De verversingsfrequentie van het 16-inch beeldscherm van de MacBook Pro wijzigen

Met het Retina-beeldscherm van de MacBook Pro (16-inch, 2019) kunt u schakelen tussen verversingsfrequenties.

Bij professionele workflows als videobewerking kunt u de verversingsfrequentie van uw beeldscherm zo instellen dat deze overeenkomt met de beeldsnelheid van de video die u bewerkt of bekijkt.

Beschikbare verversingsfrequenties

U kunt schakelen tussen de volgende verversingsfrequenties op het Retina-beeldscherm:

• 60 Hertz
  • 59,94 Hertz
  • 50 Hertz
  • 48 Hertz
  • 47,95 Hertz

De verversingsfrequentie wijzigen

Kies voor een verversingsfrequentie die precies kan worden opgedeeld in de beeldsnelheid van uw materiaal. Als uw materiaal bijvoorbeeld 24 beelden per seconden heeft, selecteert u de verversingsfrequentie van 48 Hertz.

1. Ga naar het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Beeldschermen'.
  2. Houd de Option-toets ingedrukt en selecteer de knop 'Geschaald'. Het menu met verversingsfrequenties wordt weergegeven.
  3. Klik op het venstermenu met verversingsfrequenties en kies er één.

Wanneer u klaar bent het bekijken of bewerken van het videomateriaal, kan het handig zijn de verversingsfrequentie weer te wijzigen naar de standaard 60 Hertz.