Je iPhone, Apple Watch of Android-apparaat voorbereiden voor inruilen

Bereid je oude apparaat voor om het voor inruil op te sturen naar Apple.

Als je een in te ruilen apparaat hebt toegevoegd toen je jouw iPhone of Apple Watch kocht, ontvang je een kit met daarin alles wat je nodig hebt om je oude apparaat op te sturen naar Apple. Mogelijk krijg je een kit toegezonden in dezelfde verpakking als waarin je jouw nieuwe apparaat hebt ontvangen. Anders wordt de kit per koerier afgeleverd of apart naar je opgestuurd zodra je nieuwe item is verzonden of opgehaald. Als je je in de regio Azië/Oceanië bevindt, wordt een inruilkit bij jou afgeleverd of is er een verkrijgbaar op een aangewezen locatie.

Voor de regio Azië/Oceanië volg je alleen de stappen in de secties 'Voordat je je [apparaat] retourneert' en 'Je [apparaat] retourneren' voor jouw land of regio.

Voordat je je iPhone retourneert

1. Maak een reservekopie van je iPhone.
  2. Werk je iPhone bij naar de nieuwste versie van iOS.
  3. Je moet je apparaat verwijderen uit de lijst met apparaten van je Apple ID voordat je het opstuurt.
  4. Als je een iPhone moet opsturen die is gekoppeld aan een Apple Watch, koppel je de Apple Watch los. Als je het apparaat loskoppelt, wordt met je iPhone een reservekopie van je Apple Watch gemaakt.
  5. Ga naar 'Instellingen' > 'Berichten' en schakel 'iMessage' uit.
  6. Wis je iPhone.
  7. Schakel je iPhone uit.
  8. Haal de simkaart uit de iPhone als je een simkaart gebruikt, en bewaar deze op een veilige plaats.
  9. Verwijder alle schermbeschermers en/of telefoonhoesjes. Als deze items in de doos zitten, worden ze gerecycled en kunnen ze niet aan jou worden geretourneerd.

Voordat je je Apple Watch retourneert

1. Werk je Apple Watch bij naar de nieuwste versie van watchOS.
  2. Koppel je Apple Watch los en wis deze. Als je het apparaat loskoppelt, wordt met je iPhone een reservekopie van je Apple Watch gemaakt.
  3. Verwijder het bandje van de Apple Watch. Als dit in de doos zit, wordt het gerecycled en kan het niet aan jou worden geretourneerd.

Voordat je je Android-apparaat retourneert

1. Maak een reservekopie van je gegevens.
  2. Wis het apparaat en herstel de fabrieksinstellingen.
  3. Verwijder alle simkaarten, geheugenkaarten, hoesjes en schermfolie.

Lees hoe je je gegevens overzet van je Android-apparaat naar een iOS-apparaat. Neem contact op met de fabrikant van je apparaat als je nog steeds hulp nodig hebt.

Je iPhone, Apple Watch of Android-apparaat verpakken

Belangrijk: Als je een nieuwe iPhone en Apple Watch hebt gekocht en je een gebruikte iPhone, gebruikte Apple Watch of gebruikt Android-apparaat inruilt, ontvang je voor elk product een aparte, identieke inruilkit. Deze inruilkits kunnen op verschillende dagen aankomen. Zorg ervoor dat je het juiste gebruikte product verpakt in de juiste inruilkit. Hiervoor controleer je of de prijsopgave-ID op het retourlabel overeenkomt met de prijsopgave-ID in je bevestigingsmail voor de inruil. Je moet voor elk product dat je wilt inruilen een aparte inruilprocedure starten en elk inruilproduct in een aparte doos verpakken. Meer informatie over hoe je jouw Apple product kunt inruilen of recyclen is online beschikbaar.

Voor de regio Azië/Oceanië ga je verder naar het gedeelte Je iPhone, Apple Watch of Android-apparaat retourneren.

1. Til de kartonnen binnenverpakking uit de verzenddoos en plaats je Apple Watch, iPhone of Android-apparaat in de binnenverpakking met het scherm naar boven gericht. Verpak ieder item in een aparte doos.
  2. Druk lichtjes op de kartonnen binnenverpakking om je apparaat vast te zetten.
  3. Sluit de verzenddoos. Stuur geen extra items mee in de doos, dus ook niet je simkaart. Als je andere items meestuurt, kunnen deze niet aan jou worden geretourneerd.
  4. Plak de doos dicht met tape en stuur de doos per post naar Apple.*  Als er een batterijsticker op de buitenkant van de doos zit, moet je ervoor zorgen dat deze sticker zichtbaar blijft.
  5. Bedek het hele originele verzendlabel op de doos met het meegeleverde retourlabel. Als je een rode sticker met 'peel here' (hier lostrekken) op het verzendlabel ziet, zit het retourlabel daaronder. Trek de rode sticker voorzichtig los om het retourlabel zichtbaar te maken.

