Zoek mijn configureren op uw iPhone, Mac, AirPods of andere apparaten

Als u een zoekgeraakt apparaat wilt vinden, vrienden en familieleden wilt zoeken of uw locatie wilt delen, moet u eerst Zoek mijn configureren.

Zoek mijn-symbool

Nadat u Zoek mijn hebt geconfigureerd, kunt u een zoekgeraakt of gestolen apparaat vinden en zelfs een vriend helpen zijn of haar zoekgeraakt apparaat te vinden. U kunt ook uw locatie delen met vrienden, familieleden en contacten, vragen om de locatie van een vriend te volgen of een routebeschrijving naar de locatie van een vriend opvragen.

Zoek mijn inschakelen op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Op een iPhone, iPad of iPod touch opent u de Instellingen-app.
  2. Tik op uw naam.
  3. Tik op 'Zoek mijn'.
  4. Als u wilt dat uw vrienden en familie weten waar u bent, schakelt u 'Deel mijn locatie' in.
  5. Tik op 'Zoek mijn [apparaat]' en schakel vervolgens 'Zoek mijn [apparaat]' in.
  6. Schakel 'Zoek mijn-netwerk' in om uw apparaat ook te zien als het offline is.*
  7. Schakel 'Stuur laatste locatie' in om de locatie van uw apparaat naar Apple te laten sturen wanneer de batterij weinig lading heeft.

Als u een zoekgeraakt apparaat wilt kunnen vinden op een kaart, controleert u of 'Locatievoorzieningen' is ingeschakeld. Ga hiervoor naar 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Locatievoorzieningen' en schakel 'Locatievoorzieningen' in.

* Het Zoek mijn-netwerk is een versleuteld, anoniem netwerk van miljoenen Apple-apparaten waarmee u uw apparaat kunt lokaliseren.

Uw AirPods of Apple Watch toevoegen aan Zoek mijn

Als uw AirPods of Apple Watch zijn gekoppeld met uw iPhone, worden ze automatisch geconfigureerd wanneer u 'Zoek mijn iPhone' inschakelt.

Zoek mijn inschakelen op een Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Beveiliging en privacy' en vervolgens op het tabblad 'Privacy'.
  3. Als het hangslot linksonder is vergrendeld , klikt u erop en voert u de naam en het wachtwoord van de beheerder in.
  4. Selecteer 'Locatievoorzieningen'.
  5. Selecteer het aankruisvak 'Schakel locatievoorzieningen in'.
  6. Klik naast 'Systeemvoorzieningen' op 'Details'.
  7. Zorg ervoor dat het aankruisvak naast 'Zoek mijn Mac' is geselecteerd.
  8. Klik op 'Gereed' en keer terug naar het hoofdvenster van 'Systeemvoorkeuren'.
  9. Klik op 'Apple ID' en vervolgens op 'iCloud'.
  10. Selecteer het aankruisvak naast 'Zoek mijn Mac'.
    Mac met het aankruisvak 'Zoek mijn Mac' in 'Systeemvoorkeuren'.

Als u iOS 12 of lager, of macOS Mojave of lager hebt

De Zoek mijn-app is een combinatie van 'Zoek mijn iPhone' en 'Zoek mijn vrienden' in één enkele app, die wordt meegeleverd met iOS 13, iPadOS en macOS Catalina of hoger. Dit is wat u moet doen als u geen iOS 13, iPadOS, macOS Catalina of watchOS 6 of hoger hebt: