Als u de toegangscode van uw iPad bent vergeten of als uw iPad is geblokkeerd

Lees hier wat u moet doen als u de toegangscode van uw iPad bent vergeten of als u een melding krijgt dat uw iPad is geblokkeerd.

Als u te vaak de verkeerde toegangscode invoert, verschijnt er een bericht waarin wordt gemeld dat uw iPad is geblokkeerd. Als u de toegangscode bent vergeten, moet u de iPad wissen. Hierdoor worden uw gegevens en instellingen verwijderd, inclusief de toegangscode.

Als u een reservekopie van uw iPad hebt gemaakt, kunt u uw gegevens en instellingen terugzetten nadat uw iPad is hersteld. Als u geen reservekopie van uw iPad hebt gemaakt voordat u de toegangscode bent vergeten, gaan de gegevens op uw iPad verloren. Volg de onderstaande stappen om een toegangscode te verwijderen.

U hebt een computer nodig om deze stappen uit te voeren. Als u geen computer hebt, kunt u er een lenen van een vriend of naar een Apple Store of erkende Apple serviceprovider gaan.

De toegangscode van een iPad met Face ID verwijderen

1. Zorg dat de iPad niet is aangesloten op uw computer.
  2. Houd de bovenste knop en een van de twee volumeknoppen ingedrukt tot de schuifknop 'Zet uit' verschijnt. Versleep de schuifknop om de iPad uit te schakelen. Verbind de iPad vervolgens met een computer terwijl u de bovenste knop ingedrukt houdt. Houd vervolgens de bovenste knop ingedrukt totdat u het scherm van de herstelmodus ziet.
  3. Als u een reservekopie van uw iPad hebt gemaakt, herstelt u uw gegevens en instellingen nadat u de toegangscode hebt verwijderd.

De toegangscode van een iPad met thuisknop verwijderen

1. Zorg dat de iPad niet is aangesloten op uw computer.
  2. Houd de bovenste knop ingedrukt tot de schuifknop 'Zet uit' verschijnt. Versleep de schuifknop om de iPad uit te schakelen. Verbind de iPad vervolgens met een computer terwijl u de thuisknop ingedrukt houdt. Houd vervolgens de thuisknop ingedrukt totdat u het scherm van de herstelmodus ziet.
  3. Als u een reservekopie van uw iPad hebt gemaakt, herstelt u uw gegevens en instellingen nadat u de toegangscode hebt verwijderd.

Een iPad herstellen

1. Ga naar de iPad op uw computer. Kies 'Herstel' wanneer u de optie krijgt om te herstellen of bij te werken. De software voor de iPad wordt gedownload in de Finder of in iTunes. Als dit langer dan 15 minuten duurt, wordt de herstelmodus op de iPad afgesloten en moet u de bovenstaande stappen voor het verwijderen van de toegangscode herhalen.
  2. Wacht tot het proces is voltooid. Vervolgens configureert u uw iPad, waarna u deze weer kunt gebruiken.

Nog steeds hulp nodig?

Als u uw iPad niet kunt bijwerken of herstellen met de herstelmodus, of als u de herstelmodus niet kunt gebruiken in verband met kapotte of vastzittende knoppen, kunt u contact opnemen met Apple Support. Volg vervolgens de stappen om service aan te vragen voor uw iPad.