Over de beveiligingsinhoud van iOS 13.3 en iPadOS 13.3

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van iOS 13.3 en iPadOS 13.3 beschreven.

Over Apple beveiligingsupdates

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Recente releases staan vermeld op de pagina Apple beveiligingsupdates.

Apple beveiligingsdocumenten verwijzen naar kwetsbaarheden met CVE-ID waar mogelijk.

Raadpleeg de pagina Apple productbeveiliging voor meer informatie over beveiliging.

iOS 13.3 en iPadOS 13.3

Releasedatum 10 december 2019

CallKit

Beschikbaar voor iPhone 6s en nieuwer, iPad Air 2 en nieuwer, iPad mini 4 en nieuwer en iPod touch 7e generatie

Impact: als Siri wordt gebruikt om te bellen, wordt er mogelijk gebeld via het verkeerde mobiele abonnement op apparaten met twee actieve abonnementen

Beschrijving: er deed zich een API-probleem voor bij het afhandelen van uitgaande telefoongesprekken die werden gestart met Siri. Dit probleem is verholpen door een verbeterde statusverwerking.

CVE-2019-8856: Fabrice TERRANCLE van TERRANCLE SARL

CFNetwork-proxy's

Beschikbaar voor iPhone 6s en nieuwer, iPad Air 2 en nieuwer, iPad mini 4 en nieuwer en iPod touch 7e generatie

Impact: een programma kan toegang krijgen tot verhoogde bevoegdheden

Beschrijving: dit probleem is verholpen door middel van verbeterde controles.

CVE-2019-8848: Zhuo Liang van het Qihoo 360 Vulcan Team

FaceTime

Beschikbaar voor iPhone 6s en nieuwer, iPad Air 2 en nieuwer, iPad mini 4 en nieuwer en iPod touch 7e generatie

Impact: het verwerken van kwaadaardige video's via FaceTime kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met het lezen buiten het bereik is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-2019-8830: Natalie Silvanovich van Google Project Zero

IOSurfaceAccelerator

Beschikbaar voor iPhone 6s en nieuwer, iPad Air 2 en nieuwer, iPad mini 4 en nieuwer en iPod touch 7e generatie

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een probleem met vrijgave van gegevens is opgelost door de kwetsbare code te verwijderen.

CVE-2019-8841: Corellium

IOUSBDeviceFamily

Beschikbaar voor iPhone 6s en nieuwer, iPad Air 2 en nieuwer, iPad mini 4 en nieuwer en iPod touch 7e generatie

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2019-8836: Xiaolong Bai en Min (Spark) Zheng van Alibaba Inc. en Luyi Xing of Indiana University Bloomington

Kernel

Beschikbaar voor iPhone 6s en nieuwer, iPad Air 2 en nieuwer, iPad mini 4 en nieuwer en iPod touch 7e generatie

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is opgelost door de kwetsbare code te verwijderen.

CVE-2019-8833: Ian Beer van Google Project Zero

Kernel

Beschikbaar voor iPhone 6s en nieuwer, iPad Air 2 en nieuwer, iPad mini 4 en nieuwer en iPod touch 7e generatie

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2019-8828: Cim Stordal van Cognite

CVE-2019-8838: Dr. Silvio Cesare van InfoSect

libexpat

Beschikbaar voor iPhone 6s en nieuwer, iPad Air 2 en nieuwer, iPad mini 4 en nieuwer en iPod touch 7e generatie

Impact: het parseren van een kwaadwillig vervaardigd XML-bestand kan leiden tot het vrijgeven van gebruikersgegevens

Beschrijving: dit probleem is opgelost door een update van expat naar versie 2.2.8.

CVE-2019-15903: Joonun Jang

Foto's

Beschikbaar voor iPhone 6s en nieuwer, iPad Air 2 en nieuwer, iPad mini 4 en nieuwer en iPod touch 7e generatie

Impact: audio- en videogegevens van Live Photos worden mogelijk gedeeld via iCloud-links, zelfs als Live Photo is uitgeschakeld in de carrousel van het deelpaneel

Beschrijving: het probleem is opgelost met verbeterde validatie wanneer een iCloud-link wordt aangemaakt.

CVE-2019-8857: Tor Bruce

Beveiliging

Beschikbaar voor iPhone 6s en nieuwer, iPad Air 2 en nieuwer, iPad mini 4 en nieuwer en iPod touch 7e generatie

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met systeembevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2019-8832: Insu Yun van het SSLab van Georgia Tech

WebKit

Beschikbaar voor iPhone 6s en nieuwer, iPad Air 2 en nieuwer, iPad mini 4 en nieuwer en iPod touch 7e generatie

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: meerdere problemen met geheugenbeschadiging zijn verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2019-8835: anoniem in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro, Mike Zhang van Pangu Team

CVE-2019-8844: William Bowling (@wcbowling)

WebKit

Beschikbaar voor iPhone 6s en nieuwer, iPad Air 2 en nieuwer, iPad mini 4 en nieuwer en iPod touch 7e generatie

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een use-after-free-probleem is verholpen door een verbeterd beheer van het geheugen.

CVE-2019-8846: Marcin Towalski van Cisco Talos

Aanvullende erkenning

Accounts

Met dank aan Kishan Bagaria (KishanBagaria.com) en Tom Snelling van Loughborough University voor hun hulp.

Core Data

Met dank aan Natalie Silvanovich van Google Project Zero voor haar hulp.

Instellingen

Met dank aan een anonieme onderzoeker voor de hulp.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.