Apple Pro Display XDR configureren en gebruiken

Lees hier meer over Pro Display XDR en hoe je het beeldscherm kunt configureren en gebruiken met je Mac.

Pro Display XDR is het eerste 32-inch Retina 6K-beeldscherm met een resolutie van 6016 x 3384, een helderheid tot maximaal 1600 nits, een contrastverhouding van 1.000.000:1 met een breed kleurengamma (P3) en een superbrede kijkhoek.

Dankzij integratie met macOS kun je de helderheid aanpassen en kun je de verschillende ingebouwde referentiemodi gebruiken om het kleurbereik en andere beeldschermkenmerken in te stellen. Je kunt Pro Display XDR 90 graden draaien. In macOS wordt de venster- en beeldschermoriëntatie dan automatisch aangepast.

Je Pro Display XDR configureren

Lees hoe je een geschikte plaats voor je beeldscherm kiest, je beeldscherm aansluit op de Pro Stand of de VESA-montageadapter en hoe je het op je Mac aansluit.

Een locatie voor je beeldscherm kiezen

Pro Display XDR gebruikt een nieuwe True Tone-technologie met twee omgevingslichtsensoren om de verlichting rondom je beeldscherm te monitoren. Voor de beste ervaring met het gebruik van Pro Display XDR plaats je het beeldscherm op een locatie waar geen lamp of andere lichtbron direct voor of achter het scherm staat. Of je schakelt True Tone uit in 'Systeeminstellingen' (of 'Systeemvoorkeuren') > 'Beeldschermen'.

Als er zich een lichtbron voor of achter je beeldscherm bevindt en het beeldscherm helderder is dan verwacht, lees dan hier wat je moet doen.

De Pro Stand of de VESA-montageadapter bevestigen

De Pro Stand is eenvoudig aan de Pro Display XDR te bevestigen door een magnetische connector die op zijn plaats vastklikt. Lees hier hoe je Pro Display XDR aan de Pro Stand bevestigt.

Als je al een VESA-montage hebt, bevestig je de VESA-montageadapter om Pro Display XDR in je huidige configuratie te gebruiken. Als je de VESA-montageadapter met je Pro Display XDR gebruikt, configureer je je beeldscherm zo dat het scherm naar voren wijst, niet parallel met de vloer. Positioneer het nooit zo dat het volledig omhoog of omlaag wijst, zoals vanaf het plafond. Lees hoe je de VESA-montageadapter bevestigt.

Je beeldscherm aansluiten

Sluit de meegeleverde Thunderbolt 3 Pro-kabel (2 m) aan op de Thunderbolt 3-poort op je beeldscherm en een Thunderbolt 3-poort op de Mac zelf, dus niet in serie geschakeld via een ander Thunderbolt 3-apparaat of -hub.

Pro Display XDR heeft geen knoppen en schakelt automatisch in als je het aansluit op stroom en het koppelt aan je Mac.

Referentiemodi gebruiken

Pro Display XDR is in de fabriek gekalibreerd voor professionele workflows en bevat veel referentiemodi die geschikt zijn voor verschillende productieomgevingen. Lees hoe je referentiemodi kiest en je favorieten instelt.

Systeemvereisten en compatibele Mac-modellen

Pro Display XDR vereist een Mac met een Thunderbolt 3-poort en macOS Catalina 10.15.2 of nieuwer.

Compatibele Mac-modellen

Pro Display XDR ondersteunt een resolutie van 6016 x 3384 met 10 bpc op deze Mac-modellen:

Verversingsfrequenties

Je kunt schakelen tussen de volgende verversingsfrequenties op het beeldscherm:

• 47,95 Hz
  • 48,00 Hz
  • 50,00 Hz
  • 59,94 Hz
  • 60,00 Hz

Lees hoe je de verversingsfrequentie op je Pro Display XDR wijzigt.

Pro Display XDR schoonmaken

Pro Display XDR wordt geleverd met een reinigingsdoekje om het beeldscherm mee schoon te maken. Lees hoe je Pro Display XDR moet schoonmaken.

Als je beeldscherm helderder is dan verwacht

Als je Pro Display XDR in een gebied plaatst waar een lichtbron zich direct voor of achter het beeldscherm bevindt en je beeldscherm helderder is dan verwacht, schakel je de automatische helderheids- en kleurinstellingen uit:

1. Kies Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' (of 'Systeemvoorkeuren') en klik op 'Beeldschermen'. Als je meerdere beeldschermen hebt aangesloten, selecteer je je Pro Display XDR in de instellingen voor Beeldscherm.
  2. Schakel 'True Tone' uit.
  3. Schakel 'Pas helderheid automatisch aan' uit.
  4. Sleep de helderheidsschuifknop naar het gewenste niveau.

Meer informatie

Als het beeldscherm niet wordt gedetecteerd of als je de hoogste resoluties of verversingsfrequenties niet kunt gebruiken, kun je hier lezen wat je moet doen als je beeldscherm donker is (geen video) of een lage resolutie heeft.