* Apple is niet verantwoordelijk voor schade tijdens de verzending.

Je iPhone, Apple Watch of Android-apparaat retourneren aan Apple

Voor het vasteland van China ga je verder naar het gedeelte Vasteland van China voor instructies voor het retourneren van je iPhone, Apple Watch of Android-apparaat.

Verenigde Staten en Canada

1. Zoek de naam van de vervoerder op het retourlabel.
  2. Ga naar de website van de vervoerder om een afleverlocatie te vinden.
    -FedEx
    -UPS
  3. In de e-mail over de verzending van je nieuwe apparaat vind je een link om de status van je inruil te controleren.

China, vasteland

De koerier bezorgt een inruilkit om je iPhone, Apple Watch of Android-apparaat op te halen.

1. Vraag de koerier om een ontvangstbewijs.
  2. In de e-mail over de verzending van je nieuwe apparaat vind je een link om de status van je inruil te controleren.

Je iPhone of Apple Watch retourneren aan Apple in de regio Azië/Oceanië

Als je je in de regio Azië/Oceanië bevindt (behalve in het vasteland van China), kies je jouw land of regio voor instructies om je iPhone of Apple Watch te retourneren aan Apple.

Australië

1. Kies een datum en tijd om je zending te laten ophalen of af te geven op een aangewezen locatie. Als je kiest voor ophalen, wordt een inruilkit bij jou bezorgd voordat de zending door de koerier wordt opgehaald. Als je de zending wilt afgeven, is de inruilkit verkrijgbaar op de afgiftelocatie.
  2. Vraag de koerier om een ontvangstbewijs.
  3. In de e-mail over de verzending van je nieuwe apparaat vind je een link om de status van je inruil te controleren.

Hongkong

1. Kies een datum en tijd om je zending te laten ophalen of af te geven op een aangewezen locatie. Als je voor ophalen kiest, brengt de koerier een inruilkit mee om je iPhone of Apple Watch op te halen. Als je de zending wilt afgeven, is de inruilkit verkrijgbaar op de afgiftelocatie.
  2. Vraag de koerier om een ontvangstbewijs.
  3. In de e-mail over de verzending van je nieuwe apparaat vind je een link om de status van je inruil te controleren.

Japan

De koerier brengt een inruilkit mee om je iPhone of Apple Watch op te halen. In de e-mail over de verzending van je nieuwe apparaat vind je een link om de status van je inruil te controleren.

Korea

Er wordt een inruilkit bij je bezorgd voor afgifte.

1. Geef je apparaat af op een aangewezen locatie.
  2. Vraag de koerier om een ontvangstbewijs.
  3. In de e-mail over de verzending van je nieuwe apparaat vind je een link om de status van je inruil te controleren.

Taiwan

De koerier brengt een inruilkit mee om je iPhone of Apple Watch op te halen.

1. Vraag de koerier om een ontvangstbewijs.
  2. In de e-mail over de verzending van je nieuwe apparaat vind je een link om de status van je inruil te controleren.

Vietnam

1. Kies een datum en tijd om je zending te laten ophalen of af te geven op een aangewezen locatie. Als je voor ophalen kiest, brengt de koerier een inruilkit mee om je iPhone of Apple Watch op te halen. Als je de zending wilt afgeven, is de inruilkit verkrijgbaar op de afgiftelocatie.
  2. Vraag de koerier om een ontvangstbewijs.
  3. In de e-mail over de verzending van je nieuwe apparaat vind je een link om de status van je inruil te controleren.

© 2023 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, iPhone, Watch en iTunes zijn handelsmerken van Apple Inc. die zijn gedeponeerd in de VS en andere landen en regio's. AppleCare en iCloud zijn servicemerken van Apple Inc. die zijn gedeponeerd in de VS en andere landen en regio's. Andere in dit document vermelde product- en bedrijfsnamen zijn mogelijk handelsmerken van hun respectieve bedrijven.