Het zwevende toetsenbord gebruiken op je iPad

Met iPadOS kun je op de iPad het zwevende toetsenbord gebruiken om het toetsenbord kleiner te maken, zodat je gemakkelijker met één hand kunt typen. Je kunt het toetsenbord ook weer op volledige grootte weergeven.

Het iPad-toetsenbord kleiner maken

1. Open een app waarin het iPadOS-toetsenbord wordt gebruikt, bijvoorbeeld Notities of Berichten.

2. Knijp met twee vingers op het toetsenbord om het kleiner te maken.

3. Houd je vinger op de grijze lijn Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding om het toetsenbord op het scherm te verplaatsen.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Om met één hand te typen met behulp van QuickPath, swipe je met een vinger van letter naar letter om de woorden te spellen die je wilt gebruiken.

Het iPad-toetsenbord weer op volledige grootte weergeven

1. Plaats twee vingers op het zwevende toetsenbord.

2. Spreid je vingers om het toetsenbord weer op volledige grootte weer te geven.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Meer doen met je iPad

Het toetsenbord van een iPad splitsen en verplaatsen? Lees hier hoe je dit doet.