Als u een waarschuwing voor vloeistofdetectie op uw iPhone ziet

Wanneer u een Lightning-kabel of een accessoire aansluit op uw iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR of een nieuwere iPhone, kan uw iPhone u waarschuwen als er vloeistof in uw Lightning-poort wordt gevonden.

Als u een van deze waarschuwingen ziet, heeft uw iPhone vloeistof gedetecteerd in de Lightning-poort of op de Lightning-kabel of een Lightning-accessoire. Om uw iPhone en het accessoire te beschermen is opladen en het aansluiten van een accessoire niet mogelijk totdat de Lightning-poort en het accessoire weer droog zijn.

Opladen niet mogelijk: verschijnt wanneer u de iPhone op een oplader aansluit en er vloeistof wordt gedetecteerd.

Vloeistof gedetecteerd in Lightning-connector: verschijnt wanneer u een accessoire aansluit op de iPhone dat de iPhone niet oplaadt en waarbij vloeistof gedetecteerd wordt.

Als u uw iPhone oplaadt terwijl de Lightning-poort nat is, kunnen de pinnen op de Lightning-poort of de kabel corroderen en permanent beschadigd raken of niet langer werken, waardoor er verbindingsproblemen ontstaan voor een iPhone of accessoire.

Hoewel u uw iPhone niet moet opladen wanneer deze nat is, kunt u de iPhone nodig hebben in een noodgeval. Als u uw iPhone opnieuw verbindt met de Lightning-kabel of het Lightning-accessoire, hebt u de optie om bij een noodgeval de vloeistofdetectie te negeren en uw iPhone toch op te laden.

Als u een draadloze oplader hebt, kunt u die nog steeds gebruiken om uw iPhone op te laden. Voor de beste resultaten moet u er voor zorgen dat de iPhone droog is voordat u deze op uw Qi-gecertificeerde oplader plaatst. Lees hier meer over het draadloos opladen van een iPhone.

Als uw iPhone of Lightning-accessoire nat is

Koppel alle kabels of accessoires los. Sluit ze pas weer aan als ze helemaal droog zijn.

Een iPhone drogen:

1. Tik de iPhone voorzichtig tegen uw hand met de Lightning-connector naar onder gericht om overtollige vloeistof te verwijderen. Laat de iPhone achter in een droge ruimte met enige luchtstroom.
  2. Laat de iPhone ten minste 30 minuten drogen voor u deze probeert op te laden met een Lightning-kabel of op een Lightning-accessoire aansluit.
  3. Als u de waarschuwing opnieuw ziet, zit er nog steeds vloeistof in de Lightning-poort of onder de pinnen van de Lightning-kabel. Laat de iPhone tot een dag lang achter in een droge ruimte met enige luchtstroom. U kunt gedurende deze tijd opnieuw proberen om de iPhone op te laden of een Lightning-accessoire aan te sluiten. Het kan tot 24 uur duren voordat de iPhone helemaal droog is.

Een aantal dingen die u niet moet doen:

• Droog uw iPhone niet met een externe warmtebron of perslucht.
  • Plaats geen vreemde voorwerpen in de Lightning-connector, zoals wattenstaafjes of papieren doekjes.
  • Leg uw iPhone niet in een zak met rijst. Kleine stukjes rijst kunnen uw iPhone beschadigen als u dat wel doet.

Als uw iPhone en Lightning-accessoire niet nat zijn

Als u deze waarschuwing elke keer ziet wanneer u een kabel of accessoire aansluit, is die kabel of dat accessoire mogelijk beschadigd. Neem contact op met de fabrikant.

Als u deze waarschuwing elke keer ziet wanneer u een Apple Lightning-kabel of -accessoire aansluit, neemt u contact op met Apple Support.