Voorbereiden op de nieuwe Herinneringen-app

Om de nieuwe functies van Herinneringen in iOS 13 te gebruiken, zoals slimme lijsten, een nieuwe snelle knoppenbalk en meer, moet u de herinneringen in uw iCloud-account upgraden.

Geüpgradede herinneringen zijn niet compatibel met eerdere versies van iOS en macOS. Als u de herinneringen upgradet op uw iPhone met iOS 13, kunt u de herinneringen niet openen op een iPad of Mac met dezelfde iCloud-account totdat iPadOS en macOS 10.15 Catalina beschikbaar zijn. Lees hier wat u kunt verwachten tot al uw apparaten zijn bijgewerkt naar de nieuwste software.

U kunt altijd uw herinneringen bekijken op een Mac of pc door in te loggen op iCloud.com met een compatibele webbrowser.

Het upgradeproces

Zorg ervoor dat uw apparaat is verbonden met internet voordat u de Herinneringen-app voor het eerst na de update naar iOS 13 opent.

Wanneer u de app opent, krijgt u op het scherm 'Welkom bij Herinneringen' de keuze om de upgrade nu of later uit te voeren. In Herinneringen wordt ook vermeld of u gedeelde herinneringenlijsten hebt waarvoor de upgrade gevolgen zal hebben, en of andere apparaten ook een upgrade nodig hebben.

Tik op 'Werk nu bij' om het proces te starten. Als u op 'Werk later bij' tikt, verschijnt het hoofdscherm van de app met daarop een blauwe knop 'Werk bij' boven uw lijsten. Tik op de knop als u klaar bent om uw herinneringen te upgraden.

Het upgradeproces is alleen van invloed op bestaande herinneringen in uw primaire iCloud-account. Herinneringen in alle andere accounts, zoals secundaire iCloud-accounts en CaIDAV- en Exchange-accounts, worden niet gewijzigd.

Uw herinneringen bekijken op andere apparaten

Na de upgrade kunt u uw herinneringen op deze locaties openen:

• De Herinneringen-app op uw andere Apple apparaten met iOS 13, iPadOS, macOS 10.15 Catalina of watchOS 6, wanneer u bent ingelogd bij iCloud met dezelfde Apple ID.
  • Een webbrowser op een Windows-pc of een Apple apparaat, zelfs met een oudere versie van iOS of macOS. Ga naar Herinneringen op iCloud.com en log in met uw Apple ID.

Gedeelde herinneringenlijsten gebruiken

Bij gedeelde lijsten is het nodig dat zowel degene die de lijst heeft aangemaakt als degenen die deze kunnen bekijken, hun herinneringen hebben geüpgraded.

Als u een familielijst hebt die is aangemaakt via 'Delen met gezin', wordt deze omgezet naar een standaard gedeelde lijst wanneer het gezinshoofd de upgrade uitvoert. U kunt iedereen uitnodigen om deel te nemen aan de omgezette familielijst, zelfs als deze persoon geen deel uitmaakt van uw gezin.

Wat u kunt verwachten na de upgrade

Dit kunt u verwachten na de upgrade van uw herinneringen:

• iCloud-herinneringen zijn alleen beschikbaar op andere apparaten als ze de nieuwste software gebruiken.
  • iCloud-herinneringen die zijn aangemaakt op een apparaat met oudere software, zijn alleen zichtbaar op andere apparaten met oudere software. Als u dat apparaat hebt bijgewerkt naar de nieuwste software, gaan de nieuwe herinneringen verloren wanneer u de Herinneringen-app opent.
  • Als u nieuwe iCloud-herinneringen aanmaakt op een secundair apparaat met iOS 13 of macOS Catalina, maar u de nieuwe Herinneringen-app op dit apparaat nog niet hebt geopend, bijvoorbeeld als u Siri hebt gebruikt om herinneringen aan te maken, gaan deze herinneringen verloren wanneer u de app voor het eerst opent. Om dit te voorkomen, opent u de Herinneringen-app een keer voordat u een nieuwe herinnering aanmaakt op een bijgewerkt apparaat.
  • U krijgt geen iCloud-herinneringen te zien in de iCloud voor Windows-app.