De verversingsfrequentie wijzigen op een 16-inch MacBook Pro of Apple Pro Display XDR

U kunt op een MacBook Pro (16-inch, 2019) of Pro Display XDR schakelen tussen verversingsfrequenties.

Bij professionele workflows als videobewerking kunt u de verversingsfrequentie van uw beeldscherm zo instellen dat deze overeenkomt met de beeldsnelheid van de video die u bewerkt of bekijkt.

Beschikbare verversingsfrequenties

U kunt schakelen tussen de volgende verversingsfrequenties op het Retina-beeldscherm:

• 60 hertz
  • 59,94 hertz
  • 50 hertz
  • 48 hertz
  • 47,95 hertz

De verversingsfrequentie wijzigen

Kies voor een verversingsfrequentie die precies kan worden opgedeeld in de beeldsnelheid van uw materiaal. Als uw materiaal bijvoorbeeld 24 beelden per seconden heeft, selecteert u de verversingsfrequentie van 48 hertz.

1. Ga naar het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Beeldschermen'.
  2. Houd de Option-toets ingedrukt en selecteer de knop 'Geschaald'. Het menu met verversingsfrequenties wordt weergegeven.
  3. Klik op het venstermenu met verversingsfrequenties en kies er één.

Als u klaar bent met het bekijken of bewerken van het videomateriaal, is het raadzaam om de verversingsfrequentie te wijzigen naar de standaardinstelling van 60 hertz. Op deze manier blijft de soepele werking van macOS gegarandeerd, bijvoorbeeld wanneer u een venster minimaliseert.