Over de beveiligingsinhoud van Safari 13

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van Safari 13 beschreven.

Over Apple beveiligingsupdates

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Recente releases staan vermeld op de pagina Apple beveiligingsupdates.

Apple beveiligingsdocumenten verwijzen naar kwetsbaarheden met CVE-ID waar mogelijk.

Raadpleeg de pagina Apple productbeveiliging voor meer informatie over beveiliging.

Safari 13

Releasedatum 19 september 2019

WebKit

Beschikbaar voor: macOS Mojave 10.14.6, macOS High Sierra 10.13.6

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot universele cross-site-scripting

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door een verbeterd statusbeheer.

CVE-2019-8625: Sergei Glazunov van Google Project Zero

CVE-2019-8719: Sergei Glazunov van Google Project Zero

Toegevoegd op dinsdag 8 oktober 2019

WebKit

Beschikbaar voor: macOS Mojave 10.14.6, macOS High Sierra 10.13.6

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: meerdere problemen met geheugenbeschadiging zijn verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2019-8707: een anonieme onderzoeker in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro, cc in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

CVE-2019-8720: Wen Xu van het SSLab van Georgia Tech

CVE-2019-8726: Jihui Lu van het Tencent KeenLab

CVE-2019-8733: Sergei Glazunov van Google Project Zero

CVE-2019-8735: G. Geshev in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

Toegevoegd op dinsdag 8 oktober 2019

Het laden van pagina's in WebKit

Beschikbaar voor: macOS Mojave 10.14.6, macOS High Sierra 10.13.6

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot universele cross-site-scripting

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door een verbeterd statusbeheer.

CVE-2019-8674: Sergei Glazunov van Google Project Zero

Bijgewerkt op 8 oktober 2019

Aanvullende erkenning

WebKit

Met dank aan Yiğit Can YILMAZ (@yilmazcanyigit), Zhihua Yao van het DBAPPSecurity Zion Lab en een anonieme onderzoeker voor hun hulp.

Toegevoegd op dinsdag 8 oktober 2019

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.