Handen wassen met Apple Watch Series 4 of nieuwer

Je Apple Watch kan automatisch detecteren wanneer je begint met het wassen van je handen en een timer van 20 seconden starten.

Handen wassen en Herinneringen voor handen wassen

Controleer voordat je 'Handen wassen' inschakelt of je iPhone is voorzien van de nieuwste versie van iOS en je Apple Watch is voorzien van de nieuwste versie van watchOS.

1. Open de Watch-app op je iPhone en tik op 'Handen wassen'.

2. Schakel 'Timer voor handen wassen' in om je Watch automatisch te laten detecteren wanneer je je handen wast en een timer van 20 seconden te starten.

3. Schakel 'Herinneringen voor handen wassen' in om je Watch je eraan te laten herinneren je handen te wassen wanneer je thuiskomt.

ios-16-iphone-13-pro-watch-instellingen-voor-handen-wassen

Je kunt deze instellingen ook in- en uitschakelen op je Apple Watch onder 'Handen wassen' in de Instellingen-app.

watchos-9-series-7-afteltimer-handen-wassen

De timer starten

De timer wordt gestart op het moment dat de gegevens van de geluids- en bewegingssensor van je Apple Watch Series 4 en nieuwer detecteren dat je je handen wast. Als je stopt met handen wassen voordat de timer afloopt, vraagt je Watch je om door te gaan. Als je je handen niet aan het wassen bent, kun je op de Watch tikken om de timer uit te schakelen.