Over de beveiligingsinhoud van macOS Catalina 10.15.6, Beveiligingsupdate 2020-004 Mojave en Beveiligingsupdate 2020-004 High Sierra

In dit document wordt de beveiligingsinhoud beschreven van macOS Catalina 10.15.6, Beveiligingsupdate 2020-004 Mojave en Beveiligingsupdate 2020-004 High Sierra.

Over Apple beveiligingsupdates

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Recente releases staan vermeld op de pagina Apple beveiligingsupdates.

Apple beveiligingsdocumenten verwijzen naar kwetsbaarheden met CVE-ID waar mogelijk.

Raadpleeg de pagina Apple productbeveiliging voor meer informatie over beveiliging.

macOS Catalina 10.15.6, Beveiligingsupdate 2020-004 Mojave en Beveiligingsupdate 2020-004 High Sierra

Releasedatum: 15 juli 2020

AMD

Beschikbaar voor: macOS Mojave 10.14.6, macOS High Sierra 10.13.6

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen met verbeterde invoervalidatie.

CVE-2020-9927: Lilang Wu in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

Toegevoegd op 24 juli 2020

Audio

Beschikbaar voor: macOS Catalina 10.15.5

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigd audiobestand kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met het schrijven buiten het bereik is verholpen door een verbeterde bereikcontrole.

CVE-2020-9884: Yu Zhou (@yuzhou6666) van 小鸡帮 in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

CVE-2020-9889: JunDong Xie en XingWei Li van Ant-financial Light-Year Security Lab

Audio

Beschikbaar voor: macOS Catalina 10.15.5

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigd audiobestand kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met het lezen buiten het bereik is verholpen door een verbeterde bereikcontrole.

CVE-2020-9888: JunDong Xie en XingWei Li van Ant-financial Light-Year Security Lab

CVE-2020-9890: JunDong Xie en XingWei Li van Ant-financial Light-Year Security Lab

CVE-2020-9891: JunDong Xie en XingWei Li van Ant-financial Light-Year Security Lab

Clang

Beschikbaar voor: macOS Catalina 10.15.5

Impact: Clang kan machinetaal genereren die pointer authentication codes (PAC's) niet correct afdwingt

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door verbeterde validatie.

CVE-2020-9870: Samuel Groß van Google Project Zero

CoreAudio

Beschikbaar voor: macOS High Sierra 10.13.6

Impact: een bufferoverloop kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een bufferoverloop is verholpen door een verbeterde bereikcontrole.

CVE-2020-9866: Yu Zhou van 小鸡帮 en Jundong Xie van Ant-financial Light-Year Security Lab

CoreFoundation

Beschikbaar voor: macOS Catalina 10.15.5

Impact: een lokale gebruiker kan vertrouwelijke gebruikersinformatie bekijken

Beschrijving: er was een probleem bij de verwerking van omgevingsvariabelen. Dit probleem is verholpen door een verbeterde validatie.

CVE-2020-9934: een anonieme onderzoeker

CoreGraphics

Beschikbaar voor: macOS Catalina 10.15.5

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigde afbeelding kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met bufferoverloop is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2020-9883: Mickey Jin van Trend Micro

Toegevoegd op 24 juli 2020

Crashrapportage

Beschikbaar voor: macOS Catalina 10.15.5

Impact: een kwaadaardig programma kan buiten zijn sandbox komen

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is opgelost door de kwetsbare code te verwijderen.

CVE-2020-9865: Zhuo Liang van Qihoo 360 Vulcan Team in samenwerking met 360 BugCloud

Grafische besturingsbestanden

Beschikbaar voor: macOS Catalina 10.15.5

Impact: een kwaadaardig programma kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een probleem met het lezen buiten het bereik is verholpen door een verbeterde bereikcontrole.

CVE-2020-9799: ABC Research s.r.o.

Bijgewerkt op 24 juli 2020

Heimdal

Beschikbaar voor: macOS Catalina 10.15.5

Impact: een lokale gebruiker kan vertrouwelijke gebruikersinformatie vrijgeven

Beschrijving: dit probleem is verholpen door middel van verbeterde gegevensbescherming.

CVE-2020-9913: Cody Thomas van SpecterOps

ImageIO

Beschikbaar voor: macOS Catalina 10.15.5

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigde afbeelding kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met het schrijven buiten het bereik is verholpen door een verbeterde bereikcontrole.

CVE-2020-9871: Xingwei Lin van Ant-financial Light-Year Security Lab

CVE-2020-9872: Xingwei Lin van Ant-financial Light-Year Security Lab

CVE-2020-9936: Mickey Jin van Trend Micro

Bijgewerkt op 24 juli 2020

ImageIO

Beschikbaar voor: macOS Catalina 10.15.5

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigde afbeelding kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met bufferoverloop is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2020-9919: Mickey Jin van Trend Micro

Toegevoegd op 24 juli 2020

ImageIO

Beschikbaar voor: macOS Mojave 10.14.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Catalina 10.15.5

Impact: het openen van een kwaadwillig vervaardigd pdf-bestand kan het onverwacht beëindigen van het programma of uitvoering van willekeurige code tot gevolg hebben

Beschrijving: een probleem met het schrijven buiten het bereik is verholpen door een verbeterde bereikcontrole.

CVE-2020-9876: Mickey Jin van Trend Micro

Toegevoegd op 24 juli 2020

ImageIO

Beschikbaar voor: macOS Catalina 10.15.5

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigde afbeelding kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met het lezen buiten het bereik is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-2020-9873: Xingwei Lin van Ant-financial Light-Year Security Lab

CVE-2020-9938: Xingwei Lin van Ant-financial Light-Year Security Lab

Toegevoegd op 24 juli 2020

Intel Graphics Driver

Beschikbaar voor: macOS Mojave 10.14.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Catalina 10.15.5

Impact: een lokale gebruiker kan zorgen voor het onverwacht beëindigen van het systeem of het lezen van kernelgeheugen

Beschrijving: een probleem met het lezen buiten het bereik is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-2020-9908: Junzhi Lu (@pwn0rz) van Trend Micro

Toegevoegd op 24 juli 2020

Kernel

Beschikbaar voor: macOS Catalina 10.15.5

Impact: een aanvaller in een geprivilegieerde netwerkpositie kan code injecteren in actieve verbindingen in een VPN-tunnel

Beschrijving: een routingprobleem is verholpen door verbeterde beperkingen.

CVE-2019-14899: William J. Tolley, Beau Kujath en Jedidiah R. Crandall

Kernel

Beschikbaar voor: macOS Mojave 10.14.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Catalina 10.15.5

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door verbeterd statusbeheer.

CVE-2020-9904: Tielei Wang van Pangu Lab

Toegevoegd op 24 juli 2020

Kernel

Beschikbaar voor: macOS Mojave 10.14.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Catalina 10.15.5

Impact: een externe aanvaller kan mogelijk zorgen voor een denial of service

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door een verbeterd statusbeheer.

CVE-2020-9924: Matt DeVore van Google

Toegevoegd op 24 juli 2020

Kernel

Beschikbaar voor: macOS Mojave 10.14.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Catalina 10.15.5

Impact: een schadelijk programma kan willekeurige code uitvoeren met systeembevoegdheden

Beschrijving: meerdere problemen met geheugenbeschadiging zijn verholpen door een verbeterd statusbeheer.

CVE-2020-9892: Andy Nguyen van Google

Toegevoegd op 24 juli 2020

Kernel

Beschikbaar voor: macOS Mojave 10.14.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Catalina 10.15.5

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugeninitialisatie is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2020-9863: een anonieme onderzoeker

Toegevoegd op 24 juli 2020

Mail

Beschikbaar voor: macOS Catalina 10.15.5

Impact: een externe aanvaller kan mogelijk zorgen voor een denial of service

Beschrijving: een probleem met het schrijven buiten het bereik is verholpen door een verbeterde bereikcontrole.

CVE-2019-19906

Bijgewerkt op 24 juli 2020

Mail

Beschikbaar voor: macOS Catalina 10.15.5

Impact: een kwaadaardige mailserver kan willekeurige mailbestanden overschrijven

Beschrijving: een probleem met verwerking van paden is verholpen door verbeterde validatie.

CVE-2020-9920: YongYue Wang AKA BigChan van Hillstone Networks AF Team

Toegevoegd op 24 juli 2020

Berichten

Beschikbaar voor: macOS Catalina 10.15.5

Impact: een gebruiker die wordt verwijderd uit een iMessage-groep, kan mogelijk weer toegang krijgen tot de groep

Beschrijving: er was een probleem bij de verwerking van tapbacks in iMessage. Het probleem is opgelost door aanvullende verificatie.

CVE-2020-9885: een anonieme onderzoeker en Suryansh Mansharamani van WWP High School North (medium.com/@suryanshmansha)

Model I/O

Beschikbaar voor: macOS Catalina 10.15.5

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigd USD-bestand kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met bufferoverloop is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2020-9878: Holger Fuhrmannek van Deutsche Telekom Security

Model I/O

Beschikbaar voor: macOS Mojave 10.14.6

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigd USD-bestand kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een bufferoverloop is verholpen door een verbeterde bereikcontrole.

CVE-2020-9880: Holger Fuhrmannek van Deutsche Telekom Security

Toegevoegd op 24 juli 2020

Model I/O

Beschikbaar voor: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.5

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigd USD-bestand kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met bufferoverloop is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2020-9878: Holger Fuhrmannek van Deutsche Telekom Security

CVE-2020-9881: Holger Fuhrmannek van Deutsche Telekom Security

CVE-2020-9882: Holger Fuhrmannek van Deutsche Telekom Security

Toegevoegd op 24 juli 2020

rsync

Beschikbaar voor: macOS Mojave 10.14.6, macOS High Sierra 10.13.6

Impact: een externe aanvaller kan bestaande bestanden overschrijven

Beschrijving: er was een validatieprobleem bij de verwerking van symlinks. Dit probleem is verholpen door een verbeterde validatie van symlinks.

CVE-2014-9512: gaojianfeng

Toegevoegd op 24 juli 2020

Beveiliging

Beschikbaar voor: macOS Catalina 10.15.5

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door verbeterde beperkingen.

CVE-2020-9864: Alexander Holodny

Beveiliging

Beschikbaar voor: macOS Mojave 10.14.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Catalina 10.15.5

Impact: een aanvaller kon zich mogelijk voordoen als een vertrouwde website met gedeeld sleutelmateriaal voor een door de beheerder toegevoegd certificaat

Beschrijving: Er was een probleem met de validatie van certificaten bij het verwerken van door de beheerder toegevoegde certificaten. Dit probleem is verholpen door een verbeterde certificaatvalidatie.

CVE-2020-9868: Brian Wolff van Asana

Toegevoegd op 24 juli 2020

Beveiliging

Beschikbaar voor: macOS Mojave 10.14.6, macOS High Sierra 10.13.6

Impact: een programma kan toegang krijgen tot verhoogde bevoegdheden

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door verbeterde validatie.

CVE-2020-9854: Ilias Morad (A2nkF)

Toegevoegd op 24 juli 2020

Vim

Beschikbaar voor: macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.6

Impact: een externe aanvaller kan het uitvoeren van willekeurige code veroorzaken

Beschrijving: dit probleem is verholpen door middel van verbeterde controles.

CVE-2019-20807: Guilherme de Almeida Suckevicz

Wifi

Beschikbaar voor: macOS Catalina 10.15.5

Impact: een externe aanvaller kan het onverwacht beëindigen van het systeem of het beschadigen van het kernelgeheugen veroorzaken

Beschrijving: een probleem met het lezen buiten het bereik is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-2020-9918: Jianjun Dai van 360 Alpha Lab in samenwerking met 360 BugCloud (bugcloud.360.cn)

Wifi

Beschikbaar voor: macOS Mojave 10.14.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Catalina 10.15.5

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen met verbeterde invoervalidatie.

CVE-2020-9899: Yu Wang van Didi Research America

Toegevoegd op 24 juli 2020

Wifi

Beschikbaar voor: macOS Catalina 10.15.5

Impact: een externe aanvaller kan het onverwacht beëindigen van het systeem of het beschadigen van het kernelgeheugen veroorzaken

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-2020-9906: Ian Beer van Google Project Zero

Toegevoegd op 24 juli 2020

Aanvullende erkenning

USB-audio

Met dank aan Andy Davis van de NCC Group voor zijn hulp.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.