Zoek mijn configureren op een iPhone, iPad, iPod touch of Mac

Zorg ervoor dat u Zoek mijn configureert, zodat u een verloren apparaat of object kunt vinden, zoals uw gekoppelde AirPods, Apple Watch of een persoonlijk voorwerp waaraan een AirTag is bevestigd.

Zoek mijn inschakelen op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de Instellingen-app.
  2. Tik op uw naam en tik vervolgens op 'Zoek mijn'.
  3. Als u wilt dat uw vrienden en familie weten waar u bent, schakelt u 'Deel mijn locatie' in.
  4. Tik op 'Zoek mijn [apparaat]' en schakel vervolgens 'Zoek mijn [apparaat]' in.
    Op de iPhone kunt u Zoek mijn inschakelen in de app Instellingen.
  5. Schakel 'Zoek mijn-netwerk' in om uw apparaat ook te kunnen zien als het offline is.*
  6. Schakel 'Stuur laatste locatie' in om de locatie van uw apparaat naar Apple te laten sturen wanneer de batterij weinig lading heeft.

Als u een zoekgeraakt apparaat wilt kunnen vinden op een kaart, controleert u of 'Locatievoorzieningen' is ingeschakeld. Ga hiervoor naar 'Instellingen' > 'Privacy en beveiliging' > 'Locatievoorzieningen' en schakel 'Locatievoorzieningen' in.

* Het Zoek mijn-netwerk is een versleuteld, anoniem netwerk van honderden miljoenen Apple apparaten dat u kan helpen bepalen waar uw apparaat zich bevindt.

Uw AirPods, Apple Watch of Beats-product toevoegen aan Zoek mijn

Als uw AirPods, Apple Watch of ondersteund Beats-product gekoppeld zijn met uw iPhone, worden deze apparaten automatisch geconfigureerd wanneer u Zoek mijn iPhone inschakelt.

Om er zeker van te zijn dat u uw apparaten kunt vinden, zelfs als ze zijn uitgeschakeld of losgekoppeld, controleert u of 'Zoek mijn-netwerk' is ingeschakeld.

'Zoek mijn-netwerk' inschakelen voor AirPods Pro of AirPods Max

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Bluetooth'.
  2. Tik op de infoknop  naast uw apparaat in de lijst.
  3. Scrol omlaag naar 'Zoek mijn-netwerk'.
  4. 'Zoek mijn-netwerk' moet ingeschakeld zijn.

'Zoek mijn-netwerk' inschakelen voor Apple Watch

1. Open Instellingen op de Apple Watch.
  2. Tik op uw naam.
  3. Scrol omlaag totdat u uw Apple Watch ziet.
  4. Tik op de naam van uw Watch en vervolgens op 'Zoek mijn Watch'.
  5. 'Zoek mijn-netwerk' moet ingeschakeld zijn.

Een AirTag of ondersteund product van derden toevoegen aan Zoek mijn

Een leren kaarthouder voor iPhone toevoegen aan Zoek mijn

Zoek mijn inschakelen op een Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'. In eerdere versies van macOS kiest u het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op uw naam en klik vervolgens op 'iCloud'. Klik in eerdere versies van macOS op 'Apple ID' en vervolgens op 'iCloud'.
  3. Scrol naar beneden, klik op 'Zoek mijn' en klik vervolgens op 'Schakel in'.
    Zoek mijn Mac inschakelen
  4. Om er zeker van te zijn dat u uw Mac kunt vinden als u deze bent verloren of als deze is gestolen, controleert u of 'Zoek mijn Mac' is ingeschakeld en of 'Zoek mijn-netwerk' is ingeschakeld.* Klik in eerdere versies van macOS op 'Opties' om te controleren of beide opties zijn ingeschakeld.
    Op een Mac controleren of 'Zoek mijn-netwerk' is ingeschakeld

Als u een zoekgeraakt apparaat wilt kunnen vinden op een kaart, controleert u of 'Locatievoorzieningen' is ingeschakeld:

• macOS Ventura: ga naar 'Systeeminstellingen' > 'Privacy en beveiliging' > 'Locatievoorzieningen'. Klik naast 'Systeemvoorzieningen' op 'Details' en zorg ervoor dat 'Locatievoorzieningen' is ingeschakeld voor Zoek mijn.
  • Eerdere versies van macOS: ga naar 'Systeemvoorkeuren' > 'Beveiliging en privacy', klik vervolgens op het tabblad 'Privacy'. Als het hangslot linksonder is vergrendeld, klikt u erop en voert u de naam en het wachtwoord van de beheerder in. Selecteer vervolgens 'Locatievoorzieningen', selecteer het aankruisvak 'Locatievoorzieningen' en zorg ervoor dat het aankruisvak naast 'Zoek mijn' is geselecteerd.

* Het Zoek mijn-netwerk is een versleuteld, anoniem netwerk van honderden miljoenen Apple apparaten dat u kan helpen bepalen waar uw apparaat zich bevindt.

De beschikbaarheid en functies van Zoek mijn kunnen per land of regio verschillen.