Als de microfoons op je iPad niet werken

Lees hier wat je moet doen als het geluid onduidelijk is tijdens FaceTime-gesprekken, in video-opnamen of in apps.

De microfoons schoonmaken

1. Verwijder een eventuele schermbeschermer, folie of hoes van je iPad.

2. Als er vuil zit in de openingen van je iPad, verwijder je dit.

Je microfoons testen

1. Open de Camera-app.

2. Als je de microfoon aan de voorzijde wilt testen, neem je een video van jezelf op waarin je spreekt terwijl je naar de camera aan de voorzijde van je iPad kijkt.

3. Als je de microfoon aan de achterzijde wilt testen, tik je op de camerakiezerGeen alt beschikbaar voor afbeelding om over te schakelen naar de camera aan de achterzijde. Neem vervolgens nog een video van jezelf op waarin je spreekt terwijl je naar de camera aan de achterzijde van je iPad kijkt.

4. Speel beide video's af. Je zou je stem in beide video's duidelijk moeten horen.

Als je stem gedempt klinkt op de iPad (10e generatie)

Als je stem te zacht of gedempt klinkt wanneer je de video's afspeelt die je hebt opgenomen met de Camera-app, controleer je of de microfoons op je iPad niet worden geblokkeerd door je handen of een hoes. Als je iPad een schermbeschermer heeft, controleer je of de schermbeschermer een opening heeft boven de microfoon aan de voorzijde.

Geen alt beschikbaar voor afbeelding

Als de microfoon niet werkt in een specifieke app

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Microfoon'.

2. Controleer of de app ingeschakeld is.

3. Als de app toestemming heeft om de microfoon te gebruiken of als de app niet wordt vermeld, neem je contact op met de ontwikkelaar van de app.

Als je je stem nog steeds niet duidelijk hoort, neem je contact op met Apple Support.

FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.