Over de beveiligingsinhoud van iTunes 12.10.5 voor Windows

In dit artikel wordt de beveiligingsinhoud van iTunes 12.10.5 voor Windows beschreven.

Over Apple beveiligingsupdates

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Recente releases staan vermeld op de pagina Apple beveiligingsupdates.

Apple beveiligingsdocumenten verwijzen naar kwetsbaarheden met CVE-ID waar mogelijk.

Raadpleeg de pagina Apple productbeveiliging voor meer informatie over beveiliging.

iTunes 12.10.5 voor Windows

Releasedatum: 24 maart 2020

libxml2

Beschikbaar voor: Windows 7 en hoger

Impact: meerdere problemen in libxml2

Beschrijving: een bufferoverloop is verholpen door verbeterde groottevalidatie.

CVE-2020-3910: LGTM.com

libxml2

Beschikbaar voor: Windows 7 en hoger

Impact: meerdere problemen in libxml2

Beschrijving: een bufferoverloop is verholpen door een verbeterde bereikcontrole.

CVE-2020-3909: LGTM.com

CVE-2020-3911: gevonden door OSS-Fuzz

WebKit

Beschikbaar voor: Windows 7 en hoger

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een type confusion-probleem is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2020-3901: Benjamin Randazzo (@____benjamin)

WebKit

Beschikbaar voor: Windows 7 en hoger

Impact: er is mogelijk een onjuist verband tussen de download en de oorsprong

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door verbeterde beperkingen.

CVE-2020-3887: Ryan Pickren (ryanpickren.com)

WebKit

Beschikbaar voor: Windows 7 en hoger

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2020-3895: grigoritchy

CVE-2020-3900: Dongzhuo Zhao in samenwerking met ADLab van Venustech

WebKit

Beschikbaar voor: Windows 7 en hoger

Impact: een programma kan beperkt geheugen lezen

Beschrijving: een racevoorwaarde is verholpen met aanvullende validatie.

CVE-2020-3894: Sergei Glazunov van Google Project Zero

WebKit

Beschikbaar voor: Windows 7 en hoger

Impact: een externe aanvaller kan het uitvoeren van willekeurige code veroorzaken

Beschrijving: een type confusion-probleem is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2020-3897: Brendan Draper (@6r3nd4n) in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

WebKit

Beschikbaar voor: Windows 7 en hoger

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van code

Beschrijving: een use-after-free-probleem is verholpen door een verbeterd beheer van het geheugen.

CVE-2020-9783: Apple

WebKit

Beschikbaar voor: Windows 7 en hoger

Impact: een externe aanvaller kan het uitvoeren van willekeurige code veroorzaken

Beschrijving: een probleem met geheugengebruik is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2020-3899: gevonden door OSS-Fuzz

WebKit

Beschikbaar voor: Windows 7 en hoger

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot een cross-site scripting-aanval

Beschrijving: een probleem met de invoervalidatie is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-2020-3902: Yiğit Can YILMAZ (@yilmazcanyigit)

Het laden van pagina's in WebKit

Beschikbaar voor: Windows 7 en hoger

Impact: de URL van een bestand wordt mogelijk onjuist verwerkt

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door verbeterde beperkingen.

CVE-2020-3885: Ryan Pickren (ryanpickren.com)

Aanvullende erkenning

WebKit

We willen Emilio Cobos Álvarez van Mozilla en Samuel Groß van Google Project Zero bedanken voor hun hulp.

Bijgewerkt op 4 april 2020

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.