'Verberg mijn e-mail' voor 'Log in met Apple'

Als u ervoor kiest uw e-mailadres te verbergen wanneer u een account aanmaakt voor een app of website waarvoor u 'Log in met Apple' gebruikt, wordt een uniek, willekeurig e-mailadres aangemaakt, zodat uw persoonlijke e-mailadres privé blijft.

Uw e-mailadres delen of privé houden

Wanneer een app of website vraagt om uw e-mailadres terwijl u uw account configureert met 'Log in met Apple', hebt u twee opties:

1. Kies 'Deel mijn e-mail' om uw persoonlijke e-mailadres te delen met de ontwikkelaar van een app of website. Als u bekend bent met de app en als u het goed vindt dat u geïdentificeerd kunt worden aan de hand van uw e-mailadres, kunt u 'Deel mijn e-mail' kiezen.
  2. Kies 'Verberg mijn e-mail' om uw persoonlijke e-mailadres te verbergen en in plaats daarvan een uniek, willekeurig e-mailadres te delen. Als u nog niet bekend bent met de ontwikkelaar of als u behoefte hebt aan meer privacy, kunt u 'Verberg mijn e-mail' kiezen.

Wanneer u 'Verberg mijn e-mail' kiest

Er wordt een uniek, willekeurig e-mailadres aangemaakt, zodat uw persoonlijke e-mailadres niet wordt gedeeld met de ontwikkelaar van de app of website tijdens het configureren van het account en het inloggen. Dit adres is uniek voor u en de ontwikkelaar en heeft deze indeling: <unieke-alfanumerieke-string>@privaterelay.appleid.com

Bijvoorbeeld, als j.appleseed@icloud.com uw Apple ID is, kan uw unieke, willekeurige e-mailadres voor een bepaalde app er uitzien als dpdcnf87nu@privaterelay.appleid.com. Dit unieke doorgifte-adres kan alleen worden gebruikt voor communicatie via de specifieke app- of website-ontwikkelaar waarvoor u de account hebt aangemaakt. Het kan niet worden hergebruikt voor andere apps of voorzieningen.

Berichten die door de ontwikkelaar van de app of website naar dit adres worden verstuurd, worden automatisch doorgestuurd naar uw persoonlijke e-mailadres via onze service voor private e-maildoorgifte. U kunt deze e-mails direct lezen en beantwoorden en uw persoonlijke adres nog steeds privé houden.

Wij lezen of verwerken geen inhoud van de e-mailberichten die onze doorgifteservice passeren, behalve om een standaard spamfilter toe te passen dat vereist is om onze status van vertrouwde e-mailprovider te behouden. Alle e-mailberichten worden van onze doorgifteservers verwijderd nadat deze bij u zijn afgeleverd, gewoonlijk binnen een paar seconden.

U kunt op elk gewenst moment het e-mailadres wijzigen dat doorgestuurde berichten van een ontwikkelaar ontvangt. Of u kunt ervoor kiezen om het doorsturen van e-mails uit te schakelen om de ontvangst van berichten van een ontwikkelaar stop te zetten. U kunt er ook voor kiezen om uw persoonlijke e-mailadres direct via de app of website van een ontwikkelaar te delen.