Shazam gebruiken met Apple Music, Snapchat en meer

Luister naar uw Shazams met Apple Music of andere muziekdiensten. U kunt Shazam ook gebruiken met Snapchat.

Uw Shazams beluisteren

Nadat u een nummer hebt gevonden, tikt u op de afspeelknop naast een Shazam om naar een voorbeeld te luisteren. Als u het hele nummer wilt beluisteren, koppelt u Shazam aan Apple Music of een andere muziekstreamingdienst die Shazam ondersteunt.

Scherm met Shazam-resultaat op een iPhone

Apple Music

Tik op de Apple Music-knop bij een Shazam om dat nummer te beluisteren in Apple Music. Als u een abonnement op Apple Music hebt, kunnen nummers die u shazamt automatisch worden toegevoegd aan de afspeellijst 'Mijn Shazam-nummers' in de Muziek-app. Veeg in de Shazam-app op een iPhone of iPad omhoog naar 'Mijn muziek' vanuit het hoofdscherm van Shazam, tik op de knop 'Instellingen'  en schakel 'Sync Shazams to Apple Music' (Synchroniseer Shazams met Apple Music) in.

U kunt een Shazam ook aan een andere Apple Music-afspeellijst toevoegen zonder de Shazam-app te verlaten. Tik gewoon op 'Zet in' naast een Shazam en tik vervolgens op de afspeellijst. Als u nog geen abonnement hebt, leest u hier hoe u zich kunt abonneren op Apple Music.

Als u geen nummers kunt toevoegen aan een afspeellijst, controleert u of uw muziekbibliotheek wordt gesynchroniseerd met Apple Music.

Spotify

Als u de Spotify-app op uw apparaat hebt, kunt u Shazam koppelen aan uw Spotify-account:

1. Veeg op de iPhone of iPad omhoog naar 'Mijn muziek' vanuit het hoofdscherm van Shazam. Veeg op een Android-apparaat naar links naar de bibliotheek vanuit het hoofdscherm van Shazam.
  2. Tik op de knop 'Instellingen'  en tik vervolgens op 'Verbinding maken' naast Spotify.
  3. Tik op 'Akkoord' in Spotify. Tik op 'OK' om uw Shazams automatisch te synchroniseren met de afspeellijst 'Mijn Shazam-nummers' in Spotify.

Nadat u Shazam aan uw Spotify-account hebt gekoppeld, kunt u naar uw Shazams luisteren:

• Als u het volledige nummer wilt beluisteren in Spotify, tikt u op 'Spotify' naast de Shazam.
  • Luister naar Shazams in de afspeellijst 'Mijn Shazam-nummers' in de Spotify-app.
    Als u er aanvankelijk niet voor hebt gekozen om uw Shazams met Spotify te synchroniseren, kunt u dat op elk moment alsnog doen in de instellingen van Shazam.

Deezer

Als Deezer op uw apparaat staat, kunt u nummers ook openen met uw Deezer-account. Tik op de knop 'Meer'  naast een Shazam en kies vervolgens 'Open in Deezer'.

YouTube Music

Om een Shazam in YouTube Music te beluisteren, tikt u op de knop 'Meer'  naast een Shazam en kiest u vervolgens 'Open in YouTube Music'.

YouTube Music is niet beschikbaar in Shazam op een iPhone, iPad of iPod touch.

Shazam gebruiken in Snapchat

Shazam is ingebouwd in Snapchat: om Shazam te gebruiken in Snapchat, hoeft u dus geen Shazam-app of Shazam-account te hebben.

• Om een nummer met Shazam in Snapchat te herkennen, opent u het camerascherm en houdt u dit scherm ingedrukt om een nummer te shazamen. U kunt uw nieuwe ontdekking als een Snap verzenden.
  • Om uw vorige Shazams in Snapchat te bekijken, gaat u naar de instellingen van Snapchat en tikt u vervolgens op 'Shazam' onder 'Aanvullende diensten'.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.