Een Apple Watch configureren voor een gezinslid

Met Gezinsconfiguratie in watchOS 7 kunnen gezinsleden die zelf geen iPhone hebben, toch profiteren van de functies en voordelen van de Apple Watch.

Zo werkt het

Met Gezinsconfiguratie kan een gezinslid dat zelf geen iPhone heeft, de Apple Watch gebruiken om bijvoorbeeld te bellen, berichten te versturen en zijn of haar locatie met u te delen.

Wanneer u een Watch hebt geconfigureerd voor een gezinslid, kunt u met uw iPhone een aantal mogelijkheden van die Watch beheren.

Bepaalde Apple Watch-functies vereisen een bijbehorende iPhone, en zijn niet beschikbaar op een Apple Watch die u koppelt via Gezinsconfiguratie.

Wat u nodig hebt

* Een mobiel abonnement is niet vereist voor de configuratie van een Apple Watch voor een gezinslid, maar wel voor bepaalde functies.

Doe de Watch om en schakel deze in

Als het geen nieuwe Apple Watch is, moet u deze eerst wissen.

Doe de Watch vervolgens om, of laat het gezinslid de Watch omdoen. Houd de zijknop ingedrukt tot u het Apple logo ziet.

Houd de Watch bij uw iPhone

Houd de Apple Watch dicht bij uw iPhone. Wacht tot de melding 'Gebruik je iPhone om deze Apple Watch te configureren' op uw iPhone wordt weergegeven en tik vervolgens op 'Ga door'. Als u dit bericht niet ziet, opent u de Watch-app op de iPhone, tikt u op 'Alle Apple Watches' en vervolgens op 'Koppel nieuwe Watch'.

Tik op 'Configureer voor een gezinslid' en tik in het volgende scherm op 'Ga door'.

Koppel de Watch met uw iPhone

Houd uw iPhone boven de animatie die op de Watch wordt weergegeven. Zet de wijzerplaat in het midden van het zoekerbeeld op de iPhone en wacht tot het bericht wordt getoond dat de Apple Watch is gekoppeld. Als u de camera niet kunt gebruiken, tikt u op 'Koppel Apple Watch handmatig' en volgt u de aangegeven stappen.

Tik nu op 'Configureer Apple Watch'.

Stel een toegangscode in

Tik op 'Akkoord' in het scherm met de algemene voorwaarden en selecteer de tekstgrootte die op de Apple Watch moet worden gebruikt.

Stel nu een toegangscode in om de Watch te beveiligen.

Selecteer een gezinslid

Kies het gezinslid dat de Apple Watch gaat gebruiken. Als het gewenste gezinslid niet wordt weergegeven, tikt u op 'Voeg nieuw gezinslid toe'.

Voer het wachtwoord van de Apple ID van het gezinslid in en tik op 'Volgende'.

Schakel 'Vraag om te kopen' in

Schakel Vraag om te kopen in als u wilt dat downloads of aankopen op de Apple Watch alleen met uw toestemming kunnen plaatsvinden.

Configureer het mobiele netwerk en wifi

Als de aanbieder van uw iPhone-abonnement Gezinsconfiguratie ondersteunt, kunt u de Watch toevoegen aan uw abonnement. Als uw mobiele aanbieder dit niet ondersteunt, kunt u misschien een andere aanbieder gebruiken. U kunt dan op een later tijdstip het mobiele netwerk configureren op de Watch.

Kies nu of u uw huidige wifinetwerk wilt delen met de Apple Watch.

Schakel overige functies in

In de volgende schermen kiest u welke Apple Watch-functies u nog meer wilt inschakelen en configureren. Dit zijn onder andere Locatievoorzieningen voor de app Zoek personen, Siri, Apple Cash Family, Berichten in iCloud, Gezondheidsgegevens, SOS-noodmelding, Medische ID, Activiteit, Work‑outroutes bijhouden en Foto's.

Configureer gedeelde contacten en Schooltijd

U wordt nu gevraagd om contacten te configureren die op de Apple Watch beschikbaar moeten zijn. Hiervoor moet u Contacten in iCloud ingeschakeld hebben. Ga op uw iPhone naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' en zorg ervoor dat Contacten is ingeschakeld.*

Nu kunt u vertrouwde personen uit uw Contacten-app kiezen om te delen op de Apple Watch. U kunt deze gedeelde contacten ook later beheren, en beperkingen configureren, in Schermtijd op uw iPhone.

Tot slot stelt u voor de Watch een toegangscode in voor Schermtijd en schakelt u Schooltijd in. Als u klaar bent, tikt u op 'OK'. De Apple Watch is nu klaar voor gebruik.

* Als u zich in het vasteland van China bevindt, moet u er ook voor zorgen dat de Contacten-app op uw iPhone draadloze gegevens kan gebruiken. Open Contacten en tik op een van de opties om datagebruik toe te staan.

Beschikbaarheid van functies en apps

Gezondheids- en fitnessfuncties:

• Meldingen bij hoge of lage hartslag zijn beschikbaar voor gebruikers van 13 jaar en ouder.
  • Valdetectie is beschikbaar voor gebruikers van 18 jaar en ouder.
  • Gebruikers jonger dan 13 jaar kunnen voor hun bewegingsdoel in de Activiteit-app 'bewegingsminuten' gebruiken in plaats van 'actieve calorieën'.

Apple Pay-functies:

• Via Apple Cash-gezin kunnen gebruikers jonger dan 18 jaar in Berichten met Apple Pay aankopen doen en geld versturen en ontvangen (alleen Verenigde Staten).
  • Apple Pay met een creditcard, betaalkaart of openbaarvervoerkaart in de Wallet-app is niet beschikbaar bij Gezinsconfiguratie.

De volgende functies en apps zijn niet beschikbaar: meldingen bij onregelmatig hartritme, Ecg, Cyclus bijhouden, Slaap, Saturatie, Podcasts, Remote, News, Woning en Opdrachten.

Volgende stappen

• Lees meer over de Activiteit-app en hoe u bewegings- en trainingsdoelen kunt instellen die geschikt zijn voor jongere gebruikers.
  • Lees meer over Schooltijd, waarmee u de beschikbaarheid van Apple Watch-functies tijdens de schooltijd van een kind kunt beperken.