Een Bluetooth-muis of -trackpad met een iPad verbinden

Lees hier hoe u een iPad koppelt met een draadloze muis of draadloos trackpad.

Voordat u begint

Voor het verbinden van een Bluetooth-accessoire met een iPad is iPadOS 13.4 vereist. De volgende iPad-modellen ondersteunen iPadOS 13 en nieuwer:

• iPad Pro (alle modellen)
  • iPad Air 2 of nieuwer

• iPad (5e generatie) of nieuwer
  • iPad mini 4 of nieuwer

Een Bluetooth-muis of -trackpad met een iPad verbinden

1. Schakel uw Bluetooth-accessoire in en plaats het in de buurt van uw iPad.
  2. Zorg ervoor dat uw accessoire in de koppelings- of detecteerbare modus staat.
    • Apple Magic Mouse en Magic Trackpad moeten nu klaar zijn om te worden gekoppeld.
    • Als u een accessoire van een andere fabrikant koppelt en dit eerder hebt gebruikt met een ander apparaat, volgt u de stappen voor de koppelingsmodus van deze fabrikant.
  3. Open de Instellingen-app op uw iPad.
  4. Tik op 'Bluetooth'.
  5. Zoek onder 'Andere apparaten' naar uw Bluetooth-accessoire en tik vervolgens op de naam ervan om het met uw iPad te koppelen.

Afhankelijk van het accessoire waarmee u verbinding maakt, moet u mogelijk extra stappen nemen. Volg de aanwijzingen op het scherm. Als u koppelt met een Apple Magic Mouse of Magic Trackpad en u wordt gevraagd een code op te geven, gebruik dan 0000 (vier nullen).

Als u problemen hebt met het verbinden van uw accessoire, kunt u deze tips proberen.

iPadOS biedt geen ondersteuning voor scrollen of andere gebaren met de Apple Magic Mouse (1e generatie) of het Magic Trackpad (1e generatie).

Als u een waarschuwing met betrekking tot verbinding ziet

Wanneer u een Bluetooth-muis of -trackpad gebruikt met een iPad, wordt mogelijk een waarschuwing weergegeven met de tekst 'Als je dit accessoire gebruikt, kan dit je wifi- en Bluetooth-verbinding beïnvloeden'.

Draadloze storing kan optreden wanneer u een Bluetooth-accessoire gebruikt met sommige iPad-modellen. Hoe meer Bluetooth-accessoires met uw iPad zijn verbonden en actief zijn, hoe groter de kans dat u problemen met de draadloze prestaties ervaart.

Als dit gebeurt en er verbindingsproblemen optreden, probeert u de verbinding te verbreken met alle Bluetooth-accessoires die u niet gebruikt. In 'Instellingen' > 'Bluetooth' tikt u op de informatieknop naast de naam van het accessoire en vervolgens op 'Verbreek verbinding'.

Het Bluetooth-accessoire opnieuw verbinden, vergeten of de verbinding ermee verbreken

Nadat het voor de eerste keer met uw iPad is gekoppeld, verschijnt uw accessoire onder 'Mijn apparaten' in 'Instellingen' > 'Bluetooth'. Tik op de naam van uw accessoire om het opnieuw te verbinden met uw iPad wanneer het niet is verbonden.

Als u de verbinding tussen het accessoire en uw iPad wilt verbreken of de iPad het accessoire wilt laten vergeten, tikt u op de informatieknop naast de naam van het accessoire.

Meer informatie

• Het gebruiken van een draadloos accessoire op een iPad werkt vergelijkbaar met een pc of notebook. Toch zijn er enkele functies die de ervaring op de iPad uniek maken. Lees hier hoe u een Bluetooth-muis of -trackpad gebruikt met uw iPad.
  • U kunt het batterijpercentage van een verbonden Bluetooth-muis of -trackpad zien in de batterijwidget. Lees hier hoe u widgets toevoegt in de dagweergave op de iPad.
  • Ziet u het schermtoetsenbord niet wanneer u een trackpad of muis aansluit? Houd dan de pijl-omlaag  in de snelkoppelingsbalk (in de rechterbenedenhoek) ingedrukt totdat het schermtoetsenbord verschijnt.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.