De standaard browser- of e-mailapp wijzigen op uw iPhone, iPad of iPod touch

In iOS 14 kunt u zelf kiezen welke app wordt geopend wanneer u op een link naar een website of op een e-mailadres tikt, zolang de app dit ondersteunt.

Voordat u begint

• Zorg ervoor dat u de app van derden hebt geïnstalleerd en dat u iOS 14 hebt.
  • Controleer of de browserapp of e-mailapp deze mogelijkheid ondersteunt. Als u het niet zeker weet, informeert u bij de ontwikkelaar van de app.

De standaard browser wijzigen

1. Ga naar 'Instellingen' en scrol tot u de app van derden vindt.
  2. Tik op de app en tik vervolgens op 'Standaard browserapp'.
  3. Selecteer een browser om deze als standaard in te stellen. Naast de browser verschijnt nu een vinkje om aan te geven dat dit de standaard browser is.

Herhaal stap 1 tot en met 3 om de browserapp als standaard te verwijderen. Wanneer u een browserapp verwijdert, stelt de iPhone automatisch een andere browserapp in als standaard. Als u bijvoorbeeld een browserapp van derden verwijdert, wordt Safari ingesteld als standaard browser van de iPhone, totdat u dit wijzigt.

Als u geen optie ziet om een browser van derden als standaard in te stellen, ondersteunt de ontwikkelaar dit mogelijk niet. Neem voor meer informatie contact op met de ontwikkelaar van de app.

De standaard e-mailapp wijzigen

1. Ga naar 'Instellingen' en scrol tot u de app van derden vindt.
  2. Tik op de app en tik vervolgens op 'Standaard Mail-app'.
  3. Selecteer een e-mailapp om deze als standaard in te stellen. Naast de e-mailapp verschijnt nu een vinkje om aan te geven dat dit de standaard e-mailapp is.

Als u iOS Mail als standaard e-mailapp wilt, maar u de app eerder hebt verwijderd, moet u deze herstellen. Ga naar de App Store en zoek naar 'Mail'. Tik vervolgens op de herstelknop . Wacht tot de app is hersteld en open deze vervolgens vanuit het beginscherm. Volg de stappen hierboven om iOS Mail in te stellen als standaard e-mailapp.

Als u geen optie ziet om een e-mailapp van derden als standaard in te stellen, ondersteunt de ontwikkelaar dit mogelijk niet. Neem voor meer informatie contact op met de ontwikkelaar van de app.