Documenten scannen op uw iPhone of iPad

Met de Notities-app kunt u documenten scannen en handtekeningen toevoegen op uw iPhone of iPad.

Een gebruiker scant een contract voor muzieklessen op een iPhone.

Een document scannen

1. Open Notities en selecteer een notitie of maak een nieuwe.
  2. Tik op de cameraknop Tik op de cameraknop om te beginnen met het scannen van een document in Notities en tik op ‘Scan Documenten’ ‘Scan documenten’-symbool.
  3. Plaats uw document in het zicht van de camera.
  4. Als het apparaat in de automatische modus staat, wordt het document automatisch gescand. Als u een scan handmatig moet uitvoeren, tikt u op de sluiterknop tik op de sluiterknop om te scannen of op een van de volumeknoppen. Sleep vervolgens de hoeken om de scan aan te passen aan de pagina en tik op 'Behoud scan'.
  5. Tik op 'Bewaar' of voeg extra scans toe aan het document.

Lees hoe u Continuïteitscamera gebruikt om notities te scannen vanuit uw iPhone of iPad naar uw Mac.

In Notities op de iPhone kunt u Markeringen gebruiken om een gescand document te ondertekenen.

Een document ondertekenen

1. Open Notities en tik op het document in de notitie.
  2. Tik op de deelknop Deelknop en vervolgens op ‘Markeringen’ 'Markeringen'-symbool.
  3. Tik op de knop 'Voeg toe' knop 'Voeg toe’, tik op 'Handtekening’ ‘Handtekening’-symbool en voeg een opgeslagen handtekening toe of maak een nieuwe handtekening. Vervolgens kunt u de grootte van het handtekeningvak aanpassen en het op de gewenste plaats in het document zetten.
  4. Tik op 'Gereed'.

Om uw document handmatig te ondertekenen, volgt u stappen 1 en 2, selecteert u een hulpmiddel dat u wilt gebruiken en ondertekent u het document met uw vinger of met een Apple Pencil op een compatibele iPad.

Meer doen met Notities