Maak een nieuw iMovie-project

Ontdek hoe u een nieuw project kunt maken en er materiaal aan kunt toevoegen op uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac.

Een nieuw iMovie-project maken op uw iPhone of iPad

1. Tik in de Projectenkiezer op de plusknop . Als u bezig bent met het bewerken van een film, tikt u op 'Gereed' en vervolgens op 'Projecten' om de Projectenkiezer te openen.
  2. Tik op 'Film'. Het 'Momenten'-scherm verschijnt. Video's en foto's uit de fotobibliotheek van uw Foto's-app zijn hier georganiseerd als momenten, alle videofragmenten en foto's van een bepaalde dag of evenement.
    U kunt ook op 'Trailer' tikken om ingebouwde sjablonen te gebruiken om een trailer met uw eigen video's en foto's te maken.
  3. Houd miniatuurafbeeldingen ingedrukt om een voorbeeld van een foto op groter formaat of een voorvertoning van een videofragment te zien.
  4. Tik op afzonderlijke videofragmenten of foto's die u aan uw film wilt toevoegen of tik op 'Selecteer' om een volledig moment te kiezen. Geselecteerde items hebben een vinkje. Als u geen media van uw fotobibliotheek wilt toevoegen, gaat u naar stap 6.
  5. Tik op 'Media' en vervolgens op een andere map om door videofragmenten, foto's en albums te bladeren.
  6. Tik op 'Maak film'. Uw nieuwe project wordt geopend. Door u geselecteerde video's en foto's verschijnen op de tijdbalk. Als u geen video's of foto's hebt toegevoegd, is de tijdbalk leeg.

U kunt altijd video's en foto's toevoegen nadat u het project hebt aangemaakt. In iMovie op iPhone of iPad wordt de kwaliteit van uw film bepaald door het fragment met de hoogste kwaliteit. Als u bijvoorbeeld een 4K-videofragment aan uw project toevoegt, kunt u het project in 4K-resolutie delen als het af is.

Direct in iMovie opnemen.

Een video of foto direct van uw camera op uw iPhone of iPad toevoegen aan uw iMovie-project.

1. Terwijl uw project is geopend in iMovie, scrolt u door de tijdbalk totdat de afspeelkop (de verticale witte lijn) zich op het punt bevindt waar u de afbeelding of het videofragment wilt toevoegen.
  2. Op iPhone tikt u op de plusknop en vervolgens op de cameraknop . Op iPad tikt u op de cameraknop
  3. Gebruik de regelaars op de camera om instellingen zoals flits en resolutie in te stellen en tik vervolgens op de opnameknop .
  4. Als u een videofragment opneemt, tik op de stopknop als u klaar bent. Als u een foto hebt gemaakt, gaat u door naar de volgende stap.
  5. Tik op 'Gebruik video' of 'Gebruik foto' om het videofragment of de foto op de tijdbalk van uw project te plaatsen. U kunt ook op 'Opnieuw' tikken om de video of foto opnieuw te maken.

De iMovie-tijdbalk opent met het nieuwe fragment op de plek waar de afspeelkop zich bevond.

Een nieuw iMovie-project maken op uw Mac

1. Klik in de Projectenkiezer op 'Nieuw project'. Als u bezig bent met het bewerken van een film, klikt u op de Projectenknop in de knoppenbalk. Klik nogmaals op 'Projecten' om de Projectenkiezer te openen.
  2. Klik op 'Film'. Uw nieuwe project wordt geopend en u ziet de kiezer, het weergavevenster en de tijdbalk.
    U kunt ook op 'Trailer' klikken om ingebouwde sjablonen te gebruikenom een trailer met uw eigen video's en foto's te maken.
  3. Nadat u uw project hebt aangemaakt, kunt u fragmenten toevoegen van evenementen in de bibliotheeklijst of videofragmenten en foto's toevoegen van de bibliotheek van uw Foto's-app. U kunt ook videofragmenten, foto's en andere media importeren vanuit andere bronnen:

Sleep fragmenten van de iMovie-kiezer naar de tijdbalk van uw project om uw eigen film te maken. U kunt ook fragmenten direct vanuit de Finder of het bureaublad van uw Mac naar de tijdbalk slepen.