Documenten scannen op een iPhone, iPad of iPod touch met de Notities-app

Met Notities kunt u documenten scannen en een handtekening toevoegen, of handmatig een document ondertekenen op een iPhone, iPad of iPod touch.

Een document scannen

1. Open een notitie of maak een nieuwe notitie aan.
  2. Tik op  en tik op 'Scan documenten'.
  3. Plaats uw document in het zicht van de camera op uw apparaat.
  4. Als het apparaat in de automatische modus staat, wordt het document automatisch gescand. Als u handmatig een scan moet vastleggen, tikt u op  of op een van de Volume-knoppen.
  5. Sleep de hoeken om de scan aan te passen aan de pagina en tik op 'Behoud scan'.
  6. U kunt extra scans toevoegen aan het document of op 'Bewaar' tikken wanneer u klaar bent.

Lees hoe u Continuïteitscamera gebruikt om notities te scannen vanuit uw iPhone of iPad naar uw Mac.

Een document ondertekenen

1. Tik op het document in de notitie.
  2. Tik op  en vervolgens op 'Markeringen'.
  3. Om uw handtekening toe te voegen, tikt u op  en vervolgens op 'Handtekening'. Om uw document handmatig te ondertekenen, selecteert u een hulpmiddel dat u wilt gebruiken en ondertekent u het met uw vinger of met Apple Pencil op een compatibele iPad.
  4. Tik op 'Gereed'.

Meer doen met Notities