De voeding in uw Mac Pro (2019) vervangen

Lees hier hoe u de behuizing van een Mac Pro verwijdert, de voeding verwijdert en een nieuwe voeding installeert.

Als u een vervangende voeding moet bestellen, neemt u contact op met Apple

Controleren of u het benodigde gereedschap hebt

Om de voeding in een Mac Pro te vervangen, hebt u het volgende gereedschap nodig:

• Torx T8-schroevendraaier
  • #1-kruiskopschroevendraaier

De behuizing verwijderen

1. Schakel de Mac Pro uit.
  2. Als de computer warm aanvoelt, wacht u ongeveer 5 tot 10 minuten totdat de computer is afgekoeld.
  3. Raak de metalen behuizing aan de buitenkant van de Mac Pro aan om u te ontladen van eventuele statische elektriciteit.
    U moet zich altijd ontladen van statische elektriciteit voordat u onderdelen aanraakt of onderdelen in een Mac Pro installeert. Als u wilt voorkomen dat u statische elektriciteit genereert, loopt u niet rond in de kamer totdat u de voeding hebt geïnstalleerd en de behuizing weer op de computer hebt teruggeschoven.
  4. Koppel alle kabels en het netsnoer van de Mac Pro los.
  5. Ontgrendel de behuizing door de hendel aan de bovenkant omhoog te klappen en naar links te draaien.
  6. Til de behuizing recht omhoog en haal deze van de Mac Pro. Leg de behuizing voorzichtig opzij.
    De Mac Pro kan niet worden ingeschakeld wanneer de behuizing is verwijderd.

De voeding verwijderen

1. Draai op de linker- en rechterklemplaten alle zes #1-kruiskopschroeven los en verwijder beide klemplaten.
    De schroeven zijn geborgd en blijven bevestigd aan de klemplaat.
  2. Verwijder één T8-schroef uit de aardingsbeugel van de voeding.
  3. Grijp beide zijden van de voeding vast en trek deze eruit. Verwijder indien nodig de MPX-module boven de voeding om de toegang tot de voeding te vergemakkelijken.

De nieuwe voeding installeren

1. Plaats de nieuwe voeding in de onderste sleuf.
  2. Druk stevig en gelijkmatig totdat de voeding goed is geplaatst. Als de MPX-module hebt verwijderd, plaatst u deze weer terug.
  3. Plaats de T8-schroef terug in de aardingsbeugel van de voeding.
  4. Bevestig de linker- en rechterklemplaten opnieuw en draai de zes #1-kruiskopschroeven volledig vast.

De behuizing terugplaatsen

1. Laat de behuizing voorzichtig over de Mac Pro zakken en let op dat u de printplaten niet aanraakt.
  2. Nadat de behuizing volledig is geplaatst, draait u de bovenste vergrendeling naar rechts en klapt u deze omlaag om te vergrendelen.
    Boven: vergrendelde positie (de punten sluiten op elkaar aan)
    Onder: ontgrendelde positie (de punten sluiten niet op elkaar aan)
  3. Sluit het netsnoer, beeldscherm en andere randapparatuur aan.

Meer informatie

Als u een vervangend onderdeel van Apple hebt ontvangen, volgt u de stappen om uw originele onderdeel naar Apple terug te sturen.