Shazam gebruiken met Apple Music, Snapchat en meer

U kunt naar Shazams luisteren met Apple Music of andere muziekdiensten. U kunt Shazam ook gebruiken met Snapchat.

Uw Shazams beluisteren

Nadat u nummers met Shazam hebt geïdentificeerd, veegt u naar de bibliotheek om uw vorige Shazams te bekijken. U kunt dan deze diensten gebruiken om uw Shazams te beluisteren.

Apple Music

Tik op de Apple Music-knop bij een Shazam om dat nummer te beluisteren in Apple Music. Nummers die u shazamt, worden automatisch toegevoegd aan de afspeellijst 'Mijn Shazam-nummers' in de Muziek-app. Als u nog geen abonnee bent, wordt u mogelijk gevraagd om lid te worden van Apple Music.

Spotify

Als Spotify op uw apparaat staat, kunt u Shazam ook koppelen aan uw Spotify-account. Tik op de instellingenknop  bovenaan de bibliotheek, en tik vervolgens op 'Verbinding maken' naast Spotify. Spotify wordt de standaard streamingdienst voor de Shazam-app.

Deezer

Als Deezer op uw apparaat staat, kunt u nummers ook openen met uw Deezer-account. Tik op de knop 'Meer'  naast een Shazam en kies vervolgens 'Open in Deezer'.

Google Play Music

Om een Shazam in Google Play Music te beluisteren, tikt u op de knop 'Meer'  naast een Shazam en kiest u vervolgens 'Open in Google Play Music'.

Nummers kopen die Shazam heeft herkend

Op een iPhone en iPad kunt u nummers kopen in de iTunes Store, ongeacht of u wel of niet een Apple Music-abonnement hebt. Op Android-apparaten kunt u nummers kopen in Google Play Music.

1. Veeg in Shazam naar de bibliotheek.
  2. Tik op het nummer dat u wilt kopen om het te openen in Shazam.
  3. Tik op de knop 'Meer' .
  4. Tik op 'Koop op iTunes'.

Shazam gebruiken in Snapchat

Shazam is ingebouwd in Snapchat: om Shazam te gebruiken in Snapchat, hoeft u dus geen Shazam-app of Shazam-account te hebben.

• Om een nummer met Shazam in Snapchat te herkennen, opent u het camerascherm en houdt u dit scherm ingedrukt om een nummer te shazamen. U kunt uw nieuwe ontdekking als een Snap verzenden.
  • Om uw vorige Shazams in Snapchat te bekijken, gaat u naar de instellingen van Snapchat en tikt u vervolgens op 'Shazam' onder 'Aanvullende diensten'.