Als je op een iPhone, iPad of iPod touch geen e-mail kunt ontvangen

Als je via de Mail-app op je iPhone, iPad of iPod touch geen e-mail kunt ontvangen, zijn er verschillende dingen die je kunt proberen.

Voordat je begint

Er zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden en die je moet controleren:

• Als je een iOS- of iPadOS-reservekopie maakt in iCloud of iTunes, worden daarin wel je e-mailinstellingen bewaard, maar niet je e-mailberichten. Als je de instellingen van je e-mailaccount verwijdert of wijzigt, worden eerder gedownloade e-mails mogelijk van je apparaat verwijderd.

• Zorg ervoor dat het apparaat is verbonden met het internet.

• Neem contact op met je e-mailaanbieder om na te gaan of er een serviceonderbreking is.

• Als je geen toegang hebt tot je e-mail of als je geen berichten kunt versturen en ontvangen via je @icloud.com-e-mailadres, lees je hier wat je moet doen.

Controleer je e-mailadres en wachtwoord

Als je in de Mail-app wordt gevraagd om een wachtwoord op te geven voor je e-mailaccount, controleer dan of je het juiste wachtwoord gebruikt. Log in bij de website van je e-mailaanbieder om je e-mailadres en wachtwoord te controleren.

Als je nog steeds een foutmelding krijgt over een onjuiste gebruikersnaam of een onjuist wachtwoord, neem je contact op met je e-mailaanbieder of je systeembeheerder.

Controleer de instellingen voor het ophalen van mail en meldingen

Standaard zijn de instellingen voor 'Nieuwe gegevens' gebaseerd op wat je e-mailvoorziening aanbiedt. Als de instelling 'Push' niet beschikbaar is, wordt je account standaard ingesteld op 'Ophalen'. Deze instellingen bepalen hoe je apparaat e-mail ontvangt. Je kunt deze instellingen als volgt aanpassen:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Mail' en tik op 'Accounts'.

2. Tik op 'Nieuwe gegevens'.

3. Kies een instelling, zoals 'Automatisch' of 'Handmatig', of kies een schema voor hoe vaak Mail gegevens ophaalt.

In iOS 11 en nieuwer en iPadOS is de standaardinstelling 'Automatisch'. Je apparaat haalt alleen nieuwe gegevens in de achtergrond op wanneer je apparaat wordt opgeladen en is verbonden met wifi.

Zorg dat je instellingen voor meldingen correct zijn voor de Mail-app:

1. Ga naar 'Instellingen' en tik op 'Meldingen'.

2. Tik op 'Mail' en tik vervolgens op een e-mailaccount.

3. Pas je meldingen, geluiden en badges aan.

Neem contact op met je e-mailaanbieder of systeembeheerder

1. Neem contact op met je e-mailaanbieder of kijk op de statuspagina om te zien of er misschien een serviceonderbreking is.

2. Vraag je e-mailaanbieder of systeembeheerder of er voor je e-mailaccount beveiligingsmaatregelen of beperkingen van kracht zijn, zoals twee-staps-verificatie. Misschien is er een speciaal wachtwoord nodig of moet je autorisatie aanvragen bij je e-mailaanbieder voordat je e-mail kunt versturen en ontvangen op je apparaat.

3. Informeer bij je e-mailaanbieder of systeembeheerder of de e-mailaccountinstellingen die je gebruikt, correct zijn.

Verwijder je e-mailaccount en configureer deze opnieuw

1. Log op je computer in bij de website van je e-mailaanbieder. Kijk of al je e-mail daar aanwezig is of controleer of je e-mail behalve op je apparaat ook nog ergens anders wordt bewaard.

2. Ga op je apparaat naar 'Instellingen' > 'Mail' en tik op 'Accounts'.

3. Tik op de e-mailaccount die je wilt verwijderen.

4. Tik op 'Verwijder account'.

5. Voeg je account opnieuw toe.

Als deze stappen niet helpen, neem je contact op met je e-mailaanbieder voor meer informatie.