Het beginscherm en de appbibliotheek ordenen op uw iPhone

Met iOS 14 kunt u de apps op uw iPhone op een nieuwe manier vinden en ordenen, zodat u ziet wat u wilt, waar u dat wilt. Lees hier hoe u de appbibliotheek gebruikt en uw beginscherm ordent.

De appbibliotheek gebruiken om uw apps te vinden

Veeg vanaf het beginscherm naar links totdat u de appbibliotheek ziet. Uw apps worden automatisch in categorieën gesorteerd. Zo ziet u uw socialemedia-apps bijvoorbeeld onder de categorie 'Sociaal'. De apps die u het meest gebruikt, worden automatisch opnieuw geordend op basis van uw gebruik. Wanneer u nieuwe apps installeert, worden ze toegevoegd aan uw appbibliotheek, maar u kunt wijzigen waarheen nieuwe apps worden gedownload.

iPhone met de appbibliotheek

Een app zoeken in de appbibliotheek

1. Ga naar de appbibliotheek.
  2. Tik op het zoekveld en voer vervolgens de app in die u zoekt.
  3. Tik op de app om deze te openen.

Een app uit de appbibliotheek verwijderen

1. Ga naar de appbibliotheek en tik op het zoekveld om de lijst te openen.
  2. Houd het appsymbool ingedrukt en tik op 'Verwijder app' Prullenmand-symbool.
  3. Tik opnieuw op 'Verwijder' om te bevestigen.

iPhone waarop wordt getoond hoe u een pagina op het beginscherm kunt verbergen

Pagina's op uw beginscherm zoeken en verbergen

Met iOS 14 kunt u gemakkelijk pagina's verbergen om het uiterlijk van uw beginscherm te stroomlijnen. U kunt de pagina's daarna op elk gewenst moment weer toevoegen. Dit doet u als volgt:

1. Houd een leeg gebied op het beginscherm lang ingedrukt.
  2. Tik op de stippen onderaan het scherm.
  3. Tik op de cirkel onder de pagina die u wilt verbergen.
  4. Tik op 'Gereed'.

Herhaal de bovenstaande stappen om een pagina weer zichtbaar te maken. Gebruik vervolgens de appbibliotheek om snel apps te zoeken die op verschillende pagina's zijn verborgen.

Apps naar de appbibliotheek verplaatsen

In plaats van een pagina op uw beginscherm te verbergen, kunt u afzonderlijke apps van het beginscherm naar de appbibliotheek verplaatsen. Dit doet u als volgt:

1. Houd de app ingedrukt.
  2. Tik op 'Verwijder app'.
  3. Tik op 'Verplaats naar appbibliotheek'.

iPhone met informatie over waarheen apps op uw apparaat worden gedownload

Wijzigen waarheen nieuwe apps worden gedownload

U kunt als volgt wijzigen waarheen nieuwe apps worden gedownload op uw iPhone, of wijzigen welke meldingen u ziet in de appbibliotheek:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Beginscherm'.
  2. Selecteer een optie.

Meer informatie

Lees hoe u widgets op uw beginscherm kunt aanpassen om informatie binnen handbereik te houden.