De Zoek mijn-app gebruiken om een zoekgeraakt apparaat of object te vinden

Lees hier over de verschillende manieren waarop u de Zoek mijn-app kunt gebruiken om uw zoekgeraakte apparaat of een persoonlijk object te vinden, bijvoorbeeld hoe u de locatie ervan op een kaart kunt zien of het als verloren kunt opgeven.

Als u een Apple apparaat of persoonlijk object bent verloren of kwijtgeraakt, gebruikt u de Zoek mijn-app op een iPhone, iPad of iPod touch met de nieuwste versie van iOS of iPadOS, of op een Mac met de nieuwste versie van macOS waarop u bent ingelogd met dezelfde Apple ID. Op de Apple Watch kunt u met de nieuwste versie van watchOS ook de app 'Zoek apparaten' of 'Zoek objecten' gebruiken.

Als u een iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch, Mac, AirPods-product of ondersteund Beats-product kwijt bent, kunt u de Zoek mijn-app ook gebruiken op een apparaat dat eigendom is van iemand in uw gezinsgroep van 'Delen met gezin', of u kunt inloggen bij iCloud.com/find in een webbrowser.

Beschikbare functies voor uw zoekgeraakte apparaat of object

De functies en beschikbaarheid van Zoek mijn kunnen per land of regio verschillen.

iPhone, iPad, iPod touch

• De locatie bekijken
  • Een geluid afspelen
  • Opgeven als verloren (verloren-modus)
  • Wissen op afstand
  • Melding indien gevonden
  • Melding indien achtergelaten

Mac

• De locatie bekijken
  • Een geluid afspelen
  • Opgeven als verloren (de Mac vergrendelen)
  • Wissen op afstand
  • Melding indien gevonden
  • Melding indien achtergelaten*

* Deze functie is alleen beschikbaar op MacBooks met Apple silicon.

Apple Watch

• De locatie bekijken
  • Een geluid afspelen
  • Opgeven als verloren (verloren-modus)
  • Wissen op afstand
  • Melding indien gevonden

AirPods (3e generatie), AirPods Pro, AirPods Max

• De locatie bekijken
  • Zoeken in de buurt
  • Een geluid afspelen
  • Verloren-modus (opgeven als verloren)
  • Melding indien gevonden
  • Melding indien achtergelaten

AirPods (1e generatie), AirPods (2e generatie), Beats-producten

• De locatie bekijken
  • Een geluid afspelen

Producten van derden

• De locatie bekijken
  • Verloren-modus
  • Andere functies verschillen per product

AirTag

• De locatie bekijken
  • Zoeken in de buurt
  • Een geluid afspelen
  • Verloren-modus (opgeven als verloren)
  • Melding indien gevonden
  • Melding indien achtergelaten

Leren kaarthouder met MagSafe voor iPhone

• De locatie bekijken
  • Telefoonnummer tonen
  • Melding indien losgekoppeld

Een apparaat op de kaart bekijken

1. Open de Zoek mijn-app.
  2. Kies het tabblad 'Apparaten' of 'Objecten'.
  3. Selecteer het apparaat of object om de locatie ervan op de kaart te zien. Als u lid bent van een 'Delen met gezin'-groep, kunt u de apparaten in uw groep zien.
  4. Kies 'Route' om de locatie te openen in Kaarten.

Als u 'Zoek mijn-netwerk' inschakelt, kunt u de locatie van uw apparaat of object zien, zelfs als het niet is verbonden met een wifi- of mobiel netwerk. Het Zoek mijn-netwerk is een versleuteld anoniem netwerk van honderden miljoenen Apple apparaten dat u kan helpen bepalen waar uw apparaat of object zich bevindt.

Ziet u uw apparaat niet?

• Mogelijk hebt u 'Zoek mijn' niet ingeschakeld.
  • Als u de Zoek mijn-app gebruikt, kunt u de locatie van uw apparaat niet zien als er meer dan 7 dagen zijn verstreken sinds de laatste locatie naar Apple is gestuurd.
  • Als u iCloud.com/find gebruikt, kunt u de locatie van uw apparaat niet zien als het is uitgeschakeld, de batterij leeg is of er meer dan 24 uur zijn verstreken sinds de laatste locatie naar Apple is gestuurd.
  • Lees hoe u uw gegevens toch kunt beschermen.

Een geluid afspelen

1. Open de app Zoek mijn.
  2. Kies het tabblad 'Apparaten' of het tabblad 'Objecten'.
  3. Selecteer uw zoekgeraakte apparaat of object en kies 'Speel geluid af'. Als uw apparaat offline is, speelt het pas een geluid af wanneer het verbonden is met een netwerk. Als de AirTag van uw object buiten Bluetooth-bereik is, speelt uw AirTag pas weer geluid af als deze binnen bereik is.

Gedurende 24 uur na uw laatste gebruik geeft uw iPhone u ook een melding als uw AirPods- of Beats-product buiten Bluetooth-bereik is terwijl u zich niet op een belangrijke locatie bevindt zoals thuis of op het werk. Meer informatie over 'Melding indien achtergelaten'

Een apparaat opgeven als verloren of de verloren-modus inschakelen voor uw object

1. Open de Zoek mijn-app en kies het tabblad 'Apparaten' of het tabblad 'Objecten'.
  2. Selecteer uw zoekgeraakte apparaat of object.
  3. Scrol omlaag naar 'Geef op als verloren' of 'Verloren-modus' en selecteer 'Activeer' of 'Schakel in'.
  4. Volg de stappen op het scherm als u wilt dat uw contactgegevens worden weergegeven op uw zoekgeraakte apparaat of object, of als u een aangepast bericht wilt invoeren waarin de vinder van uw zoekgeraakte apparaat wordt verzocht contact met u op te nemen.
  5. Selecteer 'Activeer'.

Wat gebeurt er als u 'Geef op als verloren' activeert voor uw apparaat?

Als 'Geef op als verloren' wordt geactiveerd, wordt uw zoekgeraakte iPhone, iPad, iPod touch of Mac op afstand vergrendeld met een toegangscode, zodat uw informatie veilig blijft, ook al is uw apparaat zoekgeraakt. U kunt ook een aangepast bericht met uw telefoonnummer laten weergeven op het toegangsscherm, en u kunt de locatie van uw apparaat volgen. Lees meer over hoe u 'Geef op als verloren' gebruikt.

Wat gebeurt er als u de verloren-modus inschakelt voor uw object?

Wanneer u de verloren-modus inschakelt voor een persoonlijk object waaraan een AirTag of een ondersteund product van derden is bevestigd, kunt u een bericht delen met uw telefoonnummer of e-mailadres. Als iemand uw AirTag vindt en de bovenkant van zijn of haar iPhone of NFC-compatibele smartphone tegen de AirTag houdt, wordt found.apple.com geopend en ziet de vinder uw bericht. Als iemand uw ondersteunde product van derden vindt, kan deze persoon de Zoek mijn-app op zijn of haar iPhone, iPad of iPod touch openen, het tabblad 'Objecten' kiezen, op 'Identificeer gevonden object' tikken en het object selecteren uit de lijst om uw bericht te bekijken.

Een apparaat wissen

1. Probeer eerst alle stappen hierboven om uw zoekgeraakte apparaat terug te krijgen. Dit kan niet ongedaan gemaakt worden.
  2. Open de Zoek mijn-app en kies de tab 'Apparaten'.
  3. Selecteer het apparaat dat u op afstand wilt wissen.
  4. Scrol omlaag en kies 'Wis dit apparaat'.
  5. Selecteer 'Wis dit [apparaat]'.

Als uw zoekgeraakte apparaat wordt gedekt door AppleCare+ met Diefstal en verlies, moet u het apparaat niet wissen. In plaats daarvan moet u een claim indienen voor uw zoekgeraakte of gestolen apparaat.

Wat gebeurt er als u een apparaat wist?

Wanneer u een apparaat wist, worden alle gegevens (inclusief de creditcard-, betaalkaart- of prepaidkaartgegevens voor Apple Pay) op het apparaat verwijderd.

Als u een apparaat met iOS 15, iPadOS 15 of hoger wist, kunt u Zoek mijn gebruiken om het apparaat te zoeken of er een geluid op af te spelen. Als er een eerdere versie van de software op het apparaat staat, kunt u het apparaat niet zoeken en er geen geluid op afspelen nadat u het hebt gewist. Het is misschien nog wel mogelijk om uw Mac of Apple Watch te vinden als deze zich in de buurt van een eerder gebruikt wifinetwerk bevindt.