Shazam gebruiken om nummers te herkennen en nieuwe muziek te ontdekken

Gebruik Shazam om te weten te komen wat u hoort op de radio, in een winkel of ergens anders waar u een nummer hoort. Ga vervolgens naar de Shazam-bibliotheek met de gevonden nummers en ontdek nieuwe muziek op basis van wat u geshazamd hebt.

Shazam herkent een nummer door er een unieke digitale vingerafdruk van te maken die vervolgens wordt vergeleken met één van de miljoenen nummers in de Shazam-database. U kunt Shazam gebruiken op uw iPhone, iPad, Mac en Apple Watch, maar ook op Android- en Wear OS-apparaten.

Muziek herkennen met Shazam

1. Open de Shazam-app op het apparaat.
  2. Tik of klik op de Shazam-knop  om de muziek om u heen te herkennen. Wanneer Shazam het nummer herkent, wordt het bewaard in uw Shazam-bibliotheek

Nadat u een nummer hebt gevonden, kunt u verbinding maken met Apple Music en andere muziekdiensten om naar uw Shazam te luisteren.

Als u niet beschikt over een internetverbinding, maakt de app nog steeds een unieke digitale vingerafdruk die wordt vergeleken met de Shazam-database zodra uw apparaat verbinding heeft met het internet. Als een nummer niet kan worden herkend, verdwijnt het uit uw nog openstaaande Shazams.

Auto Shazam gebruiken

Houd de Shazam-knop  ingedrukt om de muziek om u heen automatisch te herkennen. Wanneer Auto Shazam is ingeschakeld, vergelijkt Shazam wat u hoort met nummers in de Shazam-database, zelfs wanneer u overschakelt naar een andere app. Wat Shazam hoort, wordt niet bewaard.

U vindt de Shazams die met Auto Shazam zijn herkend in uw bibliotheek, gegroepeerd op datum.

Tik of klik op de Shazam-knop om Auto Shazam weer uit te schakelen.

Andere manieren om muziek te herkennen

• Zeg op de iPhone of iPad 'Hé, Siri' en vraag dan wat het nummer is.
  • Zeg op een Android-apparaat 'Ok Google' en vraag dan wat het nummer is.
  • Voeg de Shazam-widget toe op een iPhone via de dagweergave.
  • Gebruik Shazam op uw Apple Watch of Wear OS-apparaat om nummers te shazamen
  • Download Shazam voor Mac in de Mac App Store om muziek te herkennen vanuit de menubalk op uw Mac.

Eerdere Shazams bekijken

Nadat Shazam een nummer heeft herkend, wordt het nummer bewaard in uw Shazam-bibliotheek:

• Op een iPhone, iPad en op Android-apparaten veegt u naar de bibliotheek of tikt u op de knop 'Bibliotheek'  om uw vorige Shazams te zien.
  • Op de Mac verschijnen recente Shazams onder de Shazam-knop.
  • Op de Apple Watch worden recente Shazams weergegeven onder de Shazam-knop. Ze worden ook bewaard in uw Shazam-bibliotheek op de gekoppelde iPhone.
  • Maak een Shazam-account aan om toegang te krijgen tot al uw vorige Shazams. U ziet dan uw Shazams op shazam.com/nl/myshazam en op andere apparaten waarop u inlogt.

De instellingen wijzigen

Ga in de Shazam-app voor iOS of Android naar de bibliotheek en tik vervolgens op het tandwielsymbool . Hier kunt u de instellingen voor Shazam aanpassen:

• Meldingen van Shazam beheren.
  • Om Shazam automatisch te laten luisteren wanneer de app wordt geopend, schakelt u 'Shazam op app starten' in.
  • In Android kunt u Pop-Up Shazam bedienen.

Instellingen van de microfoon op een iPhone, iPad of iPod touch

Shazam heeft toegang nodig tot de microfoon op uw apparaat om te horen waar u naar luistert. Open op een iPhone of iPad de app Instellingen, scroll naar beneden naar de geïnstalleerde apps en tik op 'Shazam'. Zet vervolgens de optie 'Microfoon' aan. Als u geen optie 'Microfoon' ziet, zijn er mogelijk beperkingen ingesteld voor de privacy-instellingen.

Hulp krijgen

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op met Apple Support.