Over meerdere iTunes-bibliotheken en de macOS Catalina-bèta

In de oorspronkelijke bètaversie van macOS Catalina wordt schakelen tussen verschillende iTunes-bibliotheken niet ondersteund. Als u meerdere iTunes-bibliotheken hebt en de bèta installeert, doet u het volgende.

Installeer de Apple bètasoftware op niet-productieapparaten die niet bedrijfskritisch zijn. We raden u sterk aan bètasoftware te installeren op een secundair systeem of apparaat, of op een secundaire partitie op uw Mac. Pre-releasesoftware wordt niet door AppleCare ondersteund. U kunt feedback aan Apple geven met behulp van de Feedbackassistent-app.

Als u meerdere iTunes-bibliotheken gebruikt, zorg dan dat u toegang hebt tot een officieel ondersteunde versie van macOS voordat macOS Catalina dit najaar algemeen beschikbaar is. In de oorspronkelijke bètaversie van macOS Catalina wordt alleen de eerder geselecteerde iTunes-bibliotheek op uw Mac geopend.

Kies de iTunes-bibliotheek die u wilt gebruiken op de testcomputer voordat u de macOS Catalina-bèta installeert:

1. Kies in de iTunes-app op de Mac 'iTunes' > 'Stop iTunes'.
  2. Houd de Option-toets ingedrukt wanneer u iTunes opent.
  3. Klik in het venster dat verschijnt op 'Kies bibliotheek'.

De iTunes-bibliotheek die u kiest, is de bibliotheek die wordt geopend in de bètaversies van Apple Music, Apple TV en Apple Podcasts. Uw overige muziekbestanden, media en aanvullende iTunes-bibliotheken blijven op de plaats waar u ze hebt bewaard.

Lees meer over de nieuwe Apple Music-, Apple TV- en Apple Podcasts-apps die dit najaar verschijnen.