Over de beveiligingsinhoud van iOS 13.1 en iPadOS 13.1

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van iOS 13.1 en iPadOS 13.1 beschreven.

Over Apple beveiligingsupdates

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Recente releases staan vermeld op de pagina Apple beveiligingsupdates.

Apple beveiligingsdocumenten verwijzen naar kwetsbaarheden met CVE-ID waar mogelijk.

Raadpleeg de pagina Apple productbeveiliging voor meer informatie over beveiliging.

iOS 13.1 en iPadOS 13.1

Releasedatum: 24 september 2019

iOS 13.1 en iPadOS 13.1 bevatten de beveiligingsinhoud van iOS 13.

Kernel

Beschikbaar voor iPhone 6s en nieuwer, iPad Air 2 en nieuwer, iPad mini 4 en nieuwer en iPod touch 7e generatie

Impact: een kwaadaardig programma kan de lay-out van het kernelgeheugen bepalen

Beschrijving: het probleem is verholpen door een verbeterde bevoegdhedenlogica.

CVE-2019-8780: Siguza

Toegevoegd op 8 oktober 2019

VoiceOver

Beschikbaar voor iPhone 6s en nieuwer, iPad Air 2 en nieuwer, iPad mini 4 en nieuwer en iPod touch 7e generatie

Impact: een persoon met fysieke toegang tot een iOS-apparaat heeft mogelijk toegang tot contacten vanaf het toegangsscherm

Het probleem is verholpen door de aangeboden opties op een vergrendeld apparaat te beperken.

CVE-2019-8775: videosdebarraquito

WebKit

Beschikbaar voor iPhone 6s en nieuwer, iPad Air 2 en nieuwer, iPad mini 4 en nieuwer en iPod touch 7e generatie

Impact: een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan browsergeschiedenis openbaar maken

Beschrijving: er was een probleem bij het afbeelden van webpagina-elementen. Het probleem is verholpen door een verbeterde logica.

CVE-2019-8769: Piérre Reimertz (@reimertz)

Toegevoegd op 8 oktober 2019

WebKit

Beschikbaar voor iPhone 6s en nieuwer, iPad Air 2 en nieuwer, iPad mini 4 en nieuwer en iPod touch 7e generatie

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: meerdere problemen met geheugenbeschadiging zijn verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2019-8763: Sergei Glazunov van Google Project Zero

Toegevoegd op dinsdag 8 oktober 2019

Aanvullende erkenning

Zoek mijn iPhone

Met dank aan een anonieme onderzoeker voor de hulp.

Notities

Met dank aan een anonieme onderzoeker voor de hulp.

Telefonie

Met dank aan Yiğit Can YILMAZ (@yilmazcanyigit) voor zijn hulp.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.