Je MagSafe-oplader gebruiken met een iPhone 15, iPhone 14, iPhone 13 en iPhone 12

Lees hier hoe je de iPhone 15, iPhone 14, iPhone 13 of iPhone 12 draadloos oplaadt met je MagSafe-oplader.

Je MagSafe-oplader voorbereiden

1. Sluit de USB-C-connector op je MagSafe-oplader aan op een aanbevolen Apple USB-C-lichtnetadapter van 20 watt (W) of hoger, of een compatibele USB-C-adapter van derden. Je kunt deze ook aansluiten op een USB-C-poort van een Mac of pc.

2. Plaats je MagSafe-oplader naar boven gericht, zoals in de afbeelding, op een plat oppervlak, vrij van eventuele metalen voorwerpen of andere vreemde materialen.

3. Plaats je iPhone op de MagSafe-oplader.

MagSafe-oplader

Sneller draadloos opladen met maximaal 15 W

De MagSafe-oplader is ontworpen om je iPhone snel en veilig draadloos op te laden. Het systeem past zich slim aan de omstandigheden aan om zo het opladen van je iPhone te optimaliseren tot een piekvermogen van maximaal 15 W voor sneller draadloos opladen. Het werkelijk geleverde vermogen aan de iPhone verschilt, afhankelijk van de wattage van de lichtnetadapter en systeemomstandigheden. Voor iPhone 13 mini en iPhone 12 mini levert de MagSafe-oplader een piekvermogen van maximaal 12 W.

Het is belangrijk om verbinding te maken met een voedingsbron voordat je de iPhone op de MagSafe-oplader plaatst. Hierdoor kan de MagSafe verifiëren dat het veilig is om het maximale vermogen te leveren. Als je de iPhone toch op de MagSafe-oplader hebt geplaatst voordat je deze op een voedingsbron hebt aangesloten, verwijder je de iPhone van de MagSafe-oplader, wacht je drie seconden en plaats je de iPhone terug om de maximale stroomlevering te hervatten.

De MagSafe-oplader is ontworpen om het maximale vermogen te verhogen tot 9 volt (V) en 3 ampère (A) met een USB PD-compatibele lichtnetadapter. MagSafe optimaliseert de geleverde stroom aan de iPhone op dynamische wijze. De stroom die aan je iPhone wordt geleverd varieert, afhankelijk van diverse factoren, waaronder de temperatuur en systeemactiviteit.

Alle lichtnetadapters hebben verschillende beoordelingen voor de hoeveelheid en het vermogen voor stroomlevering. De MagSafe-oplader vereist de volgende beoordelingen om sneller draadloos te kunnen opladen.

Compatibele lichtnetadapters voor sneller draadloos opladen met maximaal 15 W

• USB-C-connector. USB-A wordt niet ondersteund

• 9 V/2,22 A of 9 V/2,56 A en hoger

• De iPhone 13 mini en iPhone 12 mini kunnen maximaal 12 W ontvangen voor sneller draadloos opladen met ten minste 9 V/2,03 A

• Adapters met een hogere wattagevan 9 V/2,56 A of meer leveren ook een piekvermogen van maximaal 15 W voor je iPhone*

Als er Lightning-accessoires, zoals koptelefoons, zijn aangesloten, wordt opladen beperkt tot 7,5 W om te voldoen aan regelgevende normen.

* De MagSafe-oplader werkt ook met lichtnetadapters die minimaal 12 W (5 V/2,4 A) aan vermogen leveren, maar dit resulteert in langzamer opladen.

Meer informatie

• Je MagSafe-oplader is ontworpen om sneller en zo efficiënt mogelijk op te laden met iPhone 15-, iPhone 14-, iPhone 13- en iPhone 12-modellen, en Apple MagSafe-accessoires.

• Als je een niet-MagSafe Qi-compatibel apparaat oplaadt met een MagSafe-oplader, wordt het vermogen gereduceerd en kunnen oplaadtijden langzamer zijn dan bij een normale Qi-oplader.

• Plaats geen creditcards, beveiligingsbadges, paspoorten of elektronische sleutels tussen je iPhone en de MagSafe-oplader in, want dit kan magnetische strips of RFID-chips in die items beschadigen.

• Als je een hoesje hebt dat een van deze gevoelige objecten bevat, verwijder je deze voordat je het apparaat gaat opladen of zorg je ervoor dat ze zich niet tussen de achterkant van het apparaat en de oplader bevinden.

• Als je iPhone zowel met een MagSafe-oplader als via een Lightning-poort met een voedingsbron is verbonden, laadt de iPhone op via de Lightning-connector.

• Net als bij andere draadloze opladers kan je iPhone of MagSafe-oplader iets warmer worden terwijl je iPhone wordt opgeladen. Als de batterij te warm wordt, beperkt de software het opladen tot 80 procent om de levensduur van de batterij te verlengen.

• Als je iPhone in een leren hoesje zit tijdens het opladen met de MagSafe-oplader, kan het hoesje cirkelvormige afdrukken vertonen door de druk op het leer. Dit is normaal, maar als je dit niet wilt, raden we je aan een niet-leren hoesje te gebruiken.

• Lees hoe je de MagSafe-oplader schoonmaakt.

• Meer informatie over de magneten in MagSafe-producten.

• Bij een iPhone 15-model krijg je een melding als je de eerste keer een draadloze oplader gebruikt in de Europese Unie of landen of regio's die deel uitmaken van de Europese Vrijhandelsassociatie. In opdracht van de EU zegt de melding dat draadloos opladen meer stroom kan verbruiken dan bekabeld opladen.

• Met draadloos opladen via MagSafe van Apple wordt er dankzij magnetische uitlijning sneller en efficiënter opgeladen. Draadloos opladen via MagSafe omvat technologieën die energieverspilling verminderen in vergelijking met andere draadloze oplaadmethoden. Lees meer over opladen met de MagSafe Duo-oplader.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.