Shazam gebruiken met Apple Music, Snapchat en meer

U kunt naar Shazams luisteren met Apple Music of andere muziekdiensten. U kunt Shazam ook gebruiken met Snapchat.

Uw Shazams beluisteren

Nadat u nummers met Shazam hebt geïdentificeerd, veegt u naar de bibliotheek om uw vorige Shazams te bekijken. U kunt dan deze diensten gebruiken om uw Shazams te beluisteren.

Apple Music

Tik op de Apple Music-knop bij een Shazam om dat nummer te beluisteren in Apple Music. Als u een abonnement hebt op Apple Music, worden nummers die u shazamt automatisch toegevoegd aan de afspeellijst 'Mijn Shazam-nummers' in de Muziek-app. Als u een Shazam wilt toevoegen aan een andere afspeellijst, tikt u op 'Zet in' naast een Shazam en tikt u vervolgens op de afspeellijst waaraan u het nummer wilt toevoegen. Als u nog geen abonnement hebt, leest u hier hoe u zich kunt abonneren op Apple Music.

Als u geen nummers kunt toevoegen aan een afspeellijst, controleert u of uw muziekbibliotheek wordt gesynchroniseerd met Apple Music. Als u niet wilt dat Shazam automatisch nummers toevoegt aan Apple Music, tikt u in Shazam op een iPhone of iPad op de knop 'Bibliotheek' , tikt u op de instellingenknop en schakelt u vervolgens 'Voeg Shazams automatisch toe aan Apple Music' in.

Spotify

Als Spotify op uw apparaat staat, kunt u Shazam ook koppelen aan uw Spotify-account. Tik op de instellingenknop  bovenaan de bibliotheek, en tik vervolgens op 'Verbinding maken' naast Spotify. Spotify wordt de standaard streamingdienst voor de Shazam-app. Nadat u Shazam hebt gekoppeld aan uw Spotify-account, kunt u nog steeds luisteren naar uw Shazams:

• Tik in Shazam op de afspeelknop naast een nummer om naar een voorbeeldweergave van 30 seconden te luisteren.
  • Om in Spotify te luisteren, tikt u op 'Spotify' naast een nummer om de Spotify-app te openen.
  • Luister naar eerdere Shazams in de afspeellijst 'Mijn Shazam-nummers' in de Spotify-app.

U kunt ook al uw Shazams toevoegen aan afspeellijsten in Spotify zonder de app te verlaten. Tik op 'Zet in' naast een Shazam en tik vervolgens op de afspeellijst waaraan u het nummer wilt toevoegen.

Deezer

Als Deezer op uw apparaat staat, kunt u nummers ook openen met uw Deezer-account. Tik op de knop 'Meer'  naast een Shazam en kies vervolgens 'Open in Deezer'.

Google Play Music

Om een Shazam in Google Play Music te beluisteren, tikt u op de knop 'Meer'  naast een Shazam en kiest u vervolgens 'Open in Google Play Music'.

Google Play is niet beschikbaar in Shazam op een iPhone, iPad of iPod touch.

Nummers kopen die Shazam heeft herkend

Op een iPhone en iPad kunt u nummers kopen in de iTunes Store, ongeacht of u wel of niet een Apple Music-abonnement hebt. Op Android-apparaten kunt u nummers kopen in Google Play Music.

1. Veeg in Shazam naar de bibliotheek.
  2. Tik op het nummer dat u wilt kopen om het te openen in Shazam.
  3. Tik op de knop 'Meer' .
  4. Tik op 'Koop op iTunes'.

Shazam gebruiken in Snapchat

Shazam is ingebouwd in Snapchat: om Shazam te gebruiken in Snapchat, hoeft u dus geen Shazam-app of Shazam-account te hebben.

• Om een nummer met Shazam in Snapchat te herkennen, opent u het camerascherm en houdt u dit scherm ingedrukt om een nummer te shazamen. U kunt uw nieuwe ontdekking als een Snap verzenden.
  • Om uw vorige Shazams in Snapchat te bekijken, gaat u naar de instellingen van Snapchat en tikt u vervolgens op 'Shazam' onder 'Aanvullende diensten'.