Het waterslot gebruiken en water uit de Apple Watch verwijderen

Schakel het waterslot in wanneer u de Apple Watch in water draagt. Als u klaar bent, draait u aan de Digital Crown om het water uit de luidspreker van de Watch te verwijderen. Hier leest u hoe dat moet.

Wanneer het waterslot is ingeschakeld, reageert uw Apple Watch Series 2 of nieuwer niet op aanraking van het scherm. Dit voorkomt dat er onbedoeld iets wordt ingevoerd terwijl u in het water bent. Wanneer u het waterslot uitschakelt, verwijdert de Watch al het water dat in de luidspreker is achtergebleven.

Het waterslot inschakelen

1. Houd uw vinger op de onderkant van het scherm wanneer de wijzerplaat of een app zichtbaar is. Wacht tot het bedieningspaneel wordt weergegeven en veeg vervolgens omhoog. U kunt het bedieningspaneel openen vanuit elk scherm.
  2. Tik op de knop 'Waterslot' . Het symbool 'Waterslot'  verschijnt bovenaan de wijzerplaat.

Het waterslot wordt ook automatisch ingeschakeld wanneer u aan een work-out op of in het water begint, bijvoorbeeld zwemmen of surfen.

Het waterslot uitschakelen en water verwijderen

Draai aan de Digital Crown aan de zijkant van de Apple Watch totdat 'Ontgrendeld' op het scherm wordt weergegeven. U kunt de Digital Crown in beide richtingen draaien.

Er wordt een reeks tonen afgespeeld om het in de luidspreker achtergebleven water te verwijderen. Daarna kunt u uw scherm weer normaal gebruiken.