Uw autosleutel toevoegen aan Apple Wallet op uw iPhone of Apple Watch

U kunt uw autosleutel toevoegen aan de Wallet-app en uw iPhone of Apple Watch gebruiken om uw auto te vergrendelen, te ontgrendelen en te starten.

Autosleutels in Wallet

Als u een autosleutel wilt toevoegen en gebruiken op een iPhone of Apple Watch, hebt u het volgende nodig:

• Een compatibele auto. Informeer bij de fabrikant of dealer of uw auto compatibel is.
  • Een iPhone XS of nieuwer of iPhone SE (2e generatie) met de nieuwste versie van iOS, of een Apple Watch Series 5 of nieuwer of Apple Watch SE met de nieuwste versie van watchOS. Voor het gebruik van passieve toegang of de externe functies op een compatibele auto hebt u een iPhone 11 of nieuwer of een Apple Watch Series 6 of nieuwer nodig.
  • Een Apple ID waarmee u bent ingelogd bij iCloud.

Uw autosleutel toevoegen aan Apple Wallet op uw iPhone

1. Zorg dat uw auto is gekoppeld met de account die wordt aangeboden door de fabrikant van de auto.
  2. Open de app, e-mail of sms van de autofabrikant of gebruik het display van uw auto en volg de instructies om een sleutel te configureren.
  3. Als u wordt doorgestuurd naar de Wallet-app, tikt u op 'Ga door'.
  4. Als de instructies op het scherm daarom vragen, plaatst u de iPhone op de sleutellezer terwijl uw iPhone en auto worden gekoppeld.
  5. Wanneer het koppelen van de iPhone en de auto voltooid is, tikt u op 'Gereed'.

Wanneer u de autosleutel toevoegt op uw iPhone, wordt deze mogelijk automatisch toegevoegd aan uw gekoppelde Apple Watch. Het is ook mogelijk dat u een optie ziet om de autosleutel toe te voegen aan uw gekoppelde Apple Watch.

U kunt de autosleutel ook handmatig toevoegen aan uw Apple Watch. Tik in de Apple Watch-app op uw gekoppelde iPhone op 'Wallet en Apple Pay' > en vervolgens op de knop 'Voeg toe' naast uw autosleutel.

Als u een nieuwe iPhone krijgt of uw huidige iPhone opnieuw instelt, moet u de autosleutel opnieuw configureren in de Wallet-app.

Uw autosleutel gebruiken op uw iPhone of Apple Watch

U kunt uw autosleutel op uw iPhone of Apple Watch onder andere gebruiken om uw auto te vergrendelen, te ontgrendelen of te starten. Hoe deze functie werkt, hangt af van het model van uw auto.

Wanneer u een autosleutel toevoegt aan de Wallet-app, wordt de Express-modus mogelijk automatisch ingeschakeld. Met de Express-modus kunt u uw autosleutel gebruiken zonder uw apparaat uit de sluimerstand te halen of te ontgrendelen, of uw identiteit te verifiëren met Face ID, Touch ID of uw toegangscode.

Lees meer over de Express-modus.

Uw auto vergrendelen, ontgrendelen en starten met passieve toegang

Bij sommige auto's kunt u passieve toegang gebruiken om uw auto te vergrendelen, te ontgrendelen of te starten. Het enige wat u daarvoor hoeft te doen, is uw apparaat bij u te hebben.

• Wanneer u uw auto nadert met uw apparaat, wordt deze ontgrendeld.
  • Zodra u in de auto zit, kunt u hem starten.
  • Wanneer u met uw apparaat wegloopt van de auto, wordt deze vergrendeld.

U ontvangt meldingen op uw apparaat wanneer uw auto wordt vergrendeld of ontgrendeld.

Als u de Express-modus niet hebt ingeschakeld, voert u uw toegangscode in om te bevestigen en uw auto wordt vergrendeld, ontgrendeld of gestart.

Uw auto vergrendelen, ontgrendelen en starten op basis van nabijheid

Bij sommige auto's vergrendelt, ontgrendelt en start u de auto door uw apparaat dicht bij de deurgreep of sleutellezer te houden.

• Houd uw apparaat in de buurt van de deurgreep van uw auto om deze te vergrendelen, te ontgrendelen of te starten.
  • Plaats om uw auto te starten uw iPhone in de sleutellezer van de auto of houd uw Apple Watch in de buurt van de lezer. Druk vervolgens op de startknop van de auto.

Uw auto op afstand vergrendelen, ontgrendelen of starten

Bij sommige auto's kunt u uw apparaat gebruiken om de auto op afstand te vergrendelen, te ontgrendelen en te starten, en om nog enkele andere functies te activeren.

1. Open de Wallet-app op uw apparaat.
  2. Tik op uw autosleutel.
  3. Afhankelijk van uw auto ziet u verschillende opties, onder andere om te vergrendelen, te ontgrendelen of te starten.

Wanneer u uw sleutel op afstand gebruikt, ontvangt u een melding.

Uw autosleutel delen, intrekken of verwijderen

1. Open de Wallet-app op uw iPhone.
  2. Tik op uw autosleutel.
  3. Tik op de knop 'Meer' .
  4. Zoek de gewenste optie:
    • Als u de autosleutel wilt delen, tikt u op 'Nodig uit' en volgt u de instructies.
    • Als u een gedeelde sleutel wilt intrekken, tikt u op de naam van de persoon en volgt u de instructies.
    • Als u een sleutel uit de Wallet-app wilt verwijderen, tikt u op 'Verwijder sleutel'.

Als uw iPhone moet worden opgeladen

Afhankelijk van het model van uw iPhone kunt u uw autosleutel zelfs gebruiken als de batterij van de iPhone leeg is.

Als uw apparaat is zoekgeraakt

Als uw apparaat is zoekgeraakt of gestolen, kunt u het opgeven als verloren. Zo zorgt u ervoor dat niemand anders uw apparaat kan gebruiken en dat alle kaarten en sleutels in de Wallet-app, inclusief uw autosleutel, automatisch worden uitgeschakeld.