Bewaarde wachtwoorden vinden op een Mac

U kunt op een Mac uw bewaarde wachtwoorden zoeken, wijzigen of verwijderen en uw wachtwoorden up-to-date houden op al uw apparaten.

Bewaarde wachtwoorden bekijken in Systeemvoorkeuren in macOS Monterey of hoger

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Wachtwoorden'. Ziet u 'Wachtwoorden' niet in Systeemvoorkeuren?
    In Systeemvoorkeuren van macOS staat 'Wachtwoorden' tussen 'Internetaccounts' en 'Wallet en Apple Pay'.
  3. Log in met Touch ID of voer het wachtwoord van uw gebruikersaccount in. U kunt ook inloggen met uw Apple Watch met watchOS 6 of hoger.
  4. Selecteer een website en klik op 'Wijzig'.
    Als u links een website selecteert, ziet u rechts de velden 'Gebruikersnaam' en 'Wachtwoord', evenals de knop 'Wijzig'.
  5. Als u een wachtwoord wilt verwijderen, klikt u op 'Verwijder wachtwoord'. Als u een wachtwoord wilt bijwerken, wijzigt u het wachtwoord en klikt u op 'Bewaar'.
    Nadat u op 'Wijzig' hebt geklikt, worden uw gebruikersnaam en wachtwoord weergegeven en kunt u het wachtwoord wijzigen of verwijderen.

Bewaarde wachtwoorden weergeven in Safari

1. Open Safari.
  2. Kies in het Safari-menu de optie 'Voorkeuren' en klik op 'Wachtwoorden'.
  3. Log in met Touch ID of voer het wachtwoord van uw gebruikersaccount in. U kunt ook inloggen met uw Apple Watch met watchOS 6 of hoger.
  4. Selecteer een website en klik op 'Wijzig'.
    Als u links een website selecteert, ziet u rechts de velden 'Gebruikersnaam' en 'Wachtwoord', evenals de knop 'Wijzig'.
  5. Als u een wachtwoord wilt verwijderen, klikt u op 'Verwijder wachtwoord'. Als u een wachtwoord wilt bijwerken, wijzigt u het wachtwoord en klikt u op 'Bewaar'.
    Nadat u op 'Wijzig' hebt geklikt, worden uw gebruikersnaam en wachtwoord weergegeven en kunt u het wachtwoord wijzigen of verwijderen.

U kunt ook Siri gebruiken om uw wachtwoorden weer te geven door bijvoorbeeld te zeggen "Hé, Siri, laat mijn wachtwoorden zien".

Uw wachtwoorden bewaren op al uw apparaten met iCloud-sleutelhanger

U kunt in Safari uw gebruikersnamen en wachtwoorden, creditcards, enzovoort automatisch laten invullen op alle apparaten die u autoriseert. Met iCloud-sleutelhanger houdt u uw wachtwoorden en andere beveiligde gegevens up-to-date op uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc.

Lees hoe u iCloud-sleutelhanger configureert of iCloud-wachtwoorden instelt op uw pc.

Lees in welke landen en regio's iCloud-sleutelhanger wordt ondersteund

De functie voor automatisch invullen gebruiken om creditcardgegevens te bewaren

Met de functie voor automatisch invullen kunt u onder andere uw eerder bewaarde creditcardgegevens of contactgegevens uit de Contacten-app automatisch laten invoeren.

Lees hier hoe u functie voor automatisch invullen configureert en gebruikt in Safari op uw Mac