Beveiligingscertificering van producten voor iPadOS

Dit artikel bevat referenties voor de certificering van de belangrijkste producten, cryptografische validaties en beveiligingsrichtlijnen voor iPadOS-platforms.

Naast de hier vermelde algemene certificaten zijn mogelijk ook andere certificaten afgegeven met het oog op specifieke beveiligingseisen in bepaalde landen.

Neem bij vragen contact met ons op via security-certifications@apple.com.

Vóór iPadOS 13 werd het iPad-besturingssysteem iOS genoemd.

De volgende documenten kunnen nuttig zijn in verband met deze certificeringen en validaties:

Voor informatie over openbare certificeringen met betrekking tot internetvoorzieningen van Apple, zie:

Voor informatie over openbare certificeringen met betrekking tot programma's van Apple, zie:

Voor informatie over openbare certificeringen met betrekking tot besturingssystemen van Apple, zie:

Voor informatie over openbare certificeringen met betrekking tot hardware- en bijbehorende firmwarecomponenten, zie:

Validatie van cryptografische modules

Alle Apple FIPS 140-2/-3 Conformance Validation Certificates staan op de CMVP-website. Apple houdt zich actief bezig met de validatie van de modules CoreCrypto User en CoreCrypto Kernel voor elke belangrijke release van een besturingssysteem. Validatie van de conformiteit kan alleen worden uitgevoerd op een definitieve releaseversie van de module en kan alleen formeel worden ingediend na de openbare release van het besturingssysteem.

De CMVP houdt de validatiestatus van cryptografische modules bij in vier afzonderlijke lijsten, afhankelijk van hun huidige status. De modules verschijnen in eerste instantie mogelijk in de lijst 'Implementation Under Test' en komen vervolgens in de lijst 'Modules in Process'. Nadat ze zijn gevalideerd, komen ze in de lijst 'Validated Cryptographic Modules'. Na vijf jaar verhuizen ze naar de 'historische' lijst.

In 2020 heeft de CMVP de internationale norm ISO/IEC 19790 aangenomen als basis voor FIPS 140-3.

Zie Apple Platform Security voor meer informatie over FIPS 140-2/-3-validaties.

CMVP-certificaatnummer Modulenaam Moduletype SL Validatiedatum Documenten
iPadOS 13 user space, kernel space en secure key store (sepOS) bevinden zich in de testfase. Raadpleeg de lijst 'Implementation Under Test' en de lijst 'Modules in Process'.
iOS 12 3438 Apple CoreCrypto Kernel Module v9.0 voor ARM SW 1 23-04-2019

3433

Apple CoreCrypto User Module v8.0 voor ARM

SW 1 11-04-2019
3523

Apple Secure Key Store Cryptographic Module v9.0

(sepOS)

HW 2 10-09-2019
iOS 11 3148 Apple CoreCrypto User Module v8.0 voor ARM SW 1 09-03-2018

22-05-2018

06-07-2018
3147 Apple CoreCrypto Kernel Module v8.0 voor ARM SW 1 09-03-2018

17-05-2018

03-07-2018
3223

Apple Secure Key Store Cryptographic Module v1.0

(sepOS)

HW 1 10-09-2019
iOS 10 2828 Apple iOS CoreCrypto Kernel Module v7.0 SW 1 01-02-2017
2827 Apple iOS CoreCrypto User Module v7.0 SW 1 01-02-2017

Vorige versies

Deze vorige iOS-versies hadden cryptografische modulevalidaties. De versies die meer dan vijf jaar oud zijn, worden door de CMVP vermeld met 'historische' status:

• iOS 9 (CoreCrypto-modules v6.0)
  • iOS 8 (CoreCrypto-modules v5.0)
  • iOS 7 (CoreCrypto-modules v4.0)
  • iOS 6 (CoreCrypto-modules v3.0)

CC-certificeringen (Common Criteria)

Het NIAP houdt evaluaties doorgaans gedurende twee jaar bij op de Product Compliant List. Daarna worden ze opnieuw beoordeeld op conformiteit aan de hand van de op dat moment geldende Assurance Maintenance Policy. Producten kunnen vijf jaar lang op de lijst met gecertificeerde producten op het CC Portal blijven staan.

Op het Common Criteria Portal worden certificeringen vermeld die wederzijds kunnen worden erkend op grond van de Common Criteria Recognition Arrangement (CCRA).

Zie Apple Platform Security voor meer informatie over Common Criteria-certificeringen.

Schema-ID Titel Beschermingsprofiel(en) Certificeringsdatum Documenten
iOS 13 11036 Apple iOS 13 op iPhone en Apple iPadOS 13 op iPad mobiele apparaten

PP-module voor MDM-agent versie 1.0

PP-module voor VPN-client versie 2.1

Beschermingsprofiel voor Mobile Device Fundamentals versie 3.1

Uitgebreid pakket voor Wireless LAN-client versie 1.0

23-09-2020
iOS 12 10937 iPhones en iPads met iOS 12 Mobile Device Fundamentals

VPN-clientmodule

Wireless LAN-client EP

MDM-agent EP
14-03-2019
10960 iOS 12 Safari PP voor programmasoftware

EP voor webbrowsers
12-06-2019
10961 iOS 12 Contacten PP voor programmasoftware 12-06-2019
iOS 11 10851 iPhones en iPads met iOS 11.2 Mobile Device Fundamentals

Wireless LAN-client EP

MDM-agent EP
12-06-2019
10876 VPN-client op iPhone en iPad PP VPN IPSec-client 10-05-2018
10916 iOS 11 Safari PP voor programmasoftware

EP voor webbrowsers
09-11-2018
10915 iOS 11 Contacten PP voor programmasoftware 13-09-2018

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.