De verversingsfrequentie wijzigen op uw MacBook Pro of Apple Pro Display XDR

U kunt schakelen tussen verversingsfrequenties op uw 16-inch MacBook Pro, 14-inch MacBook Pro of Pro Display XDR.

Bij professionele workflows als videobewerking kunt u de verversingsfrequentie van uw beeldscherm zo instellen dat deze overeenkomt met de beeldsnelheid van de video die u bewerkt of bekijkt.

Beschikbare verversingsfrequenties

U kunt schakelen tussen de volgende verversingsfrequenties op het Retina-beeldscherm:

• 60 hertz
  • 59,94 hertz
  • 50 hertz
  • 48 hertz
  • 47,95 hertz

Op 14-inch en 16-inch MacBook Pro-modellen met Apple silicon kunt u ProMotion selecteren voor een adaptieve verversingsfrequentie tot 120 Hz.

De verversingsfrequentie wijzigen

Kies voor een verversingsfrequentie die precies kan worden opgedeeld in de beeldsnelheid van uw materiaal. Als uw materiaal bijvoorbeeld 24 beelden per seconden heeft, selecteert u de verversingsfrequentie van 48 hertz.

1. Ga naar het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Beeldschermen'.
  2. Klik op het venstermenu met verversingsfrequenties en kies er één.
    Het menu met verversingsfrequenties in Systeemvoorkeuren

Wanneer u klaar bent met het bekijken en bewerken van het videomateriaal, kan het handig zijn de verversingsfrequentie weer te wijzigen naar de beeldschermstandaard.

Houd in macOS Catalina en macOS Big Sur de Option-toets ingedrukt en selecteer de knop 'Geschaald' om het verversingsfrequentiemenu weer te geven.