VPN-verbeteringen in iOS 13en macOS Catalina

Vanaf iOS 13 ondersteunt IPsec HMAC-SHA-256 met IKEv1 VPN.

Om ervoor te zorgen dat uw iOS 13- en macOS Catalina-clients verbinding kunnen maken met uw IKEv1 VPN-server, configureert u de server om de uitvoer van de SHA-256-hash af te kappen tot 128 bits. Wanneer u een kleiner aantal bits afkapt, verwijdert de server mogelijk gegevens die VPN-clients verzenden.

Om ervoor te zorgen dat uw iOS 13- en macOS Catalina-clients gebruik kunnen maken van IKEv1 of L2TP, mag u geen dubbele aanhalingstekens gebruiken in de waarde van de sleutels in een VPN-configuratieprofiel. Vanaf iOS 13.6 en macOS 10.15.6 kan het gebruik van dubbele aanhalingstekens voor deze VPN-typen ertoe leiden dat de client geen verbinding kan maken.