'Zoek mijn' configureren op uw iPhone, Mac en andere apparaten

Met iOS 13, iPadOS en macOS Catalina kunt u de Zoek mijn-app gebruiken om vrienden of familie te vinden, uw locatie te delen of een vermist apparaat terug te vinden. Zo gaat u aan de slag.

De Zoek mijn-app combineert 'Zoek mijn iPhone' en 'Zoek mijn vrienden' in één enkele app, die wordt meegeleverd met iOS 13, iPadOS en macOS Catalina. U kunt de app vinden met 'Zoek' op de iPhone, iPad of iPod touch of 'Spotlight' op de Mac. Ook op iCloud.com kunt u uw locatie delen of zoekgeraakte apparaten opsporen.

Als u iOS 13, iPadOS, macOS Catalina of watchOS 6 niet hebt, kunt u Zoek mijn iPhone en Zoek mijn vrienden configureren en gebruiken in plaats van 'Zoek mijn', of iCloud.com gebruiken om uw apparaat te zoeken.

Aan de slag met de Zoek mijn-app op een iPhone, iPad of iPod touch

Vind eenvoudig uw vrienden en familie. Deel uw locatie met anderen, laat hen hun locatie met u delen en vind vermiste apparaten terug. Alles met de Zoek mijn-app.

Locatievoorzieningen inschakelen

1. Open Instellingen.
  2. Scrol omlaag en selecteer 'Privacy'.
  3. Kies 'Locatievoorzieningen'.
  4. Schakel 'Locatievoorzieningen' in.

'Deel mijn locatie' inschakelen

Als u wilt dat uw vrienden en familie weten waar u bent, schakelt u 'Deel mijn locatie' in op uw iPhone, iPad of iPod touch. Als zij hun locatie ook delen, kunt u ook zien waar zij zijn.

1. Open de Instellingen-app en selecteer [uw naam].
  2. Kies 'Zoek mijn'.
  3. Schakel 'Deel mijn locatie' in.

Als u 'Delen met gezin' configureert, kunt u de leden van uw groep voor 'Delen met gezin' zien waarmee u uw locatie deelt.

Wanneer u 'Deel mijn locatie' hebt ingeschakeld, kunt u hier lezen hoe u Zoek mijn configureert en gebruikt om uw locatie te delen.

Gezinsleden die werken met apparaten met iOS 12 of lager, macOS Mojave of lager of watchOS 3 t/m 5, moeten 'Zoek mijn vrienden' configureren en gebruiken om hun locatie te delen met vrienden en familie.

Zoek mijn [apparaat] inschakelen

1. Open de Instellingen-app en selecteer [uw naam].
  2. Kies 'Zoek mijn', selecteer 'Zoek mijn [apparaat]' en schakel 'Zoek mijn [apparaat]' in.
  3. Schakel 'Schakel 'Offline zoeken' in' in om uw apparaat ook te zien wanneer het offline is.
  4. Schakel 'Stuur laatste locatie' in om de locatie van uw apparaat naar ons te laten sturen wanneer de batterij weinig lading heeft.

Als uw Apple Watch en uw AirPods zijn gekoppeld met uw apparaat, worden deze automatisch geconfigureerd wanneer u 'Zoek mijn [apparaat]' inschakelt.

Uw kaartinstellingen kiezen

Kies uw favoriete kaartweergave in de Zoek mijn-app. U kunt zelfs afstanden op de kaart weergeven als mijlen of kilometers.

Een kaartweergave kiezen

1. Open de Zoek mijn-app.
  2. Selecteer het informatiesymbool .
  3. Kies onder 'Kaartweergave' de weergave die u wilt zien. U kunt kiezen uit 'Kaart', 'Hybride' of 'Satelliet'.

Een afstandsinstelling voor de kaart kiezen

1. Open de Zoek mijn-app.
  2. Selecteer het informatiesymbool .
  3. U kunt onder 'Afstand' de optie 'Mijl' of 'Kilometer' kiezen.

Aan de slag met de Zoek mijn-app op een Mac

Vind eenvoudig uw vrienden en familie. Deel uw locatie met anderen, laat hen hun locatie met u delen en vind vermiste apparaten terug. Alles met de Zoek mijn-app.

Locatievoorzieningen inschakelen

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Beveiliging en privacy' en vervolgens op de tab 'Privacy'.
  3. Als het hangslot linksonder is vergrendeld , klikt u erop en voert u de naam en het wachtwoord van de beheerder in.
  4. Selecteer 'Locatievoorzieningen'.
  5. Selecteer het aankruisvak 'Schakel locatievoorzieningen in'.
  6. Selecteer het aankruisvak naast 'Zoek mijn' in de lijst van apps onder 'Locatievoorzieningen'.

'Zoek mijn Mac' inschakelen

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Apple ID' en vervolgens op 'iCloud'.
  3. Selecteer het aankruisvak om 'Zoek mijn Mac' in te schakelen.

Wanneer u 'Zoek mijn [apparaat]' hebt ingeschakeld, leest u hier hoe u een zoekgeraakt apparaat vindt met 'Zoek mijn'.

Op een apparaat met iOS 12 of lager of macOS Mojave of lager configureert en gebruikt u 'Zoek mijn iPhone'.

Uw kaartinstellingen kiezen

Kies uw favoriete kaartweergave in de Zoek mijn-app. U kunt zelfs afstanden op de kaart weergeven als mijlen of kilometers.

Een kaartweergave kiezen

1. Open de Zoek mijn-app.
  2. Selecteer 'Weergave' in de menubalk.
  3. Klik op 'Weergave' en kies vervolgens 'Kaart', 'Hybride' of 'Satellietweergave'.

Een afstandsinstelling voor de kaart kiezen

1. Open de Zoek mijn-app.
  2. Selecteer 'Weergave' in de menubalk.
  3. Klik op 'Afstand' en kies 'Mijl' of 'Kilometer'.