Over de beveiligingsinhoud van iOS 13

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van iOS 13 beschreven.

Over Apple beveiligingsupdates

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Recente releases staan vermeld op de pagina Apple beveiligingsupdates.

Apple beveiligingsdocumenten verwijzen naar kwetsbaarheden met CVE-ID waar mogelijk.

Raadpleeg de pagina Apple productbeveiliging voor meer informatie over beveiliging.

iOS 13

Releasedatum 19 september 2019

Bluetooth

Beschikbaar voor: iPhone 6s en nieuwer

Impact: voorvertoning van meldingen zijn mogelijk zichtbaar op Bluetooth-accessoires, zelfs wanneer voorvertoningen zijn uitgeschakeld

Beschrijving: er was een logicaprobleem bij de weergave van voorvertoningen van meldingen. Dit probleem is verholpen door een verbeterde validatie.

CVE-2019-8711: Arjang van MARK ANTHONY GROUP INC., Cemil Ozkebapci (@cemilozkebapci) van Garanti BBVA, Oguzhan Meral van Deloitte Consulting, Ömer Bozdoğan-Ramazan Atıl Anadolu Lisesi Adana/TÜRKİYE

CoreAudio

Beschikbaar voor: iPhone 6s en nieuwer

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigd filmbestand kan leiden tot het vrijgeven van procesgeheugen

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door verbeterde validatie.

CVE-2019-8705: riusksk van VulWar Corp in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

Face ID

Beschikbaar voor: iPhone X en nieuwer

Impact: een 3D-model ontworpen om eruit te zien als de geregistreerde gebruiker kwam via Face ID door de identiteitscontrole

Beschrijving: dit probleem is verholpen door de machine learning-modellen van Face ID te verbeteren.

CVE-2019-8760: Wish Wu (吴潍浠 @wish_wu) van Ant-Financial Light-Year Security Lab

Foundation

Beschikbaar voor: iPhone 6s en nieuwer

Impact: een externe aanvaller kan het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code veroorzaken

Beschrijving: een probleem met het lezen buiten het bereik is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-2019-8641: Samuel Groß en Natalie Silvanovich van Google Project Zero

Kernel

Beschikbaar voor: iPhone 6s en nieuwer

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2019-8717: Jann Horn van Google Project Zero

Toegevoegd op 8 oktober 2019

Toetsenborden

Beschikbaar voor: iPhone 6s en nieuwer

Impact: een lokale gebruiker kan vertrouwelijke gebruikersinformatie vrijgeven

Beschrijving: een probleem met identiteitscontrole is verholpen door verbeterd statusbeheer.

CVE-2019-8704: 王 邦 宇 (wAnyBug.Com) van SAINTSEC

libxml2

Beschikbaar voor: iPhone 6s en nieuwer

Impact: meerdere problemen in libxml2

Beschrijving: meerdere problemen met geheugenbeschadiging zijn verholpen door verbeterde invoervalidatie.

CVE-2019-8749: gevonden door OSS-Fuzz

CVE-2019-8756: gevonden door OSS-Fuzz

Toegevoegd op 8 oktober 2019

Berichten

Beschikbaar voor: iPhone 6s en nieuwer

Impact: een persoon met fysieke toegang tot een iOS-apparaat heeft mogelijk toegang tot contacten vanaf het toegangsscherm

Het probleem is verholpen door de aangeboden opties op een vergrendeld apparaat te beperken.

CVE-2019-8742: videosdebarraquito

Notities

Beschikbaar voor: iPhone 6s en nieuwer

Impact: een lokale gebruiker kan mogelijk de vergrendelde notities van een gebruiker zien

Beschrijving: de inhoud van vergrendelde notities verscheen soms in de zoekresultaten. Dit probleem is verholpen door een verbeterde opschoning van gegevens.

CVE-2019-8730: Jamie Blumberg (@jamie_blumberg) van Virginia Polytechnic Institute and State University

Toegevoegd op 8 oktober 2019

Snelle weergave

Beschikbaar voor: iPhone 6s en nieuwer

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigd bestand kan leiden tot de onthulling van gebruikersgegevens

Beschrijving: er was een probleem met toestemmingen waarbij uitvoertoestemming ten onrechte werd toegekend. Dit probleem is verholpen door een verbeterde validatie van bevoegdheden.

CVE-2019-8731: Saif Hamed Hamdan Al Hinai van Oman National CERT, Yiğit Can YILMAZ (@yilmazcanyigit)

Safari

Beschikbaar voor: iPhone 6s en nieuwer

Impact: het bezoeken van een kwaadaardige website kan leiden tot adresbalkvervalsing

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door een verbeterd statusbeheer.

CVE-2019-8727: Divyanshu Shukla (@justm0rph3u5)

Bijgewerkt op 8 oktober 2019

UIFoundation

Beschikbaar voor: iPhone 6s en nieuwer

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigd tekstbestand kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een bufferoverloop is verholpen door een verbeterde bereikcontrole.

CVE-2019-8745: riusksk van VulWar Corp in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

Toegevoegd op 8 oktober 2019

WebKit

Beschikbaar voor: iPhone 6s en nieuwer

Impact: kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan het iframe sandbox-beleid schenden

Beschrijving: dit probleem is verholpen door verbeterde uitvoering van iframe sandbox.

CVE-2019-8771: Eliya Stein van Confiant

Toegevoegd op 8 oktober 2019

WebKit

Beschikbaar voor: iPhone 6s en nieuwer

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot universele cross-site-scripting

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door een verbeterd statusbeheer.

CVE-2019-8625: Sergei Glazunov van Google Project Zero

CVE-2019-8719: Sergei Glazunov van Google Project Zero

Toegevoegd op 8 oktober 2019

WebKit

Beschikbaar voor: iPhone 6s en nieuwer

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: meerdere problemen met geheugenbeschadiging zijn verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2019-8707: een anonieme onderzoeker in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro, cc in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

CVE-2019-8720: Wen Xu van het SSLab van Georgia Tech

CVE-2019-8726: Jihui Lu van het Tencent KeenLab

CVE-2019-8733: Sergei Glazunov van Google Project Zero

CVE-2019-8735: G. Geshev in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

Toegevoegd op 8 oktober 2019

WebKit

Beschikbaar voor: iPhone 6s en nieuwer

Impact: een gebruiker kan onderdelen uit de browsergeschiedenis mogelijk niet verwijderen

Beschrijving: met 'Wis geschiedenis en websitedata' werd de geschiedenis niet volledig gewist. Het probleem is verholpen door een verbeterde verwijdering van gegevens.

CVE-2019-8768: Hugo S. Diaz (coldpointblue)

Toegevoegd op 8 oktober 2019

Het laden van pagina's in WebKit

Beschikbaar voor: iPhone 6s en nieuwer

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot universele cross-site-scripting

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door een verbeterd statusbeheer.

CVE-2019-8674: Sergei Glazunov van Google Project Zero

Bijgewerkt op 8 oktober 2019

Aanvullende erkenning

Bluetooth

Met dank aan Jan Ruge van TU Darmstadt, Secure Mobile Networking Lab, Jiska Classen van TU Darmstadt, Secure Mobile Networking Lab, Francesco Gringoli van de Universiteit van Brescia, Dennis Heinze van TU Darmstadt en Secure Mobile Networking Lab voor hun hulp.

boringssl

Met dank aan Thijs Alkemade (@xnyhps) van Computest voor de hulp.

Toegevoegd op 8 oktober 2019

Bedieningspaneel

Met dank aan Brandon Sellers voor de hulp.

Toetsen

Met dank aan een anonieme onderzoeker voor de hulp.

Mail

Met dank aan Kenneth Hyndycz voor de hulp.

Profielen

Met dank aan James Seeley (@Code4iOS) van Shriver Job Corps voor de hulp.

SafariViewController

Met dank aan Yiğit Can YILMAZ (@yilmazcanyigit) voor de hulp.

WebKit

Met dank aan Yiğit Can YILMAZ (@yilmazcanyigit), Zhihua Yao van het DBAPPSecurity Zion Lab en een anonieme onderzoeker voor hun hulp.

Toegevoegd op 8 oktober 2019

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.