5G gebruiken met een iPhone

De iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max werken met het mobiele 5G-netwerk van bepaalde aanbieders. Lees hier hoe u mobiele 5G-service gebruikt.

Wat u nodig hebt

Als er een simkaart wordt meegeleverd met uw nieuwe iPhone, gebruik dan die simkaart. Als dit niet het geval is, gebruikt u de simkaart van uw vorige iPhone. In sommige gevallen moet u contact opnemen met uw aanbieder om de simkaart van uw vorige iPhone te configureren voor gebruik met een 5G-netwerk.

De 5G-symbolen in de statusbalk begrijpen

Wanneer u zich in een gebied met 5G-dekking voor uw aanbieder bevindt en uw mobiele 5G-abonnement is geactiveerd, ziet u een 5G-symbool in de statusbalk van uw iPhone:

5G: het 5G-symbool in de statusbalk.

Het 5G-netwerk van uw aanbieder is beschikbaar en de iPhone kan via dat netwerk verbinding maken met het internet.2 Niet in alle gebieden beschikbaar.

5G+: een 5G-symbool in de statusbalk met een hogere frequentie.

De 5G-versie met hogere frequentie van uw aanbieder is beschikbaar of de iPhone heeft een actieve verbinding via dat netwerk. Niet in alle gebieden beschikbaar.2

5G U/W: een 5G-symbool in de status-bar met een hogere frequentie.

De 5G-versie met hogere frequentie van uw aanbieder is beschikbaar of de iPhone heeft een actieve verbinding via dat netwerk. Niet in alle gebieden beschikbaar.2

Meer informatie over 5G-opties

De standaardinstellingen voor 5G op een iPhone zijn geoptimaliseerd voor gebruiksduur van de batterij en datagebruik, gebaseerd op uw data-abonnement. U kunt deze opties aanpassen met betrekking tot wanneer 5G wordt gebruikt en hoeveel data er in bepaalde apps worden gebruikt.

U vindt deze opties via 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' > 'Opties mobiele data'. Als u dual-sim gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' en kiest u het nummer waarvoor u de opties wilt wijzigen.

Gesprekken en data

Kies hoe uw iPhone het 5G-netwerk gebruikt, wat invloed kan hebben op de gebruiksduur van de batterij.

• 5G automatisch: schakelt slimme datamodus in. Wanneer 5G-snelheden geen merkbaar betere ervaring bieden, schakelt de iPhone automatisch over naar LTE om batterij te besparen.
  • 5G aan: wanneer er een 5G-netwerk beschikbaar is, wordt dit altijd gebruikt. Dit kan leiden tot een kortere gebruiksduur van de batterij.
  • LTE: alleen het LTE-netwerk wordt gebruikt, zelfs wanneer 5G beschikbaar is.

Datamodus

• Sta meer data toe bij 5G: functies met hoger datagebruik voor apps en systeemtaken worden ingeschakeld. Hiertoe behoren FaceTime met hogere kwaliteit, HD-materiaal op Apple TV, nummers en video's in Apple Music, en iOS-updates via het mobiele netwerk. Deze instelling staat bovendien apps van derden toe om meer mobiele data te gebruiken voor verbeterde ervaringen. Dit is de standaardinstelling bij bepaalde abonnementen met onbeperkte data. Dit hangt af van uw aanbieder. Bij deze instelling worden er meer mobiele data gebruikt.
  • Standaard: automatische updates en achtergrondtaken via het mobiele netwerk zijn toegestaan en standaardkwaliteitsinstellingen worden gebruikt voor video en FaceTime. Dit is over het algemeen de standaardmodus.
  • Databesparingsmodus: gebruik van wifi en mobiele data wordt verminderd door automatische updates en achtergrondtaken te pauzeren.

Dataroaming

Aanbieders over de hele wereld zijn nog bezig met het uitrollen van hun ondersteuning van 5G-roaming. Als u dataroaming inschakelt, kunt u mobiele data ontvangen via 4G- of LTE-netwerken wanneer u reist. U kunt ook een lokale simkaart of eSim verkrijgen en deze gebruiken als enkele lijn met 5G waar dit beschikbaar is.

Als u geen 5G in de statusbalk ziet

1. Zorg dat u zich in een gebied met 5G-dekking bevindt. Neem contact op met uw aanbieder als u het niet zeker weet.
  2. Ga naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' > 'Opties mobiele data'. Als u dit scherm ziet, is 5G op uw apparaat geactiveerd. Als u dit scherm niet ziet, neem dan contact op met uw aanbieder om te bevestigen dat uw abonnement 5G ondersteunt.
  3. Schakel de vliegtuigmodus in en vervolgens weer uit.

Als u nog steeds geen 5G-service hebt, neem dan contact op met uw aanbieder.

Meer informatie

• Wanneer u twee lijnen in dual-simmodus gebruikt, wordt 5G op geen van beide lijnen ondersteund en wordt er teruggevallen op 4G LTE. Wanneer u in het vasteland van China twee actieve lijnen in dual-simmodus gebruikt, wordt 5G-data ondersteund op de lijn die mobiele data gebruikt. Wanneer u in het vasteland van China dual-sim met 5G gebruikt, is '5G standalone' niet beschikbaar.
  • U kunt ervoor kiezen om altijd materiaal met de hoogste kwaliteit te streamen. Ga hiervoor naar 'Instellingen' > 'Muziek' > 'Mobiele data' en schakel 'Streamen met hoge kwaliteit' in, of ga naar 'Instellingen' > 'Tv' > 'Mobiele data' en tik op 'Hoge kwaliteit'. Deze instellingen gebruiken meer mobiele data en het kan langer duren voordat materiaal wordt afgespeeld.
  • Als u de energiebesparingsmodus gebruikt, wordt 5G uitgeschakeld, behalve tijdens het streamen van video's. In het vasteland van China wordt bij gebruik van de energiebesparingsmodus ook '5G standalone' uitgeschakeld.

1. Neem contact op met uw aanbieder om te controleren of u een 5G-abonnement hebt. Sommige aanbieders brengen mogelijk activeringskosten in rekening.

2. 5G-netwerken met een hogere frequentie worden alleen ondersteund in de Verenigde Staten wanneer u een iPhone gebruikt die is gekocht in de Verenigde Staten.