Een vermist of gestolen apparaat terugvinden

Gebruik de Zoek mijn-app om uw zoekgeraakte apparaat te vinden, zelfs als het offline is.

De Zoek mijn-app voegt Zoek mijn iPhone en Zoek mijn vrienden samen in één app op iOS 13 of hoger, iPadOS en macOS Catalina. Als u hulp nodig hebt om de app te vinden, kunt u 'Zoek' gebruiken op uw iPhone, iPad of iPod touch of Spotlight gebruiken op uw Mac

Als u iOS 12 of lager of macOS Mojave of lager hebt, configureert en gebruikt u Zoek mijn iPhone op uw apparaat. Lees ook over hoe Zoek mijn iPhone werkt op iCloud.com.

Wat u nodig hebt

Een zoekgeraakt apparaat terugvinden

Als u Zoek mijn [apparaat] inschakelt voordat uw apparaat zoek raakt, kunt u Zoek mijn gebruiken om het terug te vinden, zelfs als uw apparaat onder een stoelkussen, in een andere ruimte of ergens in de stad is. Als 'Offline zoeken' is ingeschakeld, kunt u een apparaat ook vinden als dit niet verbonden is met een netwerk.

Een apparaat op de kaart bekijken

1. Open de app Zoek mijn.
  2. Kies de tab 'Apparaten'.
  3. Selecteer het apparaat om de locatie op de kaart te zien. Als u lid bent van een 'Delen met gezin'-groep, kunt u de apparaten in uw groep zien.

Een geluid afspelen

1. Open de app Zoek mijn
  2. Kies het tabblad 'Apparaten'.
  3. Selecteer uw zoekgeraakte apparaat en kies 'Speel geluid af'. Als uw apparaat offline is, speelt het pas een geluid af wanneer het verbonden is met een netwerk.

Een routebeschrijving opvragen

1. Open de app Zoek mijn
  2. Kies het tabblad 'Apparaten'.
  3. Selecteer uw zoekgeraakte apparaat en kies 'Route' om de locatie in Kaarten te openen.

Als u geen toegang hebt tot een iPhone, iPad of iPod touch met Zoek mijn, kunt u een zoekgeraakt apparaat vanaf iCloud.com terugvinden

Een apparaat als verloren markeren

Bescherm uw informatie, zelfs als uw apparaat zoek is. Gebruik 'Geef op als verloren' om uw zoekgeraakte apparaat op afstand te vergrendelen met een toegangscode, een aangepast bericht met uw telefoonnummer op het toegangsscherm weer te geven en de locatie van uw apparaat te volgen.

'Geef op als verloren' kan worden gebruikt op de iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch en Mac.

'Geef op als verloren' gebruiken

1. Open de Zoek mijn-app en selecteer het tabblad 'Apparaten'.
  2. Kies uw zoekgeraakte apparaat.
  3. Scrol omlaag naar 'Geef op als verloren' en selecteer 'Activeer'.
  4. Kies 'Ga door' en voer vervolgens uw telefoonnummer in als u dit wilt weergeven op uw zoekgeraakte apparaat.
  5. Selecteer 'Volgende'. U kunt indien gewenst een aangepast bericht invoeren waarin u de vinder van uw zoekgeraakte apparaat vraagt om contact met u op te nemen.
  6. Selecteer 'Activeer'.

Lees meer over hoe u uw Mac vergrendelt.

Als u 'Geef op als verloren' activeert

Het zoekgeraakte apparaat wordt op afstand vergrendeld. Als u Apple Pay hebt geconfigureerd op uw apparaat, wordt dit uitgeschakeld. Er wordt een bevestigingsmail verstuurd naar het primaire e-mailadres dat is gekoppeld aan uw Apple ID. Als u het apparaat hebt teruggevonden, moet u het ontgrendelen met uw toegangscode.

Een apparaat op afstand wissen

U kunt het zoekgeraakte apparaat op afstand wissen om te voorkomen dat iemand anders toegang krijgt tot de gegevens die erop staan. Wanneer u het apparaat wist, worden alle gegevens (inclusief de creditcard-, bankkaart- of prepaidkaartgegevens voor Apple Pay) op het apparaat verwijderd en kunt u het niet vinden via Zoek mijn:

1. Open de Zoek mijn-app en tik op het tabblad 'Apparaten'.
  2. Selecteer het apparaat dat u op afstand wilt wissen.
  3. Scrol omlaag en kies 'Wis dit apparaat'.
  4. Selecteer 'Wis dit [apparaat]'.

Nadat u een apparaat hebt gewist, kunt u de locatie ervan niet volgen. Als u het apparaat verwijdert uit uw account nadat u het hebt gewist, wordt het activeringsslot uitgeschakeld. Hierdoor kan iemand anders het apparaat inschakelen en gebruiken.

Een zoekgeraakt apparaat terugvinden vanaf iCloud.com

Als u inlogt op iCloud.com met de Apple ID die u hebt gebruikt om in te loggen op het zoekgeraakte apparaat, kunt u Zoek mijn iPhone gebruiken om het apparaat te vinden, een geluid af te spelen, het te markeren als verloren of het apparaat op afstand te wissen.

Als het apparaat van een vriend is zoekgeraakt

U kunt een vriend helpen bij het terugvinden van zijn zoekgeraakte apparaat, indien Zoek mijn [apparaat] is ingeschakeld op het apparaat:

1. Open de app Zoek mijn
  2. Kies het tabblad 'Ik'.
  3. Selecteer 'Help een vriend(in)'.
  4. Laat uw vriend inloggen op iCloud met de Apple ID waarmee hij is ingelogd op zijn zoekgeraakte apparaat.