De voeding van een Mac Pro (2019) vervangen

Lees hier hoe u de voeding van een Mac Pro verwijdert en vervangt.

Controleren of u het benodigde gereedschap hebt

• Torx T8-schroevendraaier
  • #1-kruiskopschroevendraaier

Als u een vervangende voeding moet bestellen, neemt u contact op met Apple

De behuizing of afdekking verwijderen

Volg de stappen om de behuizing van de Mac Pro (2019) of de afdekking van de Mac Pro (Rack, 2019) te verwijderen.

Mac Pro (2019)

1. Schakel de Mac Pro uit.
  2. Laat de computer ongeveer vijf tot tien minuten afkoelen.
  3. Koppel alle kabels los, behalve het netsnoer van de Mac Pro.
  4. Raak de metalen behuizing aan de buitenkant van de Mac Pro aan om u te ontladen van eventuele statische elektriciteit en koppel vervolgens het netsnoer los.
    U moet u altijd ontladen van statische elektriciteit voordat u onderdelen aanraakt of componenten in een Mac Pro installeert. Om statische elektriciteit te voorkomen, moet u niet door de kamer bewegen totdat u klaar bent met het installeren van de voeding en de behuizing weer op de computer hebt geschoven.
  5. Ontgrendel de behuizing door de hendel aan de bovenkant omhoog te klappen en naar links te draaien.
  6. Til de behuizing recht omhoog en haal deze van de Mac Pro. Leg deze voorzichtig opzij.

Mac Pro (rack, 2019)

1. Schakel de Mac Pro uit.
  2. Laat de computer ongeveer vijf tot tien minuten afkoelen.
  3. Koppel alle kabels los, behalve het netsnoer van de Mac Pro.
  4. Raak de metalen behuizing aan de buitenkant van de Mac Pro aan om u te ontladen van eventuele statische elektriciteit en koppel vervolgens het netsnoer los.
    U moet u altijd ontladen van statische elektriciteit voordat u onderdelen aanraakt of componenten in een Mac Pro installeert. Om statische elektriciteit te voorkomen, moet u niet door de kamer bewegen totdat u klaar bent met het installeren van de voeding en de afdekking weer op de computer hebt geschoven.
  5. Schuif de vergrendelingshendels van de afdekking naar de ontgrendelde positie, til de afdekking op en trek deze weg van de voorplaat en leg deze opzij.

De voeding verwijderen

1. Draai op klemplaat 1 en 3 alle zes #1-kruiskopschroeven los en verwijder beide klemplaten.
    De schroeven zijn geborgd en blijven bevestigd aan de klemplaat.
  2. Verwijder één T8-schroef uit de aardingsbeugel van de voeding.
  3. Grijp beide zijden van de voeding vast en trek deze eruit. Verwijder indien nodig de MPX-module boven de voeding om de toegang tot de voeding te vergemakkelijken.

De nieuwe voeding installeren

1. Plaats de nieuwe voeding in de onderste sleuf.
  2. Druk stevig en gelijkmatig totdat de voeding goed is geplaatst. Als de MPX-module hebt verwijderd, plaatst u deze weer terug.
  3. Draai de T8-schroef weer in de aardingsbeugel van de voeding.
  4. Bevestig klemplaat 1 en 3 en draai de zes #1-kruiskopschroeven volledig vast.

De behuizing of afdekking terugplaatsen

Volg de stappen om de behuizing op de Mac Pro (2019) of de afdekking op de Mac Pro (rack, 2019) opnieuw te monteren.

Mac Pro (2019)

1. Laat de behuizing voorzichtig over de Mac Pro zakken en let op dat u de printplaten niet aanraakt.
  2. Nadat de behuizing juist is geplaatst, kunt u die vergrendelen door de hendel aan de bovenkant naar rechts te draaien en naar beneden te klappen.
    Boven: vergrendelde positie (de punten sluiten op elkaar aan)
    Onder: ontgrendelde positie (de punten sluiten niet op elkaar aan)
  3. Sluit het netsnoer, beeldscherm en andere randapparatuur aan.

Mac Pro (rack, 2019)

1. Lijn de rand van de afdekking uit met de gleuf in de voorplaat, druk vervolgens stevig in de buurt van de vergrendelingshendels en luister of ze op hun plaats klikken.
  2. Sluit het netsnoer, beeldscherm en andere randapparatuur aan.

Meer informatie

Als u een vervangend onderdeel van Apple hebt ontvangen, volgt u deze stappen om het originele onderdeel naar Apple terug te sturen.