De functie 'Altijd aan' gebruiken met een Apple Watch

Apple Watch Series 5 en nieuwer kan de tijd en andere informatie die met een blik beschikbaar is continu weergeven, zelfs wanneer u uw pols omlaag hebt.

'Altijd aan' is standaard ingeschakeld op Apple Watch Series 5 en nieuwer.* In deze modus is de tijd altijd zichtbaar, naast de wijzerplaat of de meest recente actieve app.

Om de gebruiksduur van de batterij te verlengen, wordt het beeldscherm gedimd wanneer u uw pols omlaag hebt of u het beeldscherm met een snel handgebaar bedekt. Door uw pols op te tillen of op het scherm te tikken, wordt alles weer volledig helder. Het scherm wordt dan geactiveerd zodat u uw Watch kunt bedienen.

* 'Altijd aan' wordt niet ondersteund op de Apple Watch SE.

'Altijd aan'-instellingen beheren

'Altijd aan' heeft instellingen waarmee u de functie uitschakelt, wat de gebruiksduur van de batterij kan verlengen. U kunt ook instellen welke informatie u op het scherm wilt weergeven wanneer u uw pols omlaag houdt.

De functie 'Altijd aan' in- of uitschakelen

1. Open de Instellingen-app op de Apple Watch. Hiervoor drukt u op de Digital Crown om het beginscherm weer te geven en tikt u vervolgens op de knop 'Instellingen' .
  2. Tik op 'Scherm en helderheid'.
  3. Scrol omlaag en tik op 'Altijd aan'.
  4. Tik op 'Altijd aan' om de functie in of uit te schakelen.

Beheren welke informatie wordt weergegeven wanneer u uw pols omlaag houdt

1. Open de Instellingen-app op de Apple Watch.
  2. Tik op 'Beeldscherm en helderheid'.
  3. Scrol omlaag en tik op 'Altijd aan'.
  4. Tik op 'Toon complicaties', 'Toon meldingen' of 'Toon apps'. De apps die dat type informatie kunnen weergeven, verschijnen op het volgende scherm.
  5. Schakel de apps uit waarvan u niet wilt dat ze informatie weergeven op het scherm wanneer u uw pols omlaag houdt. U kunt de categorie informatie helemaal uitschakelen door op de knop bovenaan het scherm te tikken.

Deze stappen zijn van toepassing op Apple Watch-apparaten met watchOS 8.

De weergave van appcomplicaties wanneer u uw pols omlaag houdt

Wanneer u uw pols omlaag hebt, worden de tijd en complicaties op de wijzerplaat een keer per minuut bijgewerkt en de informatie verschijnt als volgt:

• Tijdcomplicaties, zoals Stopwatch en Timer, ronden de getoonde informatie af tot op de minuut.
  • Complicaties die live gegevens tonen, zoals Kompas en Geluid, zijn niet actief.
  • Andere complicaties, zoals Agenda, Weer en apps van derden, worden een keer per minuut vernieuwd of wanneer dit nodig is.

De Watch bedienen

Als uw scherm gedimd is, wordt vegen doorgaans genegeerd om onopzettelijke invoer te voorkomen. Zelfs met uw pols omlaag kunt u nog steeds op een complicatie tikken om de bijbehorende app te openen, omlaag vegen vanaf de bovenkant van het scherm om meldingen te zien of omhoog vegen vanaf de onderkant om het bedieningspaneel te gebruiken.

U kunt ook uw pols optillen of op de Digital Crown of de zijknop drukken om de volledige helderheid op uw Watch te herstellen.