iTunes of de Finder gebruiken om gegevens over te zetten vanaf uw vorige iOS-apparaat naar uw nieuwe iPhone, iPad of iPod touch

Zet uw persoonlijke gegevens en aankopen over naar uw nieuwe apparaat vanaf een reservekopie die u hebt gemaakt met iTunes of in de Finder.

Als uw iTunes-reservekopie niet is gecodeerd, worden uw gegevens van Gezondheid en Activiteit van uw iOS-apparaat of Apple Watch niet overgezet.

De iTunes-reservekopie overzetten naar uw nieuwe apparaat

1. Schakel het nieuwe apparaat in. Het scherm 'Hallo' verschijnt. Als u het nieuwe apparaat al hebt geconfigureerd, moet u het wissen voordat u deze stappen kunt volgen.*
  2. Volg de stappen tot u het scherm 'Apps en gegevens' ziet en tik vervolgens op 'Zet terug via Mac of pc'.
  3. Sluit het nieuwe apparaat aan op de computer waarmee u een reservekopie van het vorige apparaat hebt gemaakt.
  4. Open iTunes of de Finder op een computer en selecteer uw apparaat. U wordt mogelijk gevraagd om uw apparaat te vertrouwen.
  5. Selecteer 'Zet reservekopie terug'. Kies vervolgens een reservekopie. Zorg ervoor dat u de juiste kiest door te kijken naar de datum en grootte van de diverse reservekopieën. Lees wat u moet doen als u wordt gevraagd om bij te werken naar een nieuwere versie van iOS of iPadOS.
  6. Als u moet herstellen vanaf een gecodeerde reservekopie, voert u uw wachtwoord in wanneer u daarom wordt gevraagd.
  7. Wacht tot het herstelproces is voltooid. Volg daarna de rest van de configuratiestappen op het iOS- of iPadOS-apparaat. Zorg er indien mogelijk voor dat uw apparaat verbonden blijft met wifi en dat het ook na de configuratie aangesloten blijft op een voedingsbron. Zo kan materiaal (foto's, muziek en apps) dat is opgeslagen in iCloud, automatisch weer worden gedownload naar uw apparaat.

* Tik op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' > 'Wis alle inhoud en instellingen' om uw apparaat te wissen. Alle gegevens op uw apparaat worden gewist. Nadat u het hebt gewist, start het apparaat opnieuw op en wordt het scherm 'Hallo' weergegeven.

Afronding

Nadat u uw gegevens hebt overgezet naar uw nieuwe iOS- of iPadOS-apparaat, moet u mogelijk nog een aantal stappen doorlopen om de procedure te voltooien. Als u een Apple Watch hebt, leest u hoe u deze herstelt vanaf een reservekopie en koppelt aan uw nieuwe iPhone.

AppleCare+ kopen

Weet dat u gedekt bent. Met AppleCare+ bent u gedekt tegen onopzettelijke schade en kunt u direct contact opnemen met Apple deskundigen.

Kopen of meer informatie >