Over 'Geoptimaliseerd opladen' op uw iPhone

Met iOS 13 en hoger leert uw iPhone van uw dagelijkse oplaadgewoontes om zo de levensduur van uw batterij te verlengen.

De levensduur van een batterij houdt verband met haar chemische leeftijd en is niet enkel afhankelijk is van de hoeveelheid tijd die verstreken is sinds de batterij is samengesteld. De chemische leeftijd van een batterij is ook afhankelijk van een complexe combinatie van meerdere factoren, waaronder de temperatuurgeschiedenis en het oplaadpatroon. Alle oplaadbare batterijen zijn verbruikbare onderdelen die minder effectief worden naarmate ze chemisch verouderen. Naarmate lithium-ionbatterijen ouder worden, vermindert de hoeveelheid lading die ze kunnen vasthouden, met een verkorte gebruiksduur van de batterij en lagere piekprestaties tot gevolg. Meer informatie over de batterij en prestaties van de iPhone en hoe u de prestaties en levensduur van de batterij kunt optimaliseren.

'Geoptimaliseerd opladen' in iOS 13 en hoger is ontwikkeld om de batterij minder te belasten en de levensduur ervan te verlengen door de tijd te verkorten die uw iPhone doorbrengt in een volledig opgeladen staat. Wanneer de functie is ingeschakeld, wordt in bepaalde situaties het opladen van uw iPhone vertraagd bij een batterijniveau van 80%. Uw iPhone gebruikt machine learning op het apparaat om uw dagelijkse oplaadroutine te leren, zodat 'Geoptimaliseerd opladen' alleen actief is wanneer uw iPhone voorspelt dat deze voor langere tijd wordt aangesloten op een oplader. Het algoritme heeft tot doel ervoor te zorgen dat uw iPhone nog volledig opgeladen is wanneer deze van de netspanning is losgekoppeld.

'Geoptimaliseerd opladen' staat standaard ingeschakeld na de update naar iOS 13 of hoger of wanneer u uw iPhone configureert. Om de functie uit te schakelen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Batterij' > 'Batterijconditie' > 'Geoptimaliseerd opladen'.

Wanneer 'Geoptimaliseerd opladen' actief is, geeft een melding op het toegangsscherm weer wanneer uw iPhone volledig zal zijn opgeladen. Als u uw iPhone eerder volledig opgeladen nodig hebt, houdt u uw vinger op de melding en tikt u vervolgens op 'Laad nu op'.

Als 'Geoptimaliseerd opladen' niet actief is

'Geoptimaliseerd opladen' is ontworpen voor gebruik op uitsluitend de locaties waar u de meeste tijd doorbrengt, zoals thuis en op het werk. De functie werkt niet wanneer uw gebruiksgewoonten meer variabel zijn, bijvoorbeeld als u op reis bent. Voor de activatie van 'Geoptimaliseerd opladen' moeten daarom sommige locatie-instellingen zijn ingeschakeld. De locatiegegevens die voor deze functie worden gebruikt, worden niet naar Apple verstuurd.

Hier is een lijst met instellingen die moeten zijn ingeschakeld:

• 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Locatievoorzieningen' > 'Locatievoorzieningen'.
  • 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Locatievoorzieningen' > 'Systeem' > 'Systeemaanpassing'.
  • 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Locatievoorzieningen' > 'Systeem' > 'Belangrijke locaties' > 'Belangrijke locaties'.