Bestanden zippen en uitpakken op een iPhone, iPad of iPod touch

Als u een groot bestand wilt e-mailen of een archief wilt aanmaken, kunt u met een zipbestand ruimte besparen.

Bestanden comprimeren

1. Open de Bestanden-app en kies een locatie zoals 'Op mijn iPhone' of 'iCloud Drive'.
  2. Tik op 'Selecteer' en kies een of meer bestanden.
  3. Tik op de knop 'Meer'  rechtsonder.
  4. Tik op 'Comprimeer'.
  5. Als u één bestand hebt geselecteerd, wordt een zipbestand met dezelfde bestandsnaam in die map bewaard. Als u meerdere bestanden hebt geselecteerd, wordt een ziparchief met de naam 'Archief.zip' in die map bewaard. Als u de naam wilt wijzigen, houdt u uw vinger op het ziparchief en selecteert u 'Wijzig naam'.

Een zipbestand decomprimeren

1. Open de Bestanden-app en zoek het zipbestand of -archief dat u wilt decomprimeren.
  2. Tik op het zipbestand of -archief.
  3. Er wordt een map aangemaakt met daarin de bestanden. Als u de naam wilt wijzigen, houdt u uw vinger op de map en tikt u op 'Wijzig naam'.

Meer doen met zipbestanden

Als u een groot bestand of meerdere bestanden moet delen, is het handig om een gecomprimeerd bestand te gebruiken omdat het minder opslagruimte in beslag neemt en sneller kan worden verstuurd vanwege de kleinere omvang.

Als u een zipbestand of -archief wilt delen vanuit de Bestanden-app, houdt u uw vinger op het zipbestand of -archief en tikt u op de knop 'Deel'

Als u een zipbestand of -archief via Mail ontvangt, kunt u ook de inhoud ervan bekijken zonder het te downloaden. Selecteer het zipbestand of -archief en kies 'Voorvertoning inhoud'. Veeg om een voorvertoning van elk bestand in het ziparchief te bekijken.

Meer hulp nodig?

• Zorg ervoor dat u iOS 11 of hoger of iPadOS gebruikt op uw iPhone, iPad of iPod touch.
  • Bekijk hier hoe u de Bestanden-app gebruikt
  • Als een bestand te groot is om als gewone bijlage te versturen, kunt u het ook via Mail Drop proberen.
  • Wilt u meerdere bestanden met vrienden of collega's delen? In dat geval kunt u proberen een map te delen via iCloud Drive