Je sleutels, rugzak en meer terugvinden met de AirTag en 'Zoek mijn'

Gebruik de AirTag en 'Zoek mijn' om je belangrijkste spullen te volgen, zodat je ze kunt vinden als je ze kwijt bent. Als je persoonlijke object in de buurt is, gebruik je 'Nauwkeurig zoeken' (op ondersteunde iPhone-modellen). Je wordt er dan direct naartoe geleid.

Je spullen terugvinden met de AirTag en 'Zoek mijn'

Als je je sleutels, rugzak of een ander persoonlijk object met een AirTag kwijtraakt, kun je 'Zoek mijn' gebruiken om het op een kaart te zoeken, een routebeschrijving naar de locatie te krijgen en een geluid af te spelen op de ingebouwde luidspreker van de AirTag.

Je zoekgeraakte AirTag terugvinden met 'Zoek mijn'

Wanneer je vervolgens in de buurt van je AirTag bent, kun je op 'Zoek in de buurt' tikken om 'Nauwkeurig zoeken' te gebruiken. Je wordt dan naar je object geleid.

De AirTag gebruikt het Zoek mijn-netwerk, een versleuteld, anoniem netwerk van honderden miljoenen Apple apparaten, dat je kan helpen bepalen waar je spullen zich bevinden. Apparaten in de buurt sturen de locatie van je zoekgeraakte AirTag veilig door naar iCloud, zodat je kunt zien waar je AirTag zich bevindt. Het is allemaal anoniem en versleuteld om ieders privacy te beschermen.

'Nauwkeurig zoeken' gebruiken om de locatie van je object te bepalen met 'Zoek in de buurt'

Als je AirTag zich binnen Bluetooth-bereik bevindt, tik je op 'Zoek in de buurt'. Je kunt je AirTag dan terugvinden, zelfs als deze tussen de kussens van de bank is gekomen of onder een stapel post ligt.

iPhone-modellen met Ultra Wideband ondersteunen 'Zoek in de buurt'

Een object in de buurt zoeken

1. Open 'Zoek mijn' en tik op 'Objecten'.

2. Kies je AirTag en tik vervolgens op 'Zoek in de buurt'.

Zoek in de Zoek mijn-app op de iPhone een AirTag die aan je huissleutels of een ander persoonlijk object is bevestigd.
  3. Volg de instructies op het scherm en loop dan rond totdat je iPhone verbinding maakt met de AirTag.

4. Volg de afstands- en richtingsinformatie die wordt weergegeven op je iPhone. Je iPhone trilt ook als je dichter bij de AirTag komt.

• Je kunt op 'Speel geluid af' tikken. De AirTag laat dan een reeks piepjes horen, zodat je deze makkelijker kunt vinden.

• Als je iPhone zegt dat er meer licht nodig is, maak je de camera vrij of tik je op de knop 'Schakel zaklamp in'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

Als de knop 'Zoek in de buurt' niet verschijnt

Als je 'Zoek in de buurt' niet ziet, controleer je of 'Sta toegang tot locatie toe' is ingeschakeld voor 'Zoek mijn'.

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Privacy en beveiliging' > 'Locatievoorzieningen' en controleer of 'Locatievoorzieningen' is ingeschakeld.

2. Scrol omlaag en tik op 'Zoek mijn'.

3. Kies hoe je 'Zoek mijn' toegang wilt geven tot je locatie.

4. Schakel 'Exacte locatie' in voor de meest nauwkeurige locatie.

Zie je 'Zoek in de buurt' nog steeds niet? Je AirTag bevindt zich mogelijk buiten het bereik van je iPhone. Probeer de AirTag eerst op een kaart te zoeken en een route naar de locatie te bekijken.

Omgevingsfactoren, waaronder wandmaterialen of voorwerpen tussen je iPhone en de AirTag, kunnen de prestaties beïnvloeden.

Een persoonlijk object met een AirTag uitlenen

Als je je sleutels of een ander persoonlijk object met een AirTag eraan uitleent aan een vriend of familielid, kun je de AirTag ook met die persoon delen. Diegene kan dan 'Zoek mijn' en 'Nauwkeurig zoeken' gebruiken om het object te zoeken zonder volgmeldingen te ontvangen.

Een AirTag of ander object delen in 'Zoek mijn'

Het Zoek mijn-netwerk wordt niet ondersteund in Zuid-Korea en mogelijk ook niet in andere regio's vanwege de lokale wetgeving.