Apple Music gebruiken met je Android-apparaten

Neem een abonnement op Apple Music en stream miljoenen nummers. Stream muziek naar je tv met Chromecast. Luister naar je favoriete muziek in de auto met Android Auto. En nog veel meer, allemaal met Apple Music op Android.

Download de Apple Music-app

Om de Apple Music-app te downloaden, heb je een Android-telefoon of -tablet nodig met Android 5.0 Lollipop of hoger, of een Chromebook die Android-apps ondersteunt.

Ga naar Google Play om de Apple Music-app te downloaden.

Een abonnement nemen op Apple Music

Stream miljoenen nummers. Ontvang exclusieve afspeellijsten en passende aanbevelingen voor muziek. En luister op elk apparaat met de Apple Music-app.

Lees hoe je een abonnement kunt nemen op Apple Music op je Android-apparaat.

Als je al een abonnement hebt, log je in met je Apple ID.

1. Open de Apple Music-app.
  2. Als je een aanbod voor een proefabonnement ziet, tik je rechtsboven op 'Log in'. Of tik op de knop 'Meer' de knop 'Meer' en vervolgens op 'Log in'.
  3. Voer de Apple ID en het wachtwoord in die je voor Apple Music gebruikt.

Een Apple Music-gezinsabonnement delen

Op je Android-apparaat kun je 'Delen met gezin' gebruiken om een Apple Music-gezinsabonnement met een gezinsgroep te delen en te beheren. Of je kunt lid worden van de gezinsgroep van iemand anders om dat abonnement te delen.

Lees hoe je 'Delen met gezin' gebruikt met Apple Music op je Android-apparaat.

Muziek streamen van Apple Music naar je Chromecast-apparaat

1. Zorg ervoor dat uw Android-apparaat en Chromecast-apparaat met hetzelfde wifinetwerk zijn verbonden.
  2. Open de Apple Music-app.
  3. Tik bovenaan het scherm op de Cast-knop .
  4. Tik op je Chromecast-apparaat.
  5. Speel muziek af.

Als je hulp nodig hebt met je Chromecast, ga je naar Google Support.

Niet alle typen inhoud in Apple Music ondersteunen casten en niet alle Chromecast-apparaten worden ondersteund.

Apple Music gebruiken met Android Auto

Met Android Auto kun je naar Apple Music luisteren in je auto en op het display van je auto regelen wat er wordt afgespeeld.

1. Download Android Auto van Google Play op je Android-apparaat.
  2. Verbind je Android-apparaat met je auto.
  3. Open Android Auto via het display van je auto.
  4. Open de Apple Music-app in Android Auto en speel muziek af.

Hulp nodig met Android Auto? Ga naar Google Support.

Android Auto vereist Apple Music voor Android 2.6.

De beschikbaarheid van Apple Music kan per land of regio verschillen. Lees hier wat er in jouw land of regio beschikbaar is.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.