Gebruik de Zoek mijn-app om een verloren of gestolen apparaat te lokaliseren

Lees hier over de verschillende manieren waarop u de Zoek mijn-app kunt gebruiken om uw zoekgeraakte apparaat terug te vinden, zelfs als het offline is gegaan.

Hier zijn een paar dingen die u kunt doen als u een apparaat verliest of kwijtraakt. Gebruik de Zoek mijn-app op een andere iPhone, iPad, iPod touch of Mac die is ingelogd met dezelfde Apple ID. U kunt de Zoek mijn-app ook gebruiken op een apparaat dat eigendom is van iemand in uw gezinsgroep van 'Delen met gezin', of u kunt inloggen bij iCloud.com/find om uw apparaat te lokaliseren vanuit een browser

Een apparaat op de kaart bekijken

1. Open de app Zoek mijn.
  2. Kies de tab 'Apparaten'.
  3. Selecteer het apparaat om de locatie op de kaart te zien. Als u lid bent van een 'Delen met gezin'-groep, kunt u de apparaten in uw groep zien.
  4. Kies 'Route' om de locatie te openen in Kaarten.

Als u offline zoeken hebt ingeschakeld, kunt u de locatie van uw apparaat toch zien, ook al is het niet verbonden met een wifi- of mobiel netwerk.

Ziet u uw apparaat niet? Misschien hebt u Zoek mijn [apparaat] niet ingeschakeld. Als het apparaat is uitgeschakeld, de batterij leeg is of er meer dan 24 uur zijn verstreken sinds de laatste locatie naar Apple is gestuurd, kunt u de locatie van uw apparaat ook niet zien. Lees hier hoe u uw gegevens toch kunt beschermen.

Een geluid afspelen

1. Open de app Zoek mijn.
  2. Kies de tab 'Apparaten'.
  3. Selecteer uw zoekgeraakte apparaat en kies 'Speel geluid af'. Als uw apparaat offline is, speelt het pas een geluid af wanneer het verbonden is met een netwerk.

Een apparaat opgeven als verloren

1. Open de Zoek mijn-app en kies de tab 'Apparaten'.
  2. Selecteer het zoekgeraakte apparaat.
  3. Scrol omlaag naar 'Geef op als verloren' en selecteer 'Activeer'.
  4. Volg de stappen op het scherm als u wilt dat uw telefoonnummer wordt weergegeven op uw zoekgeraakte apparaat, of als u een aangepast bericht wilt invoeren waarin de vinder van uw zoekgeraakte apparaat wordt verzocht contact met u op te nemen.
  5. Selecteer 'Activeer'.

Wat gebeurt er als u 'Geef op als verloren' activeert?

Als 'Geef op als verloren' wordt geactiveerd, wordt uw zoekgeraakte iPhone, iPad, iPod touch of Mac op afstand vergrendeld met een toegangscode, zodat uw informatie veilig blijft, ook al is uw apparaat zoekgeraakt. U kunt ook een aangepast bericht met uw telefoonnummer laten weergeven op het toegangsscherm, en u kunt de locatie van uw apparaat volgen.

Zodra 'Geef op als verloren' is geactiveerd, wordt Apple Pay uitgeschakeld als dit op het apparaat was geconfigureerd. Er wordt een bevestigingsmail verstuurd naar het primaire e-mailadres dat is gekoppeld aan uw Apple ID. Als u het apparaat hebt teruggevonden, moet u het ontgrendelen met uw toegangscode.

Een apparaat wissen

1. Probeer eerst alle stappen hierboven om uw zoekgeraakte apparaat terug te krijgen. Dit kan niet ongedaan gemaakt worden.
  2. Open de Zoek mijn-app en kies de tab 'Apparaten'.
  3. Selecteer het apparaat dat u op afstand wilt wissen.
  4. Scrol omlaag en kies 'Wis dit apparaat'.
  5. Selecteer 'Wis dit [apparaat]'.

Als uw zoekgeraakte apparaat wordt gedekt door AppleCare+ met Diefstal en verlies, moet u het apparaat niet wissen. In plaats daarvan moet u een claim indienen voor uw zoekgeraakte of gestolen apparaat.

Wat gebeurt er als u een apparaat wist?

U kunt het zoekgeraakte apparaat op afstand wissen om te voorkomen dat iemand anders toegang krijgt tot de gegevens die erop staan. Wanneer u een apparaat wist, worden alle gegevens (inclusief de creditcard-, betaalkaart- of prepaidkaartgegevens voor Apple Pay) op het apparaat verwijderd en kunt u het niet meer volgen via Zoek mijn.

Lees hier welke functies beschikbaar zijn voor uw zoekgeraakte apparaat

Controleer of de herstelfunctie die u probeert te gebruiken, wel beschikbaar is voor uw zoekgeraakte of gestolen apparaat:

iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch

• De locatie bekijken
  • Een geluid afspelen
  • Verloren-modus
  • Wissen op afstand

Mac

• De locatie bekijken
  • Een geluid afspelen
  • De Mac vergrendelen
  • Wissen op afstand

AirPods

• De locatie bekijken
  • Een geluid afspelen

Als u meer hulp nodig hebt

• Als het apparaat is uitgeschakeld, de batterij leeg is of er meer dan 24 uur zijn verstreken sinds de laatste locatie naar Apple is gestuurd, kunt u de locatie van het apparaat niet zien.
  • Als u Zoek mijn [apparaat] had ingeschakeld voordat uw apparaat zoekraakte of werd gestolen, leest u hier hoe u uw vermiste iPhone, iPad of iPod touch of Mac terug kunt vinden. U kunt ook uw zoekgeraakte Apple Watch of AirPods lokaliseren.
  • Als u Zoek mijn [apparaat] niet had ingeschakeld voordat het apparaat zoekraakte of werd gestolen, leest u hier hoe u uw gegevens kunt beschermen
  • Als u een zoekgeraakt apparaat uit uw account verwijdert nadat u het hebt gewist, wordt het activeringsslot uitgeschakeld. Hierdoor kan iemand anders uw apparaat inschakelen en gebruiken. Meer informatie.