verwijderen van een iPhone die is gekoppeld aan een Apple Watch, wordt u in een waarschuwing gevraagd om uw Apple Watch los te koppelen voordat u de app kunt verwijderen.

7. De app is niet beschikbaar op iPadOS.