Als een app gebruik wil maken van Bluetooth op een apparaat

Lees hier meer over de nieuwe privacy-instellingen voor Bluetooth op een iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch en Apple TV.

Met iOS 13, iPadOS 13, watchOS 6 en tvOS 13 moet een app toestemming vragen om gebruik te maken van Bluetooth-functies, met uitzondering van het afspelen van audio naar een Bluetooth-apparaat, waarvoor geen toestemming is vereist. In het venster waarin toestemming wordt gevraagd, wordt een verklaring gegeven over hoe de app Bluetooth gebruikt. Het kan hierbij gaan om de detectie van apparaten in de buurt, het verfijnen van locatiegegevens en andere toepassingen.

Voor het gebruik van audio is in de meeste gevallen geen toestemming vereist, zoals het gebruik van een koptelefoon of luidsprekers, maar in sommige gevallen kan een app die Bluetooth wil gebruiken voor bepaalde audiofuncties ook vragen om toestemming.

Als u een bericht ziet over een app die gebruik wil maken van Bluetooth, klikt u op 'OK' om Bluetooth toegang te verlenen. Als u de app geen toestemming wilt geven om Bluetooth te gebruiken, tikt u op 'Sta niet toe'.

Mocht u deze beslissing over Bluetooth-toegang voor een app later willen veranderen of intrekken, kunt u uw keuze bijwerken in 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Bluetooth'.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.