Als u niet genoeg ruimte hebt voor de update van uw Apple Watch

Lees wat u moet doen als uw Apple Watch aangeeft dat u meer beschikbare opslag nodig heb om een watchOS-update te installeren.

Uw Apple Watch opnieuw opstarten

Start uw Apple Watch opnieuw op en probeer de update nogmaals uit te voeren.

Als de fout zich blijft voordoen, volgt u de stappen in het volgende gedeelte.

Media en apps verwijderen

Probeer eerst opslag vrij te maken op uw Apple Watch door muziek of foto's die u met uw Watch hebt gesynchroniseerd, te verwijderen. Probeer vervolgens de watchOS-update te installeren.

Als uw Watch nog steeds niet genoeg opslag heeft, verwijdert u een aantal apps om meer ruimte vrij te maken en probeert u vervolgens bij te werken. U kunt controleren hoeveel beschikbare opslag uw Watch heeft door de app Instellingen te openen en vervolgens naar 'Algemeen' > 'Gebruik' te gaan.

Als u niet kunt bijwerken nadat u media en apps hebt verwijderd, volgt u de stappen in het volgende gedeelte.

De Apple Watch loskoppelen en bijwerken

1. Houd de Apple Watch en iPhone dicht bij elkaar wanneer u de koppeling verbreekt.
  2. Open de Watch-app op uw iPhone.
  3. Ga naar het tabblad 'Mijn Watch' en tik bovenaan het scherm op uw Watch.
  4. Tik op de Info-knop het Info-symbool naast de Watch die u wilt loskoppelen.
  5. Tik op 'Koppel Apple Watch los'.
  6. Geef op een GPS + Cellular-model van de Apple Watch aan dat u het mobiele abonnement wilt behouden.
  7. Tik opnieuw om te bevestigen. U moet wellicht het wachtwoord van uw Apple ID invoeren om het activeringsslot uit te schakelen. De iPhone maakt een nieuwe reservekopie van de Apple Watch voordat alle inhoud en alle instellingen op de Apple Watch worden gewist. U kunt deze reservekopie terugzetten op een nieuwe Apple Watch.

Configureer vervolgens uw Apple Watch met uw iPhone. Als u gevraagd wordt of u wilt configureren als nieuw of wilt terugzetten vanaf een reservekopie, kiest u om te configureren als nieuw. Volg vervolgens de instructies op het scherm om de configuratie te voltooien. Als u naar een bètaversie van watchOS wilt bijwerken, installeert u het bètaprofiel opnieuw nadat de configuratie is voltooid.

Werk tot slot uw Apple Watch bij.

Een reservekopie terugzetten

Als u een Apple Watch wilt terugzetten vanaf de laatste reservekopie, volgt u de stappen in het vorige gedeelte of koppelt u de Watch opnieuw los. Vervolgens configureert u de Watch nogmaals met uw iPhone. Deze keer kiest u ervoor om terug te zetten vanaf een reservekopie in plaats van te configureren als nieuw